Лијепе и практичне љестве од ариша

Степенице од ариша - лепота и дуговечност, отелотворени у дрветуЛестнитси се разликују по дизајну и спољашњем опремању. Они су у стању да направе потрес у унутрашњости куће. Степенице су обично направљене по наруџби. Дрвене конструкције од ариша имају дуг вијек трајања, тако да се уграђују на дужи период рада. Прелепе степенице могу бити изведене у било којем стилу, тако да се савршено уклапају у унутрашњост сваке колибе. Степенице - пристојна декорација куће, која је чини угодном и функционалном, погодном за становање.

Главни елементи аришних степеница

Модри се чешће односе на грађевинске материјале него на завршне материјале. Квалитет дрвених кречних производа зависи од саме цене. Сада многи произвођачи праве различите елементе ове врсте дрвета.

Ручно израђене степенице од лишћа

Степенице се састоје од неколико елемената:

 • степени:
 • придеви;
 • рукохвати;
 • шине;
 • Балустери.

Сви ови елементи су главна и основна компонента сваког модела степеница.

Степенице се могу састојати у одређеној мјери и немају рукохвате - класично и повољно рјешење које се користи за опремање интеријера у кућама.

Рукотворине могу обављати не само декоративну функцију, већ и "осигурање" ако је удаљеност између подова велика. Није страшно спуштати се и пењати се на таквим мердевинама, јер је дизајн сигуран.

Производњастепенице од ариша: важни тренуци

Аришни штандови могу се наручити у специјализованој продавници или радионици. Или га направи сам. Ариш је оптималан материјал за израду. Из ње се производе не само главни елементи дизајна, већ и декоративни (резбарени ограде).

Лестве лишће изгледају величанствено због своје природне боје

При дизајнирането на скица и на степената, размислите:

 • Величине;
 • материјал;
 • конструкција;
 • Стил.

Степенице од ариша изгледају луксузно и лепо, јер овај материјал има племениту и природну боју.

Производња степеница се одвија у неколико фаза. Прво се развија скица будућег дизајна. Затим извршите мерења и потребне прорачуне материјала. Дрво прелази у фазу обраде. За то се третира површина стабла, врши лак и лак лак за премазивање. Из ње се праве будући елементи степеница. На самом крају, степенице су постављене у просторији.

Предности за аришне степенице

Ариш - погодна врста дрвета за производњу степеница за степенице. Такви ступњеви имају лијеп изглед, изврсну квалитету и јефтини су. Лишће од ариша можете купити за инсталацију у вашем дому од било ког произвођача.

Степенице ариша могу се комбиновати са другим елементима који могу бити направљени од бора.

Кораци од ариша су изузетно издржљиви и нису склони труљењу

Ариш и бор имају сличну структуру и боју. Међутим, можете користити тонирање како бисте постигли исту боју двију стијена.

Аришни кораци имају следеће предности:

 • имају дуг вијек трајања;
 • Нису склони трулежи;
 • Висока снага;
 • Структура стабла има велику густину.

Сами степени могу имати било који облик и дебљину. Али главна ствар је да су јаки, практични у употреби и да су опремљени свеукупним дизајном степеница и ентеријера.

Аришне степенице: изјаве од стварних људи

Аришни штандови се широко користе и добијају добре критике. Овај материјал има одличне карактеристике. Од ове врсте дрвећа производе различите компоненте за степенице. Чак и редовна аришна плоча изгледа лијепо и племенито, а степенице још више.

Степенице њихових лишћа савршено се уклапају у луксузни ентеријер

Многи произвођачи степеница препоручују својим клијентима да користе аришни дизајн. Упркос чињеници да се овај материјал гради, изгледа да су такве степенице добре.

Чак и богати људи бирају овај материјал за израду будућих степеница, које затим постављају у њихову луксузну колибу.

Аришне степенице: за и против материјала

Аришне љестве имају своје плусеве и минусе, као и све дрвне производе. Али у таквој врсти стабала има више предности него недостатака. Због тога многи људи изаберу да направе степенице од ариша, а не скупих врста дрвета.

Предности лествице од ариша знатно надмашују његове несавршености

Предности степенства од ариша:

 • јака;
 • Користи еколошки материјал за производњу;
 • издржљив;
 • материјал који је био отпоран на ватру;
 • Лепа структура и боја;
 • Дизајн може издржати тешка оптерећења.

Градити степениште је скупо, ако га наручите у специјализованој радионици "кључ у руке". Али, можете сами спремити, направити и инсталирати такве степенице. Проблем настаје код транспорта сировина, тако да је обим његове производње мали.

Подаци о недостацима љествица од ариша су незнатни. Степеницама од ариша ћете управљати много јефтиније него од храста или других скупих врста дрвета.

Степенице обложене дрветом, ариш (видео)

Ако одлучите да поставите лестве од ариша у вашој кући или кућици, онда сте дошли до праве одлуке. Ова врста дрвећа има диван облик. Аришне љестве ће одговарати сваком интеријеру. Лепа нијанса дрвета створиће пријатну атмосферу у вашем дому. Степенице ће имати златну нијансу када буде осветљена сунчевом светлошћу.

Аришне степенице (примери фотографија)

)