Ламинатни грејач: предности и недостаци, како направити избор?

Пена изолација постаје све популарнији материјал за изолацију стамбених просторија, због бројних позитивних карактеристика које су познате нашим прецима. Савремена индустрија представља широк спектар облика овог производа, од којих је сваки погодан за одређени тип посла и примену. Упркос томе, данас на интернету можете пронаћи неке поуздане, не-промотивне информације о овом јединственом грејачу.

Ламинатна изолација: модерно решење за поправку околине

На садашњем ступњу развоја пројектовања простора и извођења радова на поправци, више се пажње посвећује квалитету употријебљених материјала. На крају, али не и најмање важно, процјењује се како је овај или онај материјал сигуран за особу, као и природу када се користи. Ова ниша на десној страни је узела грејач лана.

Чак и на почетку свог развоја, људска цивилизација је расла и активно користила лан за различите сврхе: производњу уља, одеће. Чак се и, чини се, непотребни остаци производње - груби комадићи - користили за загријавање кућа, забијањем пукотина у куће. Управо на овој имовини произвођачи модерних грејача су привукли пажњу, нудећи нову врсту материјала - лана-грејач у плочама.

Карактеристике

У свом чистом облику, лан има негативан учинак изградње и завршне обраде у смислу квалитета брзе сјече, па ће плоче које се користе приликом монтаже имати мање дуг вијек трајања. Да поправим овоприродни мањак у производњи лана-грејача поред главне компоненте користи се и мали део полиестерских влакана, која обезбеђују материјалну запремину, чине је еластичном, значајно повећавају период хабања.

У производњи овог типа топлотне изолације влакна се третирају топлотом како би се елиминисале штетне бактерије које би потенцијално могле бити у природном ланцу. Као резултат тога, могућност појављивања у лану грејача патогеног извора микроорганизама - биолошки је чиста.

Предности грејног тела за постељину

Упркос чињеници да је изолација фузера по функцији слична аналозима направљеним од минералне вуне или стаклених влакана, пјенастог полистирена, има низ предности:

 • Безбедно.Због употребе у производњи претежно еколошки прихватљивих, природних састојака не садржи, не разликује у току рада штетних материја, гасова, а захваљујући третману високих температура спречава појаву прашине и било каквих мириса, као посљедица тога, не изазива алергију или иритацију при контакту .
 • Отпорност на ватру.Гријачи направљени од биљних влакана су ватроотпорни, посебно након третмана посебним средствима, спречавају ватроотпорне успориваче. На пример, врста као што је Исолаиа, као елемент за заштиту од пожара, садржи олују. Класа запаљивости са одговарајућом импрегнацијом постављена је на Г1, а без ње - Г3.
 • Неотрован.Ако могући бљесак не емитира токсичне супстанце, јер се они састоје одприродни састојци.
 • Биоразградиво.Постељина је природни антисептик. Посебно загрејан и пречишћен, не дозвољава развој гљивица и различитих микроорганизама.
 • Отпорност на влагу.Пена изолација омогућава да се не производе додатни зидови парне бране, јер они не акумулирају прекомерну влагу, пару, кондензацију у њиховом саставу. У овом случају не долази до кршења главних функција грејача. Међутим, за купатила и друге просторије са веома високом влажношћу ваздуха препоручује се употреба фолијских грејача, посебно ако су коришћени у производњи скроба.
 • Легковскостстанавливаиусцхисиа.Приликом влажења квашења или спољног притиска може се деформисати грејач за постељину, али онда у најкраћем могућем року враћа првобитни облик.
 • Неелектростатичко.Ламинатна изолација не електрификује, нити врши електричну енергију, што је важно када се користи, на примјер, у сеоским кућама.
 • Висока температура.Хладњак лана у плочама успорава топлоту, његова топлотна проводљивост је 0,03 - 0,04 В /(мК). Због тога ће зима бити топла у кући, а љети врућина неће продријети у собу.
 • Звучно изолован.Материјал је такође осјетљивији на звук него аналози: коефицијент апсорпције звука може досећи и до 0,95.
 • Трајни.Има дуг вијек трајања - од 50 до 100 година.

Недостаци гријача лана

Као сваки дати материјал или завршни материјалтип грејача није лишен бројних недостатака. Међутим, њихова листа није толико значајна као број преференција:

 • Висока цена. Чак и најскупљи минерални аналог ће коштати двоструко јефтиније постељине због производње најновијих природних компоненти, што значајно повећава трошкове.
 • Ограничења у области примене.Упркос добрим показатељима влажне или механичке изложености у просторијама са високом влажношћу, овај тип грејача захтева додатну заштиту од влаге, као и директног директног физичког удара, деформационе плоче.
 • Потреба за проналажењем равнотеже између способности гријача да спријечи паљење, трајност и природност : Да би се повећала отпорност на пожар, материјал се третира антипиретицима, чиме се смањује еколошки материјал, како би се повећао вијек трајања влакана полиестера.

избор грејача

Пре него што купите грејач за платно, пре свега, потребно је одредити који тип је најпогоднији за постављене циљеве. Модерна индустрија нуди велики асортиман продаје ове врсте материјала:

 • лноватин: може се користити за изолацију зидова, плафона, кровова, подова, плафона;
 • платнени филц: погодан за конструкције од калибрираних трупаца или профилисане дрвене грађе;
 • трака за паковање: један од најчешће употребљаваних и погодних материјала за урезивање, као и празнине.

У форми постоји неколико врста производње платнагрејачи: ролне, у плочама, мајка. У производњи најновијих влакана за причвршћивање не примјењују се складишта чврстоће, на примјер, шкроб. Због тога су гријачи, представљени тепихом, много мање крути и густи од платнених плоча.

Савети за избор квалитативног грејача

 • Први савет је да се обрати пажња на сировине. Најбоља опција је направљена од кратких ланених влакана број 2-6 и дугих влакана, стругана да би се уклониле мале фракције. Важно је запамтити да велики број нечистоћа не само да смањује спољну привлачност, већ може довести и до значајног смањења квалитета материјала, до његовог уништења.
 • Други тип је процена односа густине и дебљине. За кућу израђену од профилисане грађе, може се користити изолатор дебљине 2-3 мм и густоћа од 250-300 г /м2; за третман кућа са цилиндричним трупцима треба размотрити материјал дебљине до 4-5 мм и густине од 500 г /м2; у кућама из стабла треба користити гријач дебљине 8-10 мм и густоћу од 700-800 г /м2.
 • Трећи савјет је проучавање структуре гријача. Ако у слоју има више густих елемената и подручја са недовољном густином, онда овај производ није пример квалитета.

Сцопе

Гријач лана се користи у широком распону грађевинских радова. Захваљујући својим јединственим квалитетима, овај материјал је познат по својој високој буци и топлинској изолацији:

 • различите врсте кровова, мансарда;
 • зидови (спољашње, унутрашње и унутрашње преграде);
 • подови, стропови и плафони.

Неочекивани обим примене може се наћи за необрађене различите супстанце платнених подлога. Ако је потребно и пожељно, могу се користити не само као душеци, већ чак и као ћебад.

Примена овог материјала за изолацију је прилично опсежна. Захваљујући својој практичној инсталацији, може се користити на различитим градилиштима:

 • Кућа са дрвеном конструкцијом.Када дођемо до нас из других земаља, изградња таквих станова захтева прилагођавање руским временским условима. Због тога су фузиони гријачи с високим перформансама топлинске и звучне изолације најбољи за кућице с оквирима. Штовише, способност овог материјала да прође влагу и контролира микроклиму у кући, осигуравајући изградњу важног обиљежја дрвених кућа. Због тога власници неће морати превише бринути о потреби за повећаним гријањем зими и хлађењем зрака у врућим љетним мјесецима.
 • Дрвене куће.Употреба лана за загријавање кућа постоји већ много стољећа, током којих су позитивне особине овог материјала тестиране и потврђене од стране многих генерација. Модерна индустрија још више дозвољава да примијените гријаче лана, али већ у облику тепиха и плоча. Важна карактеристика ових изолатора је њихова природна способност да се носе са прекомерном влагом, што елиминише потребу за додатним парним изолационим зидовима филмова и значајно повећава животни век дрвенихконструкције
 • Апартмани.Ламиниране простирке или плоче су погодне за употребу у процесу изолације простора у вишестамбеним зградама. Прво, ово је један од најбољих алата за звучну изолацију који човечанство тренутно има. Друго, практичност употребе и промена величине материјала (потребне су само маказе и оштар нож) омогућава вам да поправите грејање лана чак иу малим просторима. И треће, грејач околине је апсолутно безбедан за здравље, што је посебно важно у густо насељеном граду.

Дакле, универзални гријач лана је користан иу стану иу сеоској кући. Без обзира на произвођача или облик испоруке материјала, потрошачи који су се годинама окренули овој изолираној контроли, постају власник модерног стамбеног простора, савршено изолованог од буке и пада температуре, безопасне за људе и животну средину у њој.