Коришћење течних тапета: боја и карактеристика

Због разноврсности течних тапета различитих боја, лако је одабрати прикладну верзију Текуће тапете или памучне свилене жбуке - то је, до сада, посљедња ријеч у подручју завршних материјала. Течна тапета је сува мешавина на бази целулозе или памука са додатком различитих компоненти. Такав малтер вам омогућава да сакријете неједнакости и друге недостатке добијене површине. Поред тога, течне тапете могу бити постављене на површину апсолутно било које конфигурације (цеви, радијатори, разводне кутије, итд.). Осим тога, течне тапете се односе на оне завршне материјале, чија је површина подложна рестаурацији у случају оштећења, на примјер, накнадним поправцима и тако даље. . Зато увек можете одабрати готове или текуће тапете својих снова мешањем или сортирањем сувих складишта.

Течни тапети: палета боја и текстура

Суве мешавине за припрему течних тапета су различитих боја и садрже различите компоненте, укључујући, по правилу, такве супстанце као што су: минералне компоненте, свилене нити, искрице, лепак итд. Добро одабрана или композитна боја течног тапета омогућава вам да створите складан ентеријер.

Приликом избора текстуре и боје течних тапета, треба узети у обзир стил и величину просторије

Међутим, при избору боје завршног материјала за зидове и строповетреба узети у обзир такве важне нијансе као:

 • Именовање собе;
 • степен осветљености;
 • просторна оријентација просторије;
 • Димензије просторије.

Управо ови параметри утичу на избор доминантних боја за декорацију зидова и плафона.

Поред тога, успешна унутрашња колор шема је креирана узимајући у обзир класичну комбинацију боја, и то:

 1. Црвена боја је у хармонији са зеленом и сивом.
 2. Засићене ружичасте комбинације са нијансама плаве, и бледо ружичасте - са салатом и бледо-љубичастом.
 3. Оранге ће направити одличан дуо за светло плаво, плаво и љубичасто.
 4. Жута и њене нијансе су добре у друштву плаве, зелене и бледо ружичасте.
 5. Златне су профитабилне нијансе тамно црвене, зелене и светло сиве боје.
 6. Тамно зелени "пријатељи" беж и браон, али светло зелени - са тамно зеленом и ружичастом.
 7. Боја морског вала је импресивна у комбинацији са наранџастом и плавом.
 8. Плаве нијансе чине компанију наранџастом, жутом и њиховим нијансама, као и ружичастом.
 9. Све нијансе зелене боје ће се уклопити у љубичицу.
 10. Сива се усклађује са бледо-љубичастом, гримизном и љубичастом.

Да бисте креирали складно решење боја за ентеријер уз помоћ течног тапета, требало би да правилно изаберете плочицу тапета, узимајући у обзир карактеристике просторије. Потребни тон течног тапета, по правилу, може се добити на више начина.

Могу ли додати боју текућој позадини

ПремаУпутства за коришћење течног тапета су разблажена водом. У овој фази можете унети и разне адитиве. Што се тиче нијансирања боје течног тапета додавањем боје, постоје различите тачке гледишта о томе. Треба напоменути да професионални водичи не препоручују бојење течних тапета, јер је боја свилених памучних жбука толико разноврсна, да без боје можете добити жељену боју.

Помоћу боје могуће је значајно побољшати естетске особине текућих тапета и пружити им оригиналност

.

На пример, можете додати суве мешавине других боја главној сувој мешавини и, као резултат, добити јединствену комбинацију боја.

Поред тога, ако креирање слике захтева, на пример, тамнију нијансу од колекције боја, онда можете да сортирате компоненте боје жељене нијансе из већ готове мешавине. У овом случају, у правилу, у сортирану смјесу додатно се додаје сухо љепило за папирнате тапете - то вам омогућава да лако покријете површину сортиране композиције (која је јасно приказана на видеу).

Треба напоменути да разблаживање текућих тапета у некој боји, као и додавање маркера доводи до чињенице да течне тапете губе следећа својства:

 • Способност поновног кориштења;
 • Једноставност рестаурације;
 • Хомогеност боје.

Поред тога, лакови и боје нанети на површину течног тапета такође доводе до чињенице да свилени памукГипс губи бројне јединствене квалитете. То су јединствене карактеристике течних тапета које им омогућавају да направе сложене обрасце, на пример, слике у маси које опонашају планински рељеф, итд.

Треба напоменути да је течни тапет један од ретких материјала који вам омогућава да направите градијент - глатки прелаз из једне боје у другу. На пример, да бисте добили градијент од 5 или више нијанси, користите такву технику - боје се примењују на сирови тапет, односно, након наношења једне боје, одмах почињу да раде са следећом, тамнијом или светлијом нијансом. Ова апликација ствара глатки прелаз из једне боје у другу.

Ако је ивица нанесене боје већ висока, мора бити натопљена водом и обложена следећом бојом како би се створио глатки прелаз тонова. Препоручује се мешање сувих мешавина или сортирање једне или више смеша за жељену боју да би се добила потребна боја течног тапета.

Беле течне тапете: универзалне опције интеријера

При избору шеме боја за течне тапете, не треба заборавити универзалну неутралну боју, као што је бела.

Захваљујући белој течној тапети можете визуелно увећати собу

Бели свилени памучни малтер је савршен за декор зидова, јер бела боја:

 • Служи одличној позадини;
 • у комбинацији са било којом другом бојом;
 • Врло добро у комбинацији са елементима црне, црвене и смеђе;
 • На бијелој подлози намјештај из тамно полираног дрвета изгледа лијепо.

Разноврсност беле боје у украшавању зидова и плафона је корисна ако је соба замрачена, окренута према сјеверу или уском. За децу је сјајно комбиновати белу и жуту. Али бели бијели с тамним или свијетлозеленим стварају свјежу и живописну атмосферу.

Унутрашњост с превластом бијелог - обећавајуће рјешење боје за цијелу кућу или стан.

Рељеф течних тапета: јединствене особине

Као што је горе поменуто, течне тапете вам омогућавају да спроведете у дело најпаметније уметничке измишљотине, укључујући и стварање вишеслојних текстурних цртежа.

Због рељефа, течни тапет изгледа модерно и оригинално у ентеријеру

Секвенца за обработка на тапета за добивање рељефна слика е:

 1. Примените главну позадину и позадину највећих детаља.
 2. Осушена позадина главне позадине се преноси на цртеж, а елементи рељефа су тамније или светлије боје (у поређењу са позадином). У овом случају, боја главне позадине је разблажена светлијом или тамнијом бојом.
 3. Контурне линије се изводе са тамнијом нијансом тапета.

Течне тапете омогућују вам стварање сложених текстурних рељефних композиција, тако да овај завршни материјал успјешно конкурира штукатури.

Ликуид валлпапер: децор оптионс (видео)

Сумирајући, можемо рећи да је свилени памучни малтер једанод најпрактичнијих, најразноврснијих и најлепших савремених декоративних материјала који вам омогућују бескрајно експериментисање са схемом боја да бисте створили модеран и функционалан ентеријер.

Дизајн течних тапета и боја (унутрашња фотографија)

)