Лепљење гипсаних плоча на гипс

Код гипсаних плоча, поправак је постао много лакши. Носити се са овим задатком може чак и почетник, слиједећи једноставне упуте. Време за поправке је знатно смањено. ГКЛ се може лијепити или причврстити на посебан профилни оквир или љепило. Ова два метода су изузетно јасна и разликују се по својој сложености. У чланку ћемо испитати да ли је могуће гипсане плоче на гипсу - као на ожбуканим зидовима уз помоћ љепила, као и на самој смјеси.

Како гипсани картон на жбукан зид

Гипсани картон можете залијепити на жбуку, ако није изблиједио и чврсто се држи на зиду, т.

Припремите површину за лијепљење. Извадите из њега мало брушеног уља и прашине. Не користите превише хемикалија у процесу рада.

Зид је базиран. Већина произвођача снабдева тржиште прајмерима дизајнираним за одређени тип зидова: бетон, цигла, блокови и тако даље. Не заборавите да је сврха земљишта да повећа способност зида да дође у контакт са лепљивим раствором, који се неће згрушати у уземљеним зидовима.

Залепљен ГКЛ на зид, пожељно Пеарлфик. Састоји се од посебних компоненти које су погодне за нестандардни материјал, који је картон.

Након припреме површине, почните да обележавате и сечите суве плоче. Плоча би требала битипо висини мањој од висине зида, за 17 мм. Због тога ће бити размака између стропа, пода и зида, циркулација зрака ће се побољшати, а љепило ће бити добро ухваћено.

Пре лепљења ГКЛ на зид, унапред исеците потребне рупе за даљу монтажу утичница и прекидача. Рупе праве исти пречник кутије или остављају размак од 5 мм. За рад користите посебне крунице које су причвршћене на бушилицу или шуроповерт.

Љепило се наноси тракама ширине 10 цм по ободу лима и палачинкама од 10-15 цм са размаком од 30-40 цм. Дебљина слоја лепка је 1,5-2 цм, а растојање од ивице лимова је око 5 цм.Ако је удубљење превелико (више од 10 цм), спојеви не лепљивих плоча могу се оштетити.

Приликом лијепљења зида малим сухозидним тракама мањим од 30 цм допуштено је прекривање цијелог слоја лима љепилом иу размацима од ивице 3-5 цм

Да би се обезбедило трајно лепљење, нанесите лепак на ивицу сухозидних плоча. Тако се формира незнатно цурење за фиксирање сусједног листа. Када користите овај метод лепљења, размотрите временски интервал за који се лепљиви раствор хвата са зидом.

Да ли је могуће лепљење сувог зида на Ротбанду

Да ли је могуће поставити сухи зид на Ротхбанд? Одговор: Да, суви зид се може залијепити за Ротхбанд. Роттбанд је популаран бренд грађевинског материјала који користе и професионалци и приватни мајстори широм света.

Зид се заснива након сушења прајмераГКЛ слово са кораком од 30-40 цм баца се на колаче, а лим се притисне уз зид. Можете додатно приложити слова помоћу вијака. Након лијепљења ГКЛ-а на зид, одбијте плочу да бисте изравнали површину. Када радите, потребно је да изједначите ниво ГЦЛ. Завршна фаза рада је обрада зглобова.