Краставци у бочицама за узгој

Како садити и узгајати краставце, све што су вртлари чули. Међутим, увијек постоје они који креативно приступају процесу. Разлози су другачији: желим свјеже поврће, али нема сеоске кућице, или клима није погодна за узгој, итд. Тако је постојао нови начин - садња краставаца у пластичним боцама, што се показало погодним и ефикасним за многе вртларе.

Како припремити пластичне боце и земљиште

Пре садње краставаца на садницама, припремите посуде и земљу. Врх бочице, који подсјећа на конус, треба одрезати и похранити. Поклопац ће такође бити потребан. Будући да је прије слијетања у граду у пластичним посудама одрезан и дно, можете користити мали трик: покушајте да смањите прокухати око круга точкастом линијом - то ће бити лакше одвојити дно, а резови замијенити дренажне рупе.

Ако планирате двије или три боце од пет литара, тада се може купити готова мјешавина тла - било који дућан за саднице ће стати. Али ако ће садња краставаца у 5-литарским боцама заузети велики дио града, онда се земља мора припремити унапријед. За сваки капацитет потребно је 1,5-2 литара земље. Краставци преферирају лагано тло, засићено органским честицама.

Ово може бити мешавина земљишта са:

  • супстрат кокоса;
  • тресет;
  • компост;
  • прошлогодишње лишће;
  • дрвна сјечка.

Садња краставаца у боцама

Узгој добрих краставаца могућ је само у порозној и слободној земљи, која добро пропушта зрак. Ова смеша се користи за сетву семена краставаца у кревете,иу стакленику.

Када стабљика расте и достигне висину до 15 цм, већ се може везати за линију за риболов или било коју другу потпору, тако да је погодна за жетву будуће жетве и не троши много простора на шибље. Такође, подвезица помаже у спречавању инфекција биљака од болести, које могу изазвати патогене на површини земље. Подвезица треба да се ажурира сваких 15 цм раста грмља. Али морате пажљиво пратити изглед грма. Неопходно је трајно уклонити слабе процесе и непотребне туморе.

Предности методе садње краставаца у боцама

\ т

Пластичне боце су се већ прилагодиле различитим потребама. Широко се користи метода узгоја садница у њима. Такав контејнер је згодан, лак и практично бесплатан.

Садња краставаца у пластичним боцама на отвореним креветима је корисна за многе факторе. Тако је могуће уштедјети воду на заливању садница, јер се вода не шири кроз земљу, већ се налази у затвореном простору и користи се искључиво у сврху оплодње биљака. Пластична ивица добијена из боце штити коренски систем од краставаца од штеточина, а коров не спречава да се биљка активно развија. Такође је згодно да је земља сваке године нова, па краставци добијају све потребне хранљиве материје за активан раст и нису подложни заразним болестима.

Карактеристике узгоја краставаца у боци

Узгој краставаца у боцама је једна од опција која омогућава узгој садница краставаца без прибјегавања пресађивању садница другдјерасте Одржава коренски систем, није оштећен током трансплантације, а стабљике су ојачане. Захваљујући овој методи, можете успјешно узгајати свјеже поврће на балкону, лођи, на веранди, уштедјети простор у стакленику или на фарми.

Према датумима садње, саднице се могу поделити на следеће:

  • Рано. Почевши да сеје у првој деценији априла, у овом периоду, тегла са засадима постављена на топло, добро осветљено место - на прозору, на балкону (грејање).
  • Стакленик. Слетање почиње у другој деценији априла.
  • Једите. Почињу да се засаде из друге деценије маја.
  • Посађено. Садња се одвија у јуну.

Садња краставаца у пластичну боцу је метода која је савршена за хладне регије са касно прољеће и хладним љетом. Тако се саднице могу узгајати у стакленику, на балкону, веранди или чак у зимском врту.

Брига за краставце у пластичним боцама

Брига о узгоју поврћа подудара се са радом у стакленику и башти. Прво, биљке се залијевају топлом водом, а након 2 седмице одлазе на топ-дрессинг. Краставци се хране са саставом магнезијум сулфата, калијум нитрата, суперфосфата и амонијум нитрата. Сипајте течност њежно, не улазећи у листове. Након 10 дана поврће се оплођује стајњаком.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

За недељно наводњавање, припремају се ђубрива за хлеб. Да би се то урадило, велика канта од 2/3 се пуни хлебним мрвицама, остатак се сипа у воду и убацује у топлоту. Ондапоново се излила вода и користила за наводњавање. Свака бочица краставаца се храни са 500 мл исхране сваке недеље.

Када се на лишћу појаве жута перја (знак кварења паука), краставци се прскају тинктуром чешњака (на чиру се 5 сока чешњака унесе 6 сати). Такође, тинктура лука ће се уклопити. Филмови се сакупљају у литарској тегли за пуњење пола, сипају врућу воду и инсистирају. Добијени производ се разблажује са чистом водом 1: 2.

Краставци у боци за узгој и узгој усева