Лунарни календар за јул 2018. је цветни вртлар

Свако од нас жели засадити или пресадити ваш омиљени цвијет тако да расте што је брже могуће, а ако и даље цвјета, онда је цвјетање што је могуће величанственије, тако да је најбоље користити врхове природе за садњу и пресађивање биљака, односно лунарни календар повољни дани.

Шта је Мјесец за садњу цвијећа?

И са чињеницом да фазе Месеца, пре, његов положај око наше планете утиче на плиме и осеке, то јест, кретање флуида у свим живим бићима која су на планети, односно цвеће.

Када Месец опада, након пуног месеца, витални сок биљака иде до корена, због чега им је у том тренутку лакше да их оштете када се пресади.

Због тога, трансплантати би требало да изаберу време излаза Месеца, када је сав сок у лишћу и на тај начин држи корен што је могуће више неповређен.

Мјесечев календар за српањ 2018 од стране вртлара цвијећа

Овог мјесеца, узгајивачи цвијећа могу узгајати петељке смреке, чемпреса и тује. Да бисте то урадили, узмите кратке петељке, не више од 10 цм дужине и морају бити одсечене од пете. Тако је и место где је лет фиксиран на грану. Затим, држач се ставља у затворену подлогу која је обилно заливена.

Овај месец се истиче чињеницом да цвећари обављају бербу флокса и ружа. Поред тога, јул је право време да ископате сијалицу цвећа, поделите ирисе и друге идентичне боје.

Фетални дани за цвеће од 1 до 9, од 23 до 31

Непоправљиви дани за цвеће 12, 13, 14, 26, 27 и 28

Не може се засадити 10

Треба напоменути да је од 1. јула до 9. јула најбоље засадити семе цветних биљака, али од 23. јула до 31. јула сади се биљке.

Утицај знакова зодијака на цветове вртова и соба

Такође је веома важно обратити пажњу на проналажење Месеца у хороскопском знаку:

  • небеско светло у знаку Таурус штити било које цветове жаруље, укључујући гладиоле, тулипане и нарцисе. Цвеће, резано у такве дане, дуго ће се радовати својим неисцрпним врстама;
  • На дну, испод знака близанаца, препоручује се сакупљање љековитих биљака које су представљене лавандом, ђурђевком, пољском пресадом, полиномима, папрати и метвице;
  • под знаком Рак се препоруча оплодити вртно цвијеће, водену кућу и вртне украсне биљке, као и за резање травњака и грмља;
  • су посађене под знаком Дјевице астери, шафрани, шаренице и божури, коврчаве културе, валеријане, као и далије и гладиоле, који не само да постају здрави, већ и изузетно ријетко болесни.

Како Месец утиче на раст биљака

Мјесец је прва фаза, која се састоји од три дана: дан прије, дан младости и дан послије. Сматра се одличним тренутком за покретање нечег новог. Обично се у том периоду баве сакупљањем љековитог биља, као и обрезивањем болесних и сухих стабала.

  • Прва четвртина - неки је називају "млади мјесец". У овом периоду препоручује се обрада земље, исхрана биљака, пресађивање и жетва биљака. Вјерује се да ће због тога постројење брже добити снагу и бити здравије.
  • Прва четвртина - у овом периоду обележила је најинтензивнији раст биљака и воћа.
  • Пун месец - као и нови месец, траје три дана: дан пре, дан пуног месеца и дан после. У овом тренутку, требало би да се бавите сакупљањем семена, плијевањем и уништавањем корова. Строго забрањено обрезивање и инокулисање биљака.
  • Последња четвртина - током ове фазе, сателит почиње да се креће ка потпуном нестанку. Ових дана се препоручује да садите и садите биљке корена и легуминоза, жетву, жетву поврћа и суво воће и печурке.

Популарни знаци јула

Ако је на Методију (3. јули) киша јака, поплавит ће четрдесет Дан.

Велика роса на Ивановљевом дану (7. јул) обећава велику жетву краставаца.

Ако киша пада на Самсона Странца (10. јула), онда ће цијело љето бити кишно.

Ако се на Стозхарима (16. јула) попну кругови комарци и комарци, у наредних седам дана ће бити доброг времена.

Ако на Андрејевом цвату (17. јули) на дрвећу постоје жути листови - то је до ране јесени и зиме.

Ако је мјесец у Атаназију (18. јули) јасан, јесен ће бити суха и топла. Вапор, који се уздиже преко облака преко јаме, - до киша.

Ако Проклус (25. јули) нема росу и маглу - прије времена. Ноћна роса се суши - да буде гром.

Ако је Стефан Савваитов (26. јул) сув у дворишту, онда ће јесен бити дуга, топла и сува.

Ако је Финогенова медењак (29. јул), саднице трупа нестале - на кишу.

Марина и Лазар (30. јул) су гледали време: веровало се да је јесен иста као ипоследња два дана јула и првог августа.