Лунарни вртларски и вртларски календар за 2018. годину је стол

Календар лунарних садница за будућност 2018. требао би постати користан алат и помоћник свим љубитељима вртларства, професионалци се баве вртларством - он ће помоћи у рјешавању многих важних задатака у раду са биљкама, у врту или у кућици. Наравно, било који вртлар има право да сам одлучује, користи свој савјет и савјет о Календару за сјетву Мјесеца за 2018, или дјелује по властитом нахођењу, захваљујући свом знању.

У модерно доба оријентација вртлара у плодном Месецу током сетве семена, садница и садње биљака није постала навика, већ потреба. Употреба вртлара лунарног календара за наредну годину, поштујући препоруке и спровођење агротехничких мера током вегетације биљака, даје велику вероватноћу да ће се усев прикупити пристојно, а рад вртлара није био бескористан.

Месечни календар сетве за 2018

вртлар и баштован

Фулл Моон

Круг је потпуно осветљен. До тог времена, хранљиве материје су концентрисане што је више могуће у плодовима, цветови имају богату боју и кондензовану арому. Могу се извршити корење, рахљење, култивација и други радови на тлу, ризик од оштећења кореновог система је минималан. Али обрезивање, пасинкуванниа, резнице и други рад са зеленом масом и круном вртног грмља и дрвећа не препоручују. Пун месец - време најинтензивније акције против штеточина, јер и оне постају најактивнијебиљке су најтеже носити своје нападе и често умиру. На растућем месецу препоручује се да се почну уништавати штеточине надземног дела, а на низводном - у кореновом систему.

Следећи месец

Соколар током опадања (старења) Месеца (диск је замрачен на десној страни) усмерен је ка коренима, у овој фази, хранљиве материје су концентрисане у корену и корен. У раним данима старења Месеца, повољно је садити резнице, биљке жбуња и дрвећа, вишегодишње усеве цвећа, јагоде. Следећих 5 дана је добро за радикално сечење, ковање грожђа. Затим долази ред садње кромпира, као и други који се стављају на складиштење коријенских култура, ризома и махунарки. Повољан период и за касније слетање. Ако регресивни сателит прође поред Рибе или Богородице, не препоручује се сољење, конзервирање.

Утицај знакова зодијака

Не само фазе Месеца имају огроман утицај на садњу у башти и врту. У наставку је низ препорука које помажу узгајивачима да скупљају богате усјеве и складиште их неколико мјесеци.

Како се знаци зодијака односе на биљке:

Ован је сув и јалов знак. Посвећен је културама које се дуго не складиште и које се користе у храни одмах након сакупљања. Ту спадају парадајз, сорте зелења, ротквице. Овај период је савршен за брање воћа и корена, као и за резање цвећа.

Бик је плодан мокри знак који омогућава постизање одличних приноса. БрзоСтепенице ових дана се не поштују, али током времена засади се увијају и чине јаком, издржљивом, са снажним системом корена. У овој фази боље је садити, пресађивати и усадити усеве, резати дрвеће и грмље.

Близанци су јалов и сух знак. Пожељно је оставити биљке воћа и поврћа у миру, и обратити пажњу на руже или грмље. У овом тренутку, добро је обавити жетву и жетву биља.

Рак је плодна, мокра ознака, током које је могуће извршити наводњавање, ђубрење и оплодити земљиште. Истина, усеви ће се развијати не тако активно, колико год желе, али ће њихов коренски систем бити трајан и здрав.

Лав је суви и неплодни знак зодијака који је погодан за уклањање кревета. Током владавине лава, можете садити трајнице у земљи, жетве и легуминозе. Није препоручљиво пресађивање и сетва нових усева.

Девица је мокри, али не и плодни знак. По правилу, његова енергија је усмерена на развој кореновог система у биљкама. Овај период је савршен за садњу украсног дрвећа, грмља, плијевљења, трансплантације и роњења.

Ваге - влажан и продуктиван знак који може усмјерити исцјељујућу енергију у цвијету. Биљке дају одличан усев који има добре карактеристике очувања. Ових дана можете радити разне послове у врту и врту: пресадити, размножавати, инокулирати, обрађивати итд.

Шкорпион - влажан и плодан знак, утиче на лишће. Ово је други знак заперформансе након рака. Све сетве се брзо спуштају, постају јаке, издржљиве и обезбеђују завидне усеве. Шкорпион оставља укусну конзервацију воћног воћа и поврћа.

Стрелац је ниско-продуктивни и суви знак зодијака, способан да усмери све нутритивне сокове у воће. Погодно за сетву бундеве, кромпира, паприке, ротквица, лука, белог лука и биља.

Јарац је плодни суви знак који развија коренски систем биљака. Одлично вријеме за сијање биљних и биљних култура. Дрвеће и жбуње, засађене под овим знаком, дуго дају добре жетве.

Водолија - знак сувог и непродуктивног, у већој мјери даје енергију цвијећу. Ових дана морате да избегавате усеве, трансплантацију или садњу, јер биљке неће моћи да се ухвате и брзо клијају.

Риба - влажан и плодан знак круга круга који лицу даје љековиту енергију. Биљке расту укусно, сочно воће, иако неће дуго трајати. Под рибом можете добити укусно вино и воћне сокове.

Фазе осветљења месеца

Археолошким ископавањима утврђено је да су лунарни календар користили људи из каменог доба. Месечев (пуни) лунарни циклус осветљавања сателита Земље од Сунца траје 29,53 дана. Дакле, месец у лунарном календару је 29-30 дана. Сам месец не светли, осветљен је од стране Сунца (и само с једне стране) следећим редом:

 • Нови Месец (Месец на небу, иако ја знам).
 • Месец је млад (српастог облика, назван полумесец);
 • из имагинарне равне линије,која повезује "рогове", излази слово "Р").
 • 1. квартал (осветљена половина круга десно - месец се повећава).
 • Мјесец долази, који тражи да нађе облик ужареног круга.
 • Пун месец (лунарни круг је потпуно осветљен).
 • Месец се смањује, почињући да губи осветљење свог тела десно.
 • ИИИ-та четвртина месеца (осветљена половина лунарног круга на левој страни).
 • Старење (непрофитабилно) Месец - срп у облику српа сличан је слову "Ц".

По природи осветљености месеца разликују се фазе:

 • 1 ст - од месеца до прве четвртине (7-8 дана лунарног месеца);
 • 2. - од И квартала до пуног месеца, који долази на дан 15;
 • 3. - од пуног месеца до 3. квартала, који се јавља 22-23 дана;
 • 4. - од треће четвртине до младића.