ЛЕД СМД 5630: карактеристике, дизајн, примена

ЛЕД СМД 5630 је чип који има високу топлотну проводљивост, дуг животни век, ниску топлотну отпорност. Овај полупроводнички уређај је отпоран на температуре и вибрације. Због својих карактеристика, користи се у комерцијалном и кућном осветљењу.

конструкција

Структурно, смд 5630 је планарни елемент укупних димензија 5,6 мм к 3,0 мм к 0,8 мм. Унутар кућишта од пластике отпорне на топлоту налази се снажан кристал. Има 4 излаза, као што је приказано на слици. Анода, то јест позитивна електрода, означена бројем 4, је катода, односно, слике 2. Остале налазе елемента нису укључене. На полеђини кућишта налази се топлоскупљајућа облога величине 1,7 мм к 1,25 мм

.

Налази су димензија 0,8 мм к 0,9 мм. Пажљиво пратите поларитет приликом инсталирања ЛЕД диоде. Површина кристала заштићена је сочивом од силиконског споја.

Спецификације

Карактеристике ЛЕД-а 5630, наравно, зависе од произвођача. Ако купујете производе од проверених брендова као што су Црее, Пхилипс или Осрам, можда нећете морати да бринете да су наведени параметри истинити. Али, наравно, цена таквих ЛЕД диода ће бити много већа од кинеских. Стога, обратите пажњу, купујући производ непознатог бренда, боље је узети више него што је потребно за израчунавање освјетљења. А садашња, највероватније, такође ће морати да поднесе мање од декларисаног процента од 20. Ово ће вам помоћида би се постигао захтевани ниво осветљења, као и да би се избегла деградација ЛЕД у кратком року. Графикон приказује волтно-амперну карактеристику висококвалитетног ЛЕД-а при температури околине од 25 ° Ц.

Сада ћемо означити границе у којима су главни технички параметри ЛЕД 5630:

  • снага - 0,5-1,1 В;
  • директни напон - 3-3,8 В;
  • радна струја - 150 мА;
  • импулсна струја - до 400 мА;
  • светлосни флукс - 40-60 лм;
  • радна температура -25 + 85 ° Ц;
  • Угао расипања - 120 °
  • температура складиштења - 40 + 100 ° Ц;
  • индекс преноса боје - 80-90 Ра;
  • Животни век - 25.000-30000 сати.

Температура боје ЛЕД може бити: топла бела (2700-3500 К), неутрална бела (3500-5000К) и хладно бела (5000-6400К). ЛЕД подаци су такође доступни у плавој, ћилибарској, плавој, наранџастој, жутој и зеленој боји.

карактеристике примене

Смд 5630 се сматра једним од најчешћих облика фактора у његовој породици. Разликују се у својим добрим перформансама, тако да се широко користе у ЛЕД сијалицама. Такође је произвео велики број ЛЕД трака на њиховој основи.

Погледајте видео снимак траке на бази ЛЕД 5630. Можете проверити излаз светла и компактан изглед уређаја помоћу описаног полупроводничког уређаја.

Ове ЛЕД диоде се често користе за индикаторска свјетла у аутомобилу, за освјетљавање излога трговина и за унутарње уређење у стану. Истовремено,ЛЕД диоде 5630, због употребе ултра-светлих кристала у њима, омогућавају им да се користе за уличну расвету, и декоративну и примењену.

И више о употреби ЛЕД смд 5630. ЛЕД је дизајниран за површинску монтажу на штампану плочу. Када лемите, обратите пажњу на следеће. Када радите са лемљењем, његова температура не би требало да пређе 260 ° Ц, а додир не би требало да буде дужи од 10 секунди. У случају топљења користити нискотемпературну пасту за лемљење.

Слика приказује величину подлоге за облагање и корисне информације за плоче ожичења.

Сумирајући све горе наведено, можемо закључити да су ЛЕД диоде 5630 доследно заузеле своје мјесто на тржишту ЛЕД производа. Индикатори високе осветљености омогућавају њихово коришћење у различитим уређајима за осветљење. А избор квалитетних ЛЕД диода ће Вам пружити поуздану услугу било којег уређаја за осветљење који креирате на њиховој основи.