Купил за купање својим рукама

Боравак у кади није ограничен на непрекидни боравак у парној соби. Обавезна потреба и хладити се у хладној и чистој води. У ту сврху у купатилима направите фонт - својеврсни мини-базен, који се може налазити унутар купатила, било директно на веранди или на улазним вратима.

разноврсност кластера

У древна времена, уместо фонта, коришћена је обична дрвена бачва. Али вријеме и напредак се неумољиво крећу напријед, а данас је могуће подићи гомилу за купање властитим рукама из било којег материјала, без ограничавања њихове маште при одабиру облика, боја и величина.

У облику купања може да личи на круг, овал, квадрат, правоугаоник или полигон нестандардне конфигурације. Може се инсталирати не само у просторији за прање веша, већ и на улици, на тераси или испод посебно опремљене надстрешнице.

Понекад се назива "мост" завојница позната као кантица за заливање, која је причвршћена на зид и спојена директно на довод воде. У унутрашњости се налази посебан механизам пловка, који спречава могуће прелијевање. Ова опција се сматра највећим буџетом.

типови фонтова

Гомила може бити направљена од било ког материјала:

  1. стабло . Овај материјал се сматра класиком. Дрвене заставице од кедра, храста или ариша су скупе, али изгледају сјајно и савршено се уклапају са атмосфером купатила. Огроман плус стабла је еколошка чистоћа, за коју се цијени и воли. Недостатак овог материјала је низакотпорност на влагу, па се мора пажљиво третирати заштитним премазима или воском. Да се ​​гомила са дрвета не распада, треба је користити редовно (најмање једном сваких 7 дана). Одлична опција за израду властитих руку.
  2. Лито гвожђе или челик . Изглед изгледа као велики цхан. Постављен је на стативима, носачима, ланцима или директно изнад пећи, док је дно обложено дрвом или камењем. Такав дизајн је масиван и много тежи. Врло је тешко са својим рукама.
  3. бетон . Овај популарни материјал се користи за уређење базена. По правилу, такво "водно тијело" може бити уређено само у јами. Споља, зидови су поплочани, мозаик или осликани специјалном гуменом бојом. Да бисте сами направили бетонску гомилу, морате знати пуно о правилном положају система напајања и испуштања воде и карактеристикама монолитних конструкција од бетона.
  4. пластика . Овај савремени материјал се такође успешно користи за уређење фонта. Они су јефтини и једноставни за уградњу, тако да су у великој потражњи. Не правите овај дизајн својим рукама, али га је лако поставити.

Уградња дрвеног фонта

Прије почетка рада, потребно је пажљиво прегледати просторије и одредити мјесто гдје ће се налазити гомила. Треба имати у виду да се дрвена гомила треба попунити шљивама и директно прикључити на водовод,у супротном то не може бити ствар удобности. Најбоље је организовати депонију у близини канализационих цеви и водоводне цеви. Ако постоји могућност и жеља да се гомила комбинира са савременим уређајима, потребно је да се за њу припреми током фазе припреме.

Какав год да је био, сакупљен је од дрвених плоча, које могу имати дебљину од 3,5 до 5 цм, а причвршћивање и спајање елемената врши се помоћу:

  • лепак (лепљени крајеви, а сам капацитет се пуни челичним стезаљкама);
  • система "шиљатог утора" (као облога, тако да пукотине нису видљиве).

Прво морате саставити дно. Схпунтование плоче уредно израђене у низу пажљиво разријеђене влагом отпорним лијепљењем свих праменова и обликују правокутни штит. Осим тога, овај комад је фиксиран са стезаљкама. Након тога дно треба да пресуши.

Сада можете направити припрему дасака за зидове контејнера. Најбоље је то урадити резачима. На једној страни сваке плоче потребно је направити уздужни шиљак, ас друге - жлијеб. И даље је потребно пажљиво одрезати попречне жљебове у доњем дијелу сваког елемента, док је удаљеност од краја до доње ивице овог жљеба једнака висини дна спремника, заједно са сталком или носачима.

Ако је штит за дно сух, мора се пажљиво остругати и обрезати електричним алатом, дајући жељени облик. Испод је потребно стегнути две чврсте шипке, које ће служити као стубови за ноге.

Затим на дну (на малој удаљености од зида) потребно је избушити отворе за одвод, уметнути цијев и спојити са сифоном. СебеСифон се фиксира помоћу вијака, а сви спојеви се пажљиво проматрају с бртвилом.

Сада је дошао ред зидова. Пажљиво и равномерно се скупљају дуж ивице дна. Последњи елемент се не убацује са стране, већ одозго и нежно кује. Када је капацитет већ сакупљен, потребно га је извадити металним копчама, при чему су ивице причвршћене чавлима и вијцима.

Готов контејнер треба темељно полирати до савршене глаткоће и поставити га на стално мјесто спајањем са канализацијом. Од последњих потеза можете направити клупу и мердевине.

Знајући како направити гомилу са стабла властитим рукама, можете одушевљено преузети посао. Награда за то ће бити одушевљени погледи рођака и пријатеља и пријатан заједнички одмор у купатилу.