Кухиња ниског стропа

Низак строп у кухињи - невоља многих станова у кућама старих зграда и бројним приватним кућама. Можете га поправити само визуелно. Постоји много занимљивих опција, с којима је најнеобичнија да се кухиња претвори у удобну собу. Приликом пројектовања кухиње са ниским стропом, потребно је правилно одабрати комбинације боја, као и распоред намјештаја и декоративних елемената, и то ће изгледати много више него што стварно јесте.

Избор односа боја

Приликом одабира нијанси за дизајн ниског кухињског простора, главни задатак је да се скрене пажња са стропа. Сходно томе, не би требало да се издваја из општег дизајна. Присуство елемената рељефа, као и погрешно одабране боје, учинит ће кухињу још гњечљивијом.

Оптималне опције:

  • Бојење стропа сјајном бојом у тону зидова
  • Уградња структуре зрцала огледала
  • Употреба ламелираних ламинираних плочица без елемената рељефа
  • Конструкција сјајног затезања светла боја са дубином причвршћивања не већом од 1 цм

Приликом уградње затезних или спуштених плафона, треба имати на уму да вишеслојне конструкције у овој верзији нису савршено савршене, а варијанте са наставком испод 5 цм учинит ће собу још нижом без обзира на дизајн и боју површине. Једини изузетак је двослојни дизајн који се састоји од вањског периметра и унутрашње нише са позадинским освјетљењем.

Приликом пројектовањаможете одбити употребу плафонских лајсни. Визуелно ће подићи плафон, али то је могуће само ако су спојеви између површина идеално у нивоу.

Избор боје и текстуре намештаја фасада

Фасаде за намештај такође играју важну улогу у општој перцепцији. У унутрашњост кухиње с ниским стропом дизајнери препоручују да одаберете горње ормаре испод боје стропа, а ако је слушалица ниска, онда би сав намјештај требао имати боју зидова.

Врло лијеп изглед у унутрашњости жељезничких и панелних фасада. Они вам омогућавају да направите дизајн са великим бројем вертикалних линија, што чини плафон вишим.

Сличан резултат даје и употребу зидних папира са вертикално постављеним узорком. Али они нису погодни за собе са ограниченом површином, јер стварају ефекат смањења простора. Ако је кухиња мала и са ниским стропом, боље је преферирати тапете са елементима у облику дијаманта. Они ће визуелно повећати висину просторије, али неће смањити његову површину.

организација осветљења

Кухиња ниског стропа ће се чинити као да је и даље згњечена кроз велике лустере, који се обично налазе у централном дијелу просторије. Ова опција је погодна само за високе просторије. Од њих је неопходно одбити и дати предност малим светиљкама са нијансама, усмереним према горе. Треба да их ставиш на сто за ручавање. У осталим кухињским просторима можете креирати одговарајућу расвјету с уграђеним освјетљењем (удобним са затезним или спуштеним строповима), ЛЕД панелимаили ЛЕД траке.

Главна ствар при одабиру уређаја је организирање свијетле и равномјерне расвјете цијеле просторије, визуално ће подићи ниски строп у кухињи.

Још једна могућност је да се у просторију постави неколико стропних отвора на стропу. Они ће створити меко дифузно осветљење без оштрих прелаза, који ће се рефлектовати од стропа и зидова и повећати висину просторије.

Правилан избор елемената намештаја, декор и завеса

У кухињи не могу без ормарића и полица. Намјештај је потребно поставити тако да је највиши што је могуће даље од улаза, визуално подиже плафон.

Приликом одабира слушалица, треба да преферирате уске и високе моделе. Одличан додатак ће бити присуство вертикалне декорације на фасади. Ако морате да инсталирате широке ормаре, треба да изаберете опцију где широки делови имају неколико уских врата.

Намјештај с комбинираним фасадама треба користити с опрезом, овдје је потребно пажљиво израчунати схему боја. Идеалан је за измену прелаза боја са вертикалним пругама. Ако је дно намештаја направљено у једној боји, а на врху - у другој, можете га користити само ако је горњи део беле боје, а нијанса се поклапа са стропом.

У просторији са ниским стропом, завјесе с вертикалним узорком изгледају складно. Поглед може бити било који од жалузина на традиционални текстил.

При уређењу просторије треба се придржавати тихиста правила. Мале ствари се постављају у вертикалну траку, а велике морају имати издужени облик тако да је њихова висина најмање двоструко већа од ширине.

Дизајн прозора и врата

За ниску собу, добра опција је уградња високих и уских врата. Ако то није могуће, одговарајући ефекат се постиже симулацијом трансом.

Иста правила важе за прозоре. Али ако кухиња у почетку има широк прозор, ситуација се може поправити помоћу двоструких стакала, подијељених у неколико уских дијелова или завјеса на поду са меким вертикалним набора.

Начини одвраћања пажње од ниског стропа

Како одвратити пажњу од ниског стропа:

  • Тамни подови. Тамно засићене нијансе доприносе визуелном дистанцирању површина, тако да ће коришћење овог дизајнерског приступа учинити простор вишим. Такође, тамни под са занимљивим дизајном сам по себи ће привући пажњу и окренути га од плафона.
  • Уградња уског огледала од пода до плафона. У унутрашњости можете користити један или два од ових елемената. Они ће постати складна допуна дизајна и створити одговарајући ефекат
  • Примена у третирању зидова светлих нијанси или занимљивих текстура. Приликом пројектовања потребно је посматрати вертикалну оријентацију
  • Ако је простор кухиње ограничен и остављен је само мали простор у средини, на поду се може поставити свијетли јастучић са кратким дремцем. Одмах ће битиФокусирајте се на своју пажњу

Избор правог дизајна неће бити проблем ако пратите низ једноставних савјета. У свакој ситуацији биће оптимална опција која ће собу учинити хармоничном и удобном.