ЛЕД стропно освјетљење ЛЕД траком (73 фотографије): што одабрати, инсталација диоде траке испод плоче

ЛЕД стропно освјетљење је оригинално дизајнерско рјешење које омогућава да се зона стропа јединствено позиционира. За овај пријем дизајн стропа је модеран и одговарајући, потребно је проучити замршеност његовог постављања и најпрофитабилније технике дизајна.Карактеристике

ЛЕД трака је функционална расвјета са масом диода. Дизајн се састоји од базе са лепљивом површином и заштитног филма. Неке сорте су причвршћене на плафон пластичним носачима. На самом дну се налазе помоћне компоненте, контактна плоча и ЛЕД диоде. Да би осветљење било униформно, извори светлости се налазе на истој удаљености један од другог.

Овај материјал је прилично флексибилан, трака се продаје у бобинама, што искључује формирање дворана и има линије резања. То је помоћни илуминатор, иако снага овог извора светлости често може заменити централно осветљење. Потрошња енергије од 1 м траке је од 4,8 до 25 вати.

Број ЛЕД диода на 1 м може да се креће од 30 до 240 комада. Његова јединственост лежи у његовој економичности: резање 10 метара дужине за потрошњу енергије је мање од обичне жаруље са жарном нити.


Отпорници искључују могућност скока напона, они ограничавају струју. Ширина траке може досећи 5 цм, а друга је величина и величина ЛЕД диода, тако да неке сорте сијају сјајније од других. Кадапотребу да се повећа осветљеност стропа понекад на траку за лемљење додатне серије диода.


Према непропусности ЛЕД траке су подељене у три врсте:

 • немају непропусност (за обичне просторе);
 • са просечним степеном заштите од влаге (за просторије са високом влажношћу);
 • у силикону, отпоран на воду (за купање).

На модерном тржишту, ови производи су представљени у облику трака класичне беле боје, варијације РГБ и једно-тонског осветљења.

предности

ЛЕД позадинско осветљење у облику траке је згодно и различито по квалитету.

То је тражени алат за пројектовање плафона из неколико разлога:

 • је беспрекоран начин да се обнови унутрашња композиција ентеријера сваке просторије;
 • поставља јединствену атмосферу за сваку просторију;
 • разликује глатко и меко усмјерено свјетло без треперења и буке;
 • је причвршћен директно на плафон;
 • знатно смањује потрошњу енергије;
 • има атрактиван дизајн;


 • је издржљив - има радни век од око 10 година;
 • има могућност да изабере тон боје за састав унутрашњости;
 • науштрб флексибилности омогућава вам да узмете било који облик;
 • безопасан, не разликује у току рада отровне материје у ваздух;
 • ватроотпорни;
 • не утиче на ТВ сигнале и комуникацију (не ствара препреке).Таква трака може битиукрас било које просторије пребивалишта.

Можете га украсити стропом:

 • дневни боравак;
 • меки угао;
 • ходника;
 • ходника;
 • купатило;
 • еркерниј зоне;


 • кухиња;
 • канцеларије;
 • домаће библиотеке;
 • остакљена ложа;
 • балкон;
 • спремишта.

ЛЕД трака са позадинским осветљењем је по приступачној цени. Лако се инсталира, инсталација се може обавити сопственим рукама, без укључивања стручњака са стране.

7 фотографија

критеријуми за избор

Светло траке на ЛЕД има много варијанти. Пре куповине одредите врсту осветљења.

Ако ће ова трака обављати функцију општег осветљења, сви уређаји за осветљење се скидају са плафона. Затим на стропу фиксирамо неколико трака веће снаге, позиционирамо их дуж периметра, као и на траку затезног стропа (трошковни метод). Да би се нагласиле контуре, ово самолепљиво осветљење је фиксирано дуж обима нише, стварајући дифузно светло и визуелни ефекат повећања простора.Ако желите да истакнете фигуралну избочину, можете делимично поновити њен облик, што је посебно важно за висеће конструкције. У овом случају, флексибилност траке не ограничава закривљеност линије.

Ако је планирано да се осветљење стропа понови, на пример, раздвајањем облика огледала или облоге кухињске прегаче, набавити сорте,исто као сјај. Да би се ЛЕД трака правилно покупила и не би се изгубила у широком распону представљеног распона, потребно је одредити врсту причвршћивача, нијансу сјаја, снагу извора свјетлости и њихову количину. Важно је и дизајнерска идеја, од које зависи крајњи ефекат преноса светлости.
Стога, када купујете, вреди обратити пажњу чак и на подлогу: непожељно је да се она удари. Прикупља се под бојом главне позадине стропа. Можда није само бела. На тржишту за такве производе можете пронаћи опције са браон, сивом и чак транспарентном подлогом.

нијанса сјаја

Траке нису само подијељене на једнобојне и обојене. У првом случају, то је сијалица која гори са само једном нијансом (на пример, бела, плава, жута, наранџаста, зелена). Поред тога, ове сорте могу емитовати инфрацрвено и ултраљубичасто светло. Друга је врпца са уграђеним сијалицама које могу наизменично или симултано сијати у различитим бојама. Различите траке садрже цијену: опције са модом за пребацивање свјетла су скупље.


Снага и густина распореда

Ако је главни захтев позадинског осветљења светлост светлосног флукса, требало би да купите производ са мањим размаком између диода. У овом случају, потрошња електричне енергије ће бити већа од потрошње сорти са разређеним сијалицама. Ако позадинско осветљење у дизајну стропа носи само декоративну функцију, довољно је купитидизајн плафонске зоне ЛЕД - систем са количином ЛЕД диода од 1 м, 30-60 комада. За главно осветљење трака са бројем сијалица је 120-240 комада по 1 м дужине.


То је важна нијанса: што је просторија пространија, то је већа ширина траке. Уска варијанта на високом плафону велике површине биће изгубљена. Боље је украсити површину стропа са широком лепезом ЛЕД диода у 2 реда.

проучавамо одбор

У ствари, све је једноставно: СМД скраћеница, назначена на врпци, означава "уређај за причвршћивање на површину". Уз слова су 4 цифре: то је дужина и ширина једне светлеће диоде. Од приказаних опција, најрелевантнија опција су параметри 3020 (3 к 2 мм), 3528 (3.5 к 2.8 мм), 5050 (5 к 5 мм). Што је више диода и густоћа њиховог постављања, то су сјајније. Сваки тип траке има различиту снагу. На пример, СМД 3528 са количином диода од 60 комада по 1 м троши 4,8 В, ако су извори светлости 120, снага је 9,6 В. Ако су 240, потрошња је 19,6 В.


метри

Величина траке зависи од обима залијепљене равнине плафона. Будући да су ЛЕД диоде различите јачине сјаја, оне се не купују насумце: ако је простор мали, вишак свјетла ће се пухати испред очију. Једноставно речено, укупна запремина од 11 вати ће заменити сијалицу са жарном нити са снагом од 100 вати.

Да бисте пронашли ниво светла, измерите тражену површину зоне осветљавања помоћу рулета. Након тога, резултат се множи са снагом траке од 1 м. То је товредност ће одредити куповину напајања или контролера, ако је за украшавање плафона планирана куповина траке са обојеним сијалицама.


По правилу, плафонска светиљка за плафон је 5 метара, иако је данас могуће купити производ краће дужине.

класа заштите

Свака врста траке са ЛЕД диодама је дизајнирана да украси стропове различитих типова просторија.

Враћајући се на тему записа, потребно је узети у обзир ознаке:

 • ИП 20 - ознака која указује на могућност коришћења ЛЕД траке у сувим просторијама (дневне собе, дечије собе, радне собе, ходник).
 • ИП 65 - индикатор који показује да картица држи контакт са влагом, може се користити у "мокрим" зонама (мјеста гдје сусједи могу бити већи од могућих цурења).
 • ИП 68 - категорија са изолацијом.

При куповини вреди узети у обзир да сорте са силиконским слојем за декорацију плафона нису погодне, јер украду интензитет светлосног флукса, чине подлогу топлотом, што изазива грејну површину плафона.

инсталација

Лако је подесити ЛЕД позадинско осветљење сопственим рукама. Међутим, прије уградње потребно је узети у обзир чињеницу да трака троши дио енергије у облику топлине. Зато је, прије фиксирања и повезивања позадинског освјетљења, у неким собама потребно размишљати о изолацији. За диоде са већом снагом може бити подлога од алуминијума. Ако је снага позадинског осветљења мала,лампа је потребна као декоративна расвјета, не мора нужно направити изолацију.

Ин басебоард

Овај метод је погодан јер се позадинско осветљење може причврстити на плафон већ након постављања плафона. Главни задатак је куповина атрактивног вањског постоља, а важно је узети у обзир да није танак. Ово може да доведе до губитка тежине позадинског осветљења. На почетку рада на стропу уз помоћ поузданог љепила (на примјер, текући нокти) причврстите подлогу, остављајући канал око 8 - 10 цм од стропа. Да би вијенац био гладак, можете направити ознаке користећи ниво.

Након везивања и сушења љепила, почните монтирати траку. У ту сврху, површина подне плоче се чисти, слој љепила се уклања са стражње стране позадинског освјетљења, носач на стропу или стражња страна лајсне у лијевом размаку. Ако се полагање самољепљиве траке чини непоузданим, може се залијепити на више мјеста силиконским љепилом или двостраном љепљивом траком. Да ли ће напајање остати и за шарене варијације РГБ кутије, узимајући у обзир поларитет. Након провере напона у систему можете спојити траку на напајање 220В.

Ат тхе цорнице оф дривалл

Можете да сакријете позадинско осветљење у кутији сувог зида приликом инсталације плафона. У време изградње система, изведите отворену или затворену нишу за слагање уграђеног светла траке. Конструкција кутије је направљена означавањем, спајањем са зидним профилимаЦД елементи, формирајући нишу. У овом случају, било који систем није био (на једном нивоу, на два нивоа или на више нивоа), потребно га је монтирати са размаком од 10 цм како би се осигурао пролаз светлости од ЛЕД диода.


Листови сухозида се постављају на оквир, остављајући нишу за муње на тракама. Обод кутије је покривен бочном страницом (вијенцем), која у будућности скрива причвршћивање траке. Шавови маскају, гарантују и фарбају, а затим монтирају самолепљиво позадинско осветљење директно на суви зид. Фиксирање је изведено тако да је свјетло ЛЕД диода усмјерено одоздо према горе. Након посматрања поларитета, систем треба да буде повезан са проводницима струје.


Дизајн

Декорација плафона уз помоћ ЛЕД траке је разнолика. То зависи од креативних способности, карактеристика дизајна плафона, присуства избочина, узорака и врсте прибора. Лагана трака може бити смјештена дуж обода стропа, бити елемент декорације вишеслојних структура. Постоји много опција за његову локацију, у сваком случају ствара индивидуални ефекат.

Посебно је интересантно осветљење стропова ЛЕД траком, које учествује у наглашавању дизајна дизајна. На пример, осветљење другог нивоа са комбинацијом траке и централне лампе ће бити лепе. У исто време, покушавају да подигну позадинско осветљење тако да се његова нијанса поклапа са температуром са централним светлом.Трака, скривена у ниши висеће конструкције, наглашава жељену зону плафона, што вам омогућава да зону просторије. На пример, на овај начин можете обезбедити трпезарију у дневној соби, у комбинацији са трпезаријом. Иста техника може повољно нагласити простор госта, стварајући у њему посебну атмосферу због нијансе боје.


Прекрасно изгледа исцртавање коврчавих линија одређеног дела плафонског распореда. То може бити једнобојни премаз или дизајн растегљивог плафона са фотографијом. Коришћење диодне траке по ободу слике даје слици волумен и посебан ефекат. Освјетљавање ситних отисака мијења њихову перцепцију, то је алат за додавање жељеног расположења у унутрашњост. Такво осветљење чини плафон визуелно ширем и лакшим, чак и ако се дизајн састоји од неколико нивоа.

Има вриједност и текстуру стропа. На пример, ЛЕД тракаста расвета се рефлектује у сјајном платну, визуелно додајући простор светлости, што је посебно важно за просторије које имају прозоре окренуте према северној страни и просторе са малим прозорским отворима. Усмеравање диода према горе ствара меко светло, а монтажа на страну нише обезбеђује усмеравање протока и ефекат "растућег стропа".

Постављање траке између материјала за облагање и базе ствара илузију сјаја изнутра. Компликована техника је креирање дизајнерског позадинског осветљења са траком унутар тензионог плафона. Врло често се користе такви системидодатне нити са извором сјаја на крајевима влакана.Типс анд Трицкс

Да би позадинско осветљење било што је могуће исправније, локација сечења мора бити фиксирана помоћу конектора или лемилице. Ово не може утицати на материјал више од 10 секунди. У једнобојним варијантама потребно је повезати контакте "+" и "-".

У плочама РГБ типа, контакти се комбинују, на основу боје и обележавања, где:

 • Р означава црвено;
 • Г - зелено;
 • Б - плава;
 • 4 контакт = 12 или 24 В.


Кабл трансформатора је спојен на контакте Н и Л. Ако је спојена РГБ трака, контролер се додаје систему. У овом случају, важно је не мешати вредности "+" и "-", што може довести до лома траке. Приликом повезивања, узмите у обзир чињеницу да је трансформатор пројектован за максималну укупну дужину позадинског осветљења до 15 м. Ако је обим диодног осветљења већи, онда се додатном напајању мора додати систем.


Да не би патили од негативне перцепције боје у будућности, врпца мора бити исправно одабрана. Не купујте једнобојни модел позадинског осветљења. Узмите у обзир утицај нијансе: црвена боја изазива анксиозност и агресивност, плава се прво смирује, али са сталним сјајем из дана у дан изазива депресију, затим депресију.

Жута светлост у дневној светлости простора ствара депресивну атмосферу. Љубичаста је добра за привремено осветљење у соби младих домаћинстава, али и за старијечланова породице је контраиндикован. Стога, приликом куповине, на основу практичних разлога, вреди бирати између белог светла под дневним светлом и варијанти са променом боје. То ће вам омогућити да мијењате нијансе свјетлосног тока у расположењу, а да се не навикнете на њих.Не заборавите очистити површину прије лијепљења ЛЕД траке. Тако ће она бити сигурнија и дуже. Чак и ако на први поглед површина, на пример, надстрешница, изгледа чисто, треба је трљати, уклањати прашину, што може проузроковати адхезију адхезивног слоја. Обрежите траке само на местима која су одређена за рез.

Лепи примери у ентеријеру

Да бисте изабрали опцију ЛЕД стропне свјетиљке, можете погледати примјере лијепог дизајна из фото галерије.

  \ т
 • Класичан примјер наглашавања стропне пројекције расвјетног трака, у комбинацији са рефлекторима.
 • Флексибилне траке повољно наглашавају коврчаве линије двослојног плафона, наглашавајући простор за боравак у дневној соби.
 • Одабир сложеног дизајна благоваонице са столним столом изгледа необично, а није лишен хармоније.  \ т
 • Пријем комбинације ЛЕД расвјете и рефлектора на трошак различитих нијанси омогућава вам да направите химеричну композицију стропа.
 • Необична верзија уграђене светиљке са ефектом муње на плафону изгледа спектакуларно.


 • Истицање вишеслојног стропног простора са позадинским осветљењем различитих боја ствара јединствен ефекат.
 • Изолација малог фрагмента затезног стропа освјетљењем траком ствара илузију о реализму слике.


Овај филм садржи ЛЕД стрип студио и корисне савете који ће вам помоћи да избегнете уобичајене грешке.