Кухињска плочица на прегачи: обична бела, дивља свиња, гжел или друга врста

Када у процесу поправке кухиње долази до избора завршне прегаче, покушавамо истовремено одабрати и практичан и атрактиван дизајн. Наравно, керамичке плочице ће задовољити своје карактеристике. О заслугама овог материјала које добро познајете.

Али највећа тешкоћа лежи у избору дизајна плочице. У ком стилу украшавате прегачу? Одаберите сада модерне производе под циглом, поставите сликовити панел или радни простор украшен шареним мозаиком? Има много питања. Ево прегледа врста плочица.

Три прва корака - избор плочица

Прије разматрања свих могућих варијација боје, стила, величине плочице, фокусират ћемо се на главне точке.

Да видимо који материјал ће се најбоље уклопити у простор и погодан је за украшавање прегаче.

  1. За радну област добар избор ће бити сјајна плочица. Његова главна предност је могућност визуелног ширења простора због ефекта огледала. Ова плочица се лако пере, али оставља трагове капи масти и воде. Сјајна керамика је погодна за малу кухињу.
  2. Друга тачка је текстура керамике. Материјал може имати рељеф (конвексан) или глатку површину. У плану његе, боље је да изаберете последњу опцију - глатка текстура ће одржати ваш леп изглед дуже и лакше за његу. Производи рељефа су добри за креирање правог стила - можете изабрати моделе за цигле, са тродимензионалним узорком, а скала боја може бити веома храбра и изванредна. Аличишћење ове плочице ће бити теже.
  3. Разноврсна варијанта за украшавање кухињског простора је бијела плочица. Погодан је за било који стил и може се употпунити ненаметљивим декором. На пример, за разблаживање "стерилне" беле боје помоћи ће мозаик или панел. Изгледа добро у унутрашњости шпанске глазиране плочице, која је базирана на бијелој боји, а неки дијелови су украшени сочаним узорком. На следећој фотографији погледајте кухињу у којој се користи шпањолска бијела плочица.

Важна нијанса на коју треба обратити пажњу су шавови између шавова. После тога се маса затамни, изгледа нетачно, због чега керамичка плочица изгледа прљаво и неуредно. Ако је ваш избор вишеслојни мозаик или зид испод светле цигле, изаберите епоксидни прелив. Постоји још један начин да се проблем реши - бешавне плочице. Таква керамика је направљена са равномерно обрубљеним ивицама, а размак између плоча не прелази 2 мм.

Плочице светских произвођача - врсте и декоративне могућности

Када изаберете плочицу, од великог броја модела можете трчати око очију - ево шпанске плочице, која је позната по свом квалитету, поред Италије нуди да украсите кухињу величанственим панелима. Али уобичајене бијеле плочице и гзхел, које су идеалне за стил Провенце. Хајде да видимо шта је добра шпанска зидна керамика и шта је то "керан" плочица.

Од Византије до Британије - италијански луксуз

Разноврсност производа, стилова и бојасвојим купцима нуди сунчану Италију. Радије, један од "представника" најпознатије групе Мараззи групе. Плочица се такође зове - Маратстси. Данас се керамика ове марке производи не само у Италији, већ иу Русији. Наравно, сва опрема и технологије су европског квалитета. Шта нуди Италија и каква је позната керамичка плочица? Прво, његов квалитет. И друго - невероватне колекције.

  • Римска збирка - луксузна и величанствена, као и сама Италија. Скала боја модела може бити најнепредвидљивија. Ова комбинација пригушеног песка са плавом, црвеном, жутом, класичном белом са контрастним сликама старих признатих колонија или бизарних животиња. Колекција Керама Мараззи у римском стилу погодна је за класичну кухињу. На следећим фотографијама су направљене прегаче у тако величанственом дизајну.
  • Индијска колекција је елегантна и лагана. Изгледа да Италија може да понуди, што је тако далеко од истока? Ова зидна плочица је истакнута у својој боји. Овде превладавају зелене и браон боје боја. А врхунац ће бити мозаик са сликом оријенталних мотива. Можете изабрати панел са великим цртежима индијских палата, паркова.
  • Британска колекција је концизна и дискретна. Ако је Италија - то је земља страсти, онда је Британија - примјер суздржаности. Ова керамичка плочица је врло једноставна. Вхите Керама Маратззи може бити украшен сликама сребрног посуђа, луткама. Мирна боја превладава овде - крем, браон,Обојени тонови су допуњени одвојеним обојеним уметцима у облику акцента. Ово може бити портрет птица, лондонски мост или аутобус познат свима. На следећој фотографији погледајте прегачу у суздржаном британском стилу.

Али то није све што Италија може понудити. Бренд производи колекцију скандинавских, француских, јапанских и латиноамеричких плочица за уређење кухињског простора. То може бити панорамски поглед на сњежне планине, мале мозаике, пригушене боје за Провансе стил или живописну сакуру.

"лисице" у кухињи

Шта је плочица од "вепра"? У свом облику - то је цигла и таква плочица се често прави "вразбезхку", као и цигле. Где је отишло име "вепар"? Ово је популарни надимак плочице, који је материјал добио због чињенице да је колац за производњу производа имао два отвора на крају. Личили су на штапић за њушку.

У људима, модели испод цигле која се зове "вепар". Али у свему осталом на свету то се зове "метро" или "клинкер" - сва та имена припадају производима који опонашају зидање. Под испод цигле ће увек изгледати модерно. Ово је погодно за било који правац - било Провенце, Лофт или Скандинавски дизајн. Како користити дух "вепра" за подручје прегаче?

  • За кухињу у стилу Провансе, модели Цракуелуре-а ће бити савршени. Таква цријеп ће имати декоративне пукотине и створити отрцан и стар учинак који је потребан за Провенце. На следећим фотографијама налазе се кухиње у стилу Провансе, где се налази кецељаположена са белим "циглама".
  • За модерне интеријере изабрана је и цигла од цигле. То може бити класична бијела или пјешчана боја, гдје ће се, на примјер, контрастна цигла, нпр. Тамно смеђе боје, поставити одвојено. Такође можете да користите светлу шему боја - црвену, плаву, зелену циглу, која је "испреплетена" као мозаик.
  • Вепар може имати додатни декор - слику воћа, зрна кафе или чаше. За просторију у стилу Провансе, можете одабрати циглу са софистицираним цвјетним узорком.

Најчешће се одабиру модели плочица за "вепра" у суздржаним бојама - крем, бледо ружичаста и бела. Да, и ту је таква цигла пронађена у многим произвођачима. Али вепра са сочном бојом ће бити теже покупити. Исто тако, цигла није погодна за кухињу у класичном стилу, када је потребно поставити лежајну плочу.

Древни мотиви или гжел у кухињи

Посебан тип цријепа - гзхел - ће се свидјети онима чија ће кухиња бити уређена у стилу Провансе са нотама старе руске или националне боје. Гзхел је такође погодан за собе у плаво-белој боји. Шта је плочица?

Гзхел је познати руски центар, где је пре 50 година правио керамику и још производи. Основна боја производа је бела, а плави мотиви, цртежи и декор су последица употребе кобалтне боје.

Кухиња у стилу гжела изгледат ће као домаћа, једноставна и необична. Док шпански плочицепознат по својој разноликости боја, а Италија производи невероватне плоче, гзхел се разликује у сеоској једноставности. На сљедећим фотографијама налазе се кухиње, гдје су прегаче украшене бијелим и плавим плочицама.