Кућа са гаражом (68 слика): мала дрвена или цигла са простором за 2 аутомобила под једним кровом, пројекти са поткровљем и подземним паркингом

Живот у сеоској кући подразумијева гаражу за један или више аутомобила. Гаража се може градити као самостална зграда, али можете је направити и као дио куће. Опција "два у једном" се често испоставља да је боља због своје практичности. Постоји много начина за комбиновање куће са људима и аутомобилом. По жељи можете пронаћи рјешење које у потпуности задовољава потребе и планирање, како у дизајну тако и на материјалу од којег је конструкција подигнута.

Предности и недостаци

Приватна кућа са гаражом под једним кровом има неколико предности:

 • Без непотребних материјалних улагања, гаража се може загријати повезивањем са системом гријања саме зграде.
 • У гаражи можете имати и водовод и канализацију, што ће ову собу учинити још удобнијом.
 • Простор за складиштење гријаних аутомобила може се додијелити и као радионица или теретана, гдје се овдје може смјестити сауна или једноставно дати дио простора испод складишта. Такође је погодно направити подрум за поврће и кисели краставац. • Становници куће у било које погодно вријеме могу ићи у гаражу, као иу било коју собу у кући. Сезона и време ван прозора у овом случају неће играти никакву улогу.
 • Још једна предност је уштеда слободног земљишта. Ово је посебно важно када имате минимум, али желите да имате што више зелених површина у вашем власништву.
 • Уштеда грађевинских и завршних материјала. Па какогаража и код куће заједнички кров, темељ и један од зидова, изградња ће коштати мање и неопходни радови се могу обавити брже.


 • Осигурање имовине која се налази у гаражи. Готово је немогуће украсти аутомобил и носити вриједне ствари из таквог складишта, јер буку насталу крађом одмах чују становници куће, за разлику од ситуације у којој се гаража налази одвојено.

У кући постоје гараже и њихови недостаци:

 • могуће продирање техничких звукова и мириса у стамбени дио куће;
 • зид између куће и гараже нема прозор.

) 8 фотографија

Иако је немогуће именовати све те непремостиве проблеме. Постоје могућности да се надокнади таква неугодност. Да би се минимизирао утицај "гаражног живота" на живот код куће, може се успоставити поуздана врата између стамбених и техничких подручја или уопште направити тамбур. Сама гаража је боље лоцирана на сјеверној страни зграде, што у комбинацији с досадним зидом који га граничи, чак ће смањити потрошњу енергије.

Гаража повезана са кућом може се причврстити на различите начине:

 • У подножју куће. Таква варијанта је добра ако се стамбена кућа налази на локацији која има нагиб. Али ако улазите у подземну гаражу пружа стрми спуст, користите га неудобно. Треба имати у виду да ће изградња такве техничке просторије бити посебно скупа. Његов уређај захтева озбиљне земљане радове. Осим тога, одлучити се само о таквој варијантина одређеном нивоу подземних вода.


 • У надземном дијелу, у насељима. Тако можете уштедети простор на малом земљишту, али кућа постаје све већа и живот њених становника пролази углавном на нивоу поткровља. На првом спрату, по правилу, налази се кухиња са трпезаријом и дневним боравком, као и купатило. Са таквом конфигурацијом куће, важно је добро радити са вентилационим системом тако да угљен моноксид из радне машине не улази у дневне собе.
 • Екстеријерна гаража причвршћена са стране. Таква опција је погодна јер се овај технички простор може подићи у близини куће већ у процесу експлоатације стамбеног простора, а не градити истовремено са главном зградом, као у прва два случаја.
 • Гаража је повезана са кућом надстрешницом или галеријом. Такав објекат се, у ствари, може назвати засебном зградом. Али због једног крова куће за људе и за аутомобиле, он се доживљава као један. Гаража ће у овом случају бити тежа за загријавање, али приступити јој без проблема може бити иу било које вријеме иу било које доба године. Оваква конфигурација грађевинске и техничке грађевине омогућава да се елиминишу проблеми са буком и мирисима из аутомобила.
7 фотографија

При пројектовању треба узети у обзир величину гараже. Његова област је веома важна у условима живота на селу. Чак и најмањи и најједноставнији треба да омогуће одржавање аутомобила. Потребнотако да је са сваке стране аутомобила остао најмање седамдесет центиметара слободног простора. Ово ће вам омогућити да се сигурно крећете у процесу рада.

Сама кола морају лако ући и напустити свој "дом". Потребна улазна ширина - не мања од 2,5 метра на висини од најмање 2 метра.

Често је неопходно да гаража буде заиста велика, израчуната најмање 2 аутомобила. Ако је земљиште сасвим мало, морат ћете се задовољити уграђеним техничким простором уским обликом, у којем ће се аутомобили налазити као вагони на прузи.

)
10 фотографија

Неугодно је, јер кад год возите аутомобил из удаљене гараже, морате оставити кров на другом, који затвара колни прилаз. Или је потребно дизајнирати гаражу на такав начин да је из ње направљен пут на двије стране, иако ће на малом мјесту бити тешко то учинити.

Озбиљан проблем када се комбинује гаража са кућом је кровни уређај. Углавном, власници куца одлуцују се за кров са двоструком кровом. Такав уређај ће бити најјефтинији и технички најлакши за имплементацију. Иако је могуће пројектовати кров над једним шарком над кућом, а изнад гараже и потпуно раван. Због ове оживљене силуете куће. Само треба обратити озбиљну пажњу на уређај за олуке. Да бисте добили кућу са гаражом која вам је потребна, најлакше је контактирати професионалца. Он ће направити компетентан пројекат узимајући у обзирсве жеље купца и обавезно придржавање техничких нијанси везаних за изградњу.Архитекта ће обезбиједити план изградње и цртања, на основу којег се може правилно извршити темељ, сва преклапања, кров, као и инжењерске комуникације.

Као основу, можете узети типичан пројекат, који треба да се припоји само том подручју, али можете наручити појединца. Друга опција ће бити много скупља, али ћете добити заиста практичан и јединствен архитектонски објекат.

На основу завршених пројеката можете сами и самостално развијати, али иу овом случају ће бити исправније добити савјет од стручњака.


Дизајн

Перцепција стамбене зграде у великој мери зависи од тога како су комбинована гаража и кућа под једним кровом. Приликом градње можете добити не само стамбене објекте са припадајућом гаражом, већ и гаражу, која има "анекс" за становање. Само гаражна врата значајних димензија, у потпуности уочавају значајан део пажње у перцепцији читаве конструкције. Приликом дизајнирања времена важно је осигурати да њихова величина визуално потисне све остало.

У случају сеоске куће са купатилом, које се понекад оперира само у љетним мјесецима, власницима може бити непромишљено да стамбени дио постаје "вриједан" зграде која има значајан економски значај. Иако у овом случају постоје пристојна композициона решења. Ако се ради о угледном предграђу,архитектонске и дизајнерске компоненте долазе до изражаја.

Пошто је дошао на посао са укусом и вештином, могуће је изградити кућу са великом гаражом за два аутомобила и са поткровљем или станом на другом спрату. Због предивне силуете крова и пристојног дизајна зидова, структура ће се перципирати складно. Гаража у овом случају неће изгледати као нешто тешко. Таква структура ће изгледати добро на уском дијелу. Да бисте имали довољно места за смештај, морате да "растете".

Уређење надземне гараже, можете добити кућу са терасом или са анексом у гаражу изнад ње. Ово ће бити добро место за опуштање, радионицу или кабинет - све зависи од потреба становника. Сликовита ће изгледати као кућа са еркером и мали гаражни део додан са стране.

Гаража у згради са подрумским подом не скреће пажњу, фокусирајући се на цјелокупни дизајн зграде. Међутим, власници имају зграду не само са гаражом, већ и са подрумом, којем се могу дати додатне економске функције.

Модерна сеоска кућа савршено се комбинира са гаражом, са базеном и са сауном у исто вријеме.

Приликом имплементације архитектонског пројекта није пожељно додијелити гаражу посебном бојом. Мора одговарати општој стилизацији и бити изведена из истих грађевинских материјала као и главна зграда.

) 8 фотографија

разноврсност материјала

Избор грађевинског материјала ће бити одређен не само цијеном, већ и изгледом куће са гаражом, као и њеним функционалним карактеристикама.

Једна од најповољнијих опција је изградња дрвене куће од профилисане дрвене грађе или цилиндричних трупаца. Смјештај у таквим кућама је удобан, добро дишу. Можете бити смирени због еколошке сигурности да их пронађете. Проблеми пропадања и безбедности од пожара су успешно решени иу нашем времену због специјалне манипулације материјалом.

Многе компаније имају властите услуге у изградњи дрвених кућа, које поред тога имају и властиту производњу грађевинског материјала и елемената грађевинских пројеката за будуће куће. Можете одабрати пројекат од великог броја типичних или наручити посебан.Дрво омогућава изградњу неколико спратова. Окрећући се доказаној компанији, можете добити кућу, изведену у складу са жељама купца и захтјевима нормативних докумената. Елементи будућег дизајна ће бити припремљени у фабрици, а приликом израде комплета за монтажу биће израђена трака или плоча. Састављање дрвене куће као такво траје мало времена.

Такође можете одабрати технологију кућице која се већ дуго користи у скандинавским земљама иу Америци. Ово је такође релативно јефтина грађевинска опција. Разлог за такву структуру, која има малу тежину, може се олакшати, а тиме и не посебно скупо од финансијскихгледишта

За изградњу куће, може се одабрати и традиционална цигла и различити блокови направљени различитим технологијама.

Кућа од цигала је традиционално показатељ престижа и угледа, будући да изградња такве зграде укључује велику количину ручног рада. Постоје многи типични пројекти за циглане. Документацију за изградњу чине архитекте по налогу будућег власника.

У овим једноспратним и двоетажним зградама, на примјер, блоковима од пјене, демонстрирају своје најбоље квалитете, почевши од високих показатеља енергетске ефикасности. Није случајно да се овај материјал нашироко користи у Русији, посебно у сјеверном дијелу земље. Разликује се чврстоћом и лакоћом, што смањује оптерећење темеља. Трошкови изградње код куће нису ограничени.Стамбене зграде су такође изграђене са СИП панелима. СИП је конструкциона изолациона плоча која се користи за израду оквирних конструкција. У унутрашњости се налази гријач, а на вањској страни оријентирана иверица (ОСБ) или шперплоча.

Зграде овог материјала се разликују по сеизмичкој отпорности, имају добре показатеље за уштеду енергије и звучну изолацију. Због чињенице да је материјал великодушно засићен ватроотпорним средством, он припада ватроотпорном материјалу. Такве куће се разликују по издржљивости, лако се и брзо смањују.

Иако се мора признати да ниједан произвођач СИП панела не испоручује заиста квалитетан материјал тржишту, тако да се мора пазити на ово питање.


Лепи примери за инспирацију

Да бисте пронашли савршену верзију идеалне куће са гаражом, прво се можете надахнути идејама које нуде дизајнери.

 • Ако одржавате равнотежу између живог дијела куће и гараже, можете добити изврсно архитектонско и дизајнерско рјешење. Кућа се не губи на позадини гараже, а улаз у техничку просторију је велик, што је важно за пословање.
 • Кућа, повезана са гаражном галеријом, омогућава вам да разумно располажете постојећим подручјем земљишта и савршено га уредите.


  \ т
 • Ако је кућа пространа, гаража неће доминирати њеном позадином и постати препрека свакодневном животу. Уређај средње просторије између живог дијела и гараже рјешава проблеме продора у просторије неугодних мириса и буке стројева, а на тераси можете уредити удобан штагаљ.
 • По жељи можете градити кућу на парцели, на коју су причвршћене гараже на обје стране. Један - на два аутомобила, други - на један. Структура у целини има облик слова П.


 • Када комбинујете кућу и гаражу у облику слова П, можете добити прилично компактну структуру са директним приступом стражњем дијелу дворишта. У овом случају, пред кућом се налази удобан кутак природе и погодан директан улаз у гаражу.
 • Кућа на парцели се може урадити веома концизно. Стамбена кућа са гаражом изграђеном у облику оловке која не одвраћа пажњу од природног крајолика.територије.


 • Оригинални дизајн гаражних врата и декоративних елемената на целој конструкцији визуелно га олакшавају из техничких просторија. Захваљујући овој згради у цјелини ослобађа се прекомјерне визуалне грубости, која се често јавља када се спаја под једним кровом стамбеног и господарског дијела.

Даљњи видео-преглед пројекта куће са гаражом.