Лепљење тапета на сувом зиду

Гипсана плоча (ГКЛ) као универзални материјал за грубу површинску обраду се користи свуда и веома је популарна међу потрошачима. Уз његову помоћ можете креирати оригиналне дизајне, инсталација не траје превише времена, поред тога, то је еколошки сигуран грађевински материјал. Резултат је савршено равна површина, потпуно спремна за лијепљење тапета. Али прије тога мора бити добро третиран с прајмером дубоког продора и паста. Да ли је могуће залијепити тапете на сухозидом и који су захтјеви постављени на површину, биће описано у наставку.

Могу ли лепити тапете на сувом зиду

Дозвољена је производња тапета на ГКЛ, али само након површинске обраде. Ако прескочите овај корак, током накнадних поправки може доћи до сљедећих проблема:

 • Неће бити могуће уклонити старе тапете са гипсаних плоча
  То се може догодити ако одбијете кит. Без заштитног слоја, приликом замене премаза, картонска облога или малтер ће једноставно бити откинута, што ће захтевати замену целог лима.
 • Промена нијансе новог премаза
  Гипсана плоча је различитих боја. Резултат лепљења тапета на суви зид без китова - када се користе тапете, светли тонови, њихова нијанса ће се разликовати од оригинала.
 • Преглед свих шавова и спојева на зиду, места примене вијака
  Ако се не носите са површином, крајњи резултат ће бити скривен манифестацијом таквогдефекти

Често, код мајстора код куће, поставља се питање: "Могу ли залијепити тапете на сухозид?" И "Могу ли љепити тапете директно на сухозидом?" уштедите на следећем поправку. "

Материјали и алати

Пре него што почнете да припремате површину од гипсаних плоча за тапетирање зидова, потребно је сакупити сву опрему и материјале за поправке. Следеће треба да буде доступно:

 • лопатица (мала и велика)
 • заштитне рукавице
 • раствор прајмера
 • ваљак или широка четка за наношење земље
 • ојачана трака (серпианка)
 • ПВА лепак
 • мешавина лопатице (почетак и завршетак)
 • Капацитет заптивања
 • брусни папир
 • за лепак за тапете
 • маказе
 • гумени ваљак или пластична лопатица
 • лепљиви контејнер

Припрема за рад

Главна предност употребе гипсаних плоча за обраду зидова је одмах спремна равна раван. Али, пре него што се залијепе тапете, потребно је пажљиво прилагодити.

ГКЛ треба обрисати влажном крпом која ће се ефикасно ослободити честица прашине и вила на њој.

Обрадите површину површине дубоким прајмером. Таква техника ће спријечити затварање радне подлоге испод тканине или папирне тапете, што може довести до развоја плијесни на зидовима.

Користи се за површинску обрадуМоже се пронаћи било која варијанта емулзије која садржи акрилну базу. У складиштима је представљен у облику готовог производа и као концентрат који се разрјеђује водом у складу са упутством.

Нанети земљу равном линијом, од дна до врха, омогућујући равномерно распоређивање посебне емулзије.

Након премазивања, третирана површина треба да се добро суши током дана. Тачно време сушења је назначено на паковању одређеног производа.

Важно је проверити шешире саморезних вијака, треба их потопити у дебљину од 0,5 мм, али не испуштати и не утапати се превише.

У принципу, дозвољено је лепљење тапета на гипсани зид без кита, али је корисније не пропустити овај тренутак. Гит помаже смањити трошкове љепила, ствара поуздану баријеру против нежељених манифестација.

Припрема зидова: кит, полагање спојева

Како закрпати тапете за дривалл без китова, размотрит ће се даље, а сада ћемо видјети како се пушта у рад радна подлога при лијепљењу тапета.

Након што су зидови уземљени, залијепите траку за учвршћивање на фуге између плоча сухозида, што ће створити равну површину без микропукотина, различитих оштећења. Да бисте лакше поправили серпентин, изаберите опцију натопљену специјалном лепилом. Употријебите ПВА љепило као додатни лијек. Овдје је важно спријечити настанак бора, мјехурића зрака, хармоника.

Након одсецања траке, пређите на оригиналну пену. Узмимале количине смеше и заспуклујујте све пукотине, шавове, капе од вијака, било које рупе у сухозидној конструкцији. Ако се формирају велике перформансе, постоји вишак радника, затим се уклањају шмирглом.

Најнезаштићенији у просторији су спољни углови, потребно их је заглавити, претходно уграђивати специјалне углове за ојачање од пластике, алуминијума или цинка.

За информациа!Поцинчани углови током рада могу бити подложни корозивним промјенама, чији се трагови појављују у процесу завршне обраде.

Чим се углови ухвате, потребно их је уклопити на ниво ГКЛ. Након тога се цијела површина зида наноси на лопатицу тако да се папирни слој лима не може залијепити за тапете.

Може ли се суви зид третирати љепилом? Можеш. Ово је прилично добар алат за изравнавање гипсаних плоча са високим техничким карактеристикама. Сликање таквог зида ће бити много лакше и лакше.

Процес слагања корак по корак:

 1. Први слој почетне смеше се наноси ударцима, држећи алат под углом од 45 степени. Оптимални слој - 1-2 мм;
 2. Код шава, прво треба нанијети уску траку ширине до 150 мм и поравнати је како би се добила глатка површина. На тај начин се постављају све празнине, продубљивање;
 3. Дати времена (око 24 сата) да се осуши примарни слој;
 4. Погледајте радну основу за различита оштећења. Детектоване неједнакости исправне са брусним папиром;
 5. Завршни китсе изводи у 3-4 догађаја како би се добила најједнакија основа на којој ће се залијепити тапета.

Да ли је могуће лепљење тапета одмах на суву зиду - питање је спорно. Већина мајстора каже да не, површина треба бити обрађена и предпакована, тако да ће завршна обрада трајати дуже и неће стварати проблеме у будућности.

Лепљење тапета на сувом зиду

Прије лијепљења завршног материјала на зидове сухозида, потребно је одредити број ваљака до одређене просторије.

За информациа!Позадине за бојење на сухозиду без кита захтевају исти приступ као и за лепљење других врста завршног материјала.

Једно од најчешћих питања је "Шта могу да се залијепим за сухозид?". ГКЛ - универзални материјал који је одличан за било коју врсту тапета.

У соби не би требало бити фиоке, нити се препоручују вентилатори и клима уређаји.

Након резања површине испод прве тканине, исећи траке жељене величине.

Нанесите љепило на дио траке, добро радите с рубом и преклопите га на пола. Након 5-7 минута можете залијепити припремљену тканину. Ако користите тешке тапете, онда се љепило наноси и на зидове ради бољег приањања. Што се тиче варијација папира, препоручљиво је одмах их закрпити, иначе ће се истегнути или просути.

Препоручује се да се почне залијепити са прозора тако да су шавови мање видљиви.

Након фиксирања тракеНа зиду је поравнат у равној линији, од једног краја до другог, избацујући ваздух. Нанесите бољи ваљак или мекану четку.

Да ли је могуће залијепити тапете без кита и како то учинити

Налепница за тапете на сувом зиду без глета изводи се у складу са следећим препорукама:

 • Површина зида мора бити чиста, без честица смећа. Да бисте били сигурни у њиховом одсуству, могуће је, да сте их извели на зиду дланом или да сте упалили лампу. Трака треба да буде изабрана у истој боји као и суви зид;
 • Контејнер за лепљење такође треба да буде чист, пожељно је испрати водом пре употребе;
 • На радној подлози, све ГЦЛ ознаке морају бити уклоњене. Ако користите светле и шарене бамбусове тапете на сувом зиду без гитаре, онда се овај тренутак може прескочити. Али са танким и светлим тапетама мораће да обележе све етикете;
 • Да би се минимизирали ефекти одсуства лопатице на површини, залијепити прорез ојачан самољепљивом траком, преко које се лијепи канал. Ови кораци се обављају пре него што тапете залепите на суви зид без глета;
 • У процесу лепљења, одмах покушајте да исправите све недостатке, иначе, након сушења, размак између пруга неће бити формиран.

Након упознавања с овом технологијом постаје јасно како лијепити тапете за сухозидом без кита.