Кухиње двобојне: 50 фотографија са слушалицама и идејама за дизајн интеријера, савјети за дизајн

Чини се да би то могло бити једноставније рјешење него двобојне кухиње? Тамно дно и светли врх слушалице - заиста, традиционална верзија дизајна кухињских слушалица. Али и данас у овом броју дизајнери су спремни да изненаде, јер поље фантазије у комбинацији двају нијанси остаје велико.

Али комбинација боја у радном простору ће бити значајнија: у формирању композиције су укључене не само фасаде намештаја, већ и декорација зидова, боја трпезаријске групе, технологије технологије, апарати, разни прибор. Зато је важно узети у обзир све нијансе и остварити комбинацију у двије боје што складније могуће.

Комбинација боја: најбоље опције за нестандардне поставке

Прикупљањем боја за дизајн кухиње, важно је схватити да ће се они обично користити у различитим дијеловима, тако да прво морате дефинирати гама, али тек онда распоредити нијансе између површина.

Дуети са белом бојом

Свестрана у свим комбинацијама остаје бела. Код неутралних тонова друга палета изгледа племенито, строго, ненаметљиво. Са тамним и богатим - динамичним и елегантним, иако све зависи од расположења ентеријера. Са светлим и дрским - контрастним, модерним, младалачким.

Комбинације са беж

Још једна свестрана опција је дует са беж бојом. То је неутрална и елегантна боја у исто вријеме. Избор тапета за кухињу у овом случају није тежак, као ни избор слушалица.

светла решења

Употреба белог млека ибела крема - стандардна и често претјерано уобичајена рјешења за уградњу кухиње у било којем стилу. Али све зависи од тога како дистрибуирати нијансе. Ако одаберете такве тонове искључиво у позадини, кухињски сет може бити свијетао и непредвидљив, засићен и контрастан.

Силуета намештаја са црном

У овом случају, намештај постаје танак, елегантан и прилично мистериозан. Црна је свестрана, као бела. Међутим, тамне нијансе увек остају мистериозне и дубље од светлости.

Зато дизајнери не препоручују да их злостављају, а стандардни модели "тамно дно - светли врх" остају најтраженији.

Занимљиви приједлози дизајнера

Наравно, када говоримо о комбинацији двију боја у намјештају и кухињском намјештају, можете бирати између мноштва нијанси. Ово није само традиционална комбинација у класичном двојцу бијеле или беж боје било које тамне, сиве или засићене. Наравно, чак иу тако јасној комбинацији можете пронаћи многа интересантна решења - кухиње под дрветом у комбинацији са другим природним и ненаметљивим бојама, сетове у комбинацији металног хрома и неутралних пастелних боја.

Многа успешна решења се могу поменути:

 • На фотографији, двобојна кухиња може бити различита од стандардне - врх може бити таман, а не дно.
  Свака комбинација се заснива на једној лакшој и једној засићеној нијанси.
 • Међу најскладнијим дуетима налази се природно село с млијеком, било да је тосветао са засићеним буквално са свим засићеним нијансама.

Називање тачних боја у таквим комбинацијама је прилично компликовано, јер све зависи од засићења, дубине, осветљености тонова и позадине. Зато се често поставља питање о одабиру тапета у кухињи.

Декорисање кухињских тапета и двобојних слушалица

У правилу, прво бира намјештај који одговара. И управо се у овој фази поставља питање како се слажу слични кухињски сетови. Ако вам се свиђа екстравагантан сет са црвеним врхом где је дно зелено, морате да победите тако сјајну комбинацију у распореду просторије.

Иначе, нема ограничења, јер су фантазија и укуси људи различити. Стога се може само замислити поређење стила и схеме боја у складним одлукама ситуације:

 • Након што сте припремили собу у класичном стилу, можете покупити кухињски сет у комбинацији племенитих нијанси. Међу њима су не само неутрално беж, млијеко и чисто бијело, већ и смарагдно, тамноцрвена и тамно плава.
 • Кухиња двију боја у сецесијском стилу, на примјер, може бити у природној комбинацији: то је салата, било који цвијет, небески и пастелно жути, беж или млијечни.
 • Двобојни дуети са живописним бојама са сјајном завршном обрадом примјењују се у модерним могућностима дизајна. У овом случају, они су дозвољени као комбинација неутралне светлости и пастелних боја, и са засићеним тамним - црним, сивим, бисерним бисерима итд. Управо су ти дуети најбољи у дизајнухигх тецх У другим правцима може бити мање агресиван, али технолошки и индустријски тон.

 • Избор тапета у кухињи, са фасадама намештаја у сеоском стилу, Провенце итд. То је у избору мат премаза, који се обично не разликују у претерано засићеним тоновима. У исто време, у таквим модерним дизајнерским опцијама данас су главне матиране решења природних нијанси. То је природно дрво, беличасто, кремасто, теракота. Дозвољени пастелни тонови плаве, зелене, наранџасте.

Шта би могао бити дизајн кухиње

По правилу, сви ми волимо да нам се свиђа боја намештаја за радни простор пре него што изаберете тапете у кухињи. И тек онда разматрамо обраду. Можда се у многим случајевима овај приступ оправдава, јер је закрпљење тапета прилично једноставан процес. Важно је пронаћи само хармонична рјешења.

Правила хармоније имају одређене параметре:

 • Није неопходно увек изводити дно мрака. Ако погледате намјештај у кухињи, гдје је, напротив, дно свијетло, може се чинити да је соба преоптерећена ормарима и ладицама. У ствари, све зависи од површине кухиње, од њеног положаја у односу на страну света и броја прозора у овој соби. Што је више простора могуће поставити на радни простор, то је већи прозор, поготово ако се простиру на југ, то су контрастније и засићене горње фасаде слушалица.
 • Двобојна кухиња може бити њежна: у таквим стиловима као што је Провенце, рококо. То је обично комбинација двије непримјетне нијансе. Мождато никоме не изгледа интересантно, али у овом случају, комбинација тапета са намештајем је једноставнија и складнија.
 • Врх намјештаја у било којем стилу може бити таман, али само када позадина иза ормарића и између њих остане свијетла. Међутим, са великом површином кухиње, као и великом количином природног светла, можете и да прекинете свој избор на нестандардном раствору са тамним врхом.

Декоративне кухиње у боји

Традиционално, ове слушалице не захтевају додатну декорацију, јер нагласак остаје на комбинацији нијанси.

Али са контрастом супротних тонова или, обрнуто, користећи неутралне боје, можете изабрати једини узорак који обједињује обраду не само слушалица, већ и читаве собе. То може бити цвјетни узорак, геометријски узорак, апстрактни украс који покреће једину линију на свим површинама. На фасадама - то је само грана или линија, на тапетама - трака или читав акцентни зид. Све зависи од тога колико је велика кухиња, какво расположење желите да направите у њој и како видите атмосферу у овој соби.