Кутија за купатило својим рукама

Купатила имају угао кроз који пролазе комуникације, који кваре естетски дио просторије. Али постоји једноставна одлука - да направи кутију у купаоници властитим рукама. Његова производња ће помоћи не само да се ослободи досадних цеви, већ ће и соби дати готов изглед.

Уградња кутије у купатилу се обично изводи помоћу гипсаних плоча (ГКЛВ) тако што се причвршћује на метални профил. За конструкцију дизајна у овом конкретном случају узета су два водилица (ПН) дужине од 3 м и један плафон (ПП) од 3 м., Као и крило ГКЛВ. Инсталација кутије у купатилу почиње инсталацијом водича.

  1. Прво, потребно је направити ознаке на зиду. За то можете користити оловку или маркер. Ова фаза је основна, ако допушта неточности, онда ће све ово одговорити на крајњи резултат. Стога, уз обавезно коришћење нивоа зграде потребно је исцртати контуру будуће структуре.
  2. Надаље, према означавању обављеном у претходном кораку, профил мора бити осигуран на зиду. Фиксирање се врши вијцима и типлама. Корак између тачака фиксирања треба да буде 50цм.
  3. Сада морате да осигурате плафонски профил. Опет, морате искористити незамјењиви ниво зграде и ставити профил строго усправно. Затим морате да га причврстите на профиле профила. Као резултат, оквир ће бити спреман за даље лепљење ГЦЛОВ.
  1. Одредите где ће се отвор за комуникацију налазити за приступна шалтерима и вентилима, као и да ли ће то бити димензије. На основу једноставних математичких прорачуна могуће је изрезати обрадке сухозида.
  2. Затим, изводимо уградњу кутије у купатилу из ГКЛВ гредица. Треба их причврстити на профил помоћу вијака од гипс-метала. Да би се спријечило пуцање плоча приликом фиксирања, оптималну вриједност таквог параметра као ступањ напора треба одабрати на одвијачу. Обично је у распону од 7-9.
  1. Када је оквир обложен ГКЛВ-ом, можете наставити до декоративне завршне обраде. Пошто су зидови купатила прекривени плочицама, сама кутија ће покрити исти материјал. У овом случају, спољашњи угао се може направити са пластичним углом, посебно дизајнираним за то. Иако је могуће без тога. Ово питање је - како вам се свиђа.
  1. Посљедњи мали схазхоцхек остаје, због чега добијамо кутију у купаоници, с потпуно израђеним рукама. Ово је инсталација комуникацијског отвора. Постоји неколико врста таквих производа. Могу се причврстити љепилом, вијцима или посебним причврсним елементима.