Корак по корак: септичка инсталација

Да би се ријешио проблем одводњавања и прочишћавања отпадних вода у сеоској кући данас постоје практична и практична рјешења - готови септички уређаји који се прво одређују на мјесту постављања система за прочишћавање. Чињеница је да место на којем ћете инсталирати септичку јаму не би требало да ствара проблеме приликом испумпавања муља током употребе. Односно, да би се мазге уклониле машином за мешање након што је инсталиран септикум, то би требало да буде што је могуће погодније.

Који материјали су потребни приликом постављања септичког шатора властитим рукама

При уградњи септичке јаме, користе се и традиционални инструменти и материјали. На пример, ниво, бушилица, лопата. Осим тога, користи се и септичка, ребрасте цеви, канализационе цеви, геотекстили и песак. Септикум се купује пре почетка радова на земљишту. Пијесак и цеви такође морају да се складиште унапред.

Када се третман канализације налази у приградском подручју, многи размишљају о самоизградњи и инсталацији септичке јаме или збирке посуда у којима ће се одвијати процеси обраде отпадних вода

Почевши са ископавањем, морате узети у обзир величину одређене септичке јаме. Јама за монтажу септичке јаме копа се слободном даљином. Затим је јама прекривена пијеском, отприлике слој од 10 цм, не више. Тако се формира пјешчани јастук. Затим, уз помоћ нивоа, поравнајте под пијеска, сви радови морају бити равномјерно изведени.

Након ове инсталације врши се у темељној јами. Сасвим је могуће да то урадите сами. Главна ствар је водити свакогафазе рада је био оријентир. И требало би да се упознате са тим унапред.

Фазе и схема септичке инсталације

Можете инсталирати септички трик у мање од 10 корака. Размотрите уређај, прочитајте приручник пре употребе. Иако је то типично, могу постојати неке фундаменталне тачке.

У циљу изградње локалног канализационог система властитим рукама, бит ће потребно припремити темељну јаму за уградњу септичке јаме, јаме испод инфилтрата и ровова за цијеви.

Монтажа септичког:

 • У случају апсолутно било које септичке јаме су технолошки отвори. Њима се са 4 стране привезују ужад, након чега се уређај спушта у темељну јаму. Овај посао обично раде четири особе. На основу бетона, имајте на уму, да поправите септичку не морате.
 • Септичко стање мора бити усклађено са нивоом. И ова технологија је једноставна, само морате да устанете са врха, а онда да је замахнете, а други ће ставити песак испод септичке јаме.
 • Затим ставите у септичке специјалне пунила за вратове. Вода је испуњена секцијама, изградња септичке јаме у средини пијеска. Када је септичка јама напуњена водом, песак је такође заливен.
 • Око септичке јаме ставите пену. Можете га исећи дан раније, само у облику септичке јаме.
 • Затим се полаже цевовод. Обично се узимају цеви пречника 110 цм, а материјал цеви, погодан само за копање у земљиште, биће црвенкасте боје. Сиве цеви се постављају само у згради.
 • Затим се ров цевовода копа од стамбене зграде до мјеста постављања. Транцхеископај правила правила.
 • Затим се полажу цеви, које се обавезно праве под нагибом. Нагиб не би требао бити већи од 3 цм, а ако пад не буде, или ће бити врло мали, цјевовод се може зачепити.
 • Затим, поред цеви, ставите електрични кабл, стављен у валовиту цев. Један крај кабла се спаја на мрежу у кући, а други - на погон, где је пумпа.
 • Ако је савијање довољно велико, то значи више од 45 степени, инсталација се врши савијањем контролне цеви.

Али изолација цеви се не препоручује. То је због чињенице да вода испод косине у цевима неће стагнирати. А сада о томе како ради септички.

Опис: септичка јама, принцип рада

Како је уређена популарна септичка јама "Танк"? Кућиште је израђено од пластике, има улазне и излазне млазнице, преграде на комори, врат, мембране, филтере, поклопце затварача, биоматеријал за филтрацију, вентилацију и аерацију. Кућиште је довољно чврсто, израђено је од полипропилена или полиетилена ниског притиска.

Гипс треба да се постави точно на средина јаме

Тако да је ова септичка јама заштићена од механичких оштећења, она се ослобађа са ребрима крутости. Зидови су такође доста дебели. Улазне и излазне (улазне, излазне) цијеви су дијелови канализацијског цјевовода, спојени на септичку јаму и доводне цијеви. На улазној (улазној) цијеви, отпад из домаћинства у септичкој јами, а на испусту - излази из њега у филтрацијска поља, тло или бунаре.

Матице су заштићенеОтвори за палице, потребни су тако да септичка јама није испуњена кишницом и снегом. Да, и опћенито, штитите од било каквог смећа. Преграде имају прикладан прељевни систем, а на њима су инсталиране посебне мембране и филтери. Вентилациона цев ради следеће: извлачи нагомилане гасове изван септичке јаме тако да унутар контејнера не повећава притисак.

Начин одводњавања током инсталације септичке јаме "Танк"

У почетку, канализациона вода се одводи у септичку јаму кроз канализациони цевовод, који се полаже под посебном преднапоном, а затим кроз улазни излаз - и одмах у прву комору дате септичке јаме. У овој првој комори, ефлуенти нису само почетна обрада, већ и чишћење. Захваљујући раду грануларних бактерија, лош задах канализационог система се неутралише.

Основа система септичке јаме - инсталација комплексних структура за чишћење под земљом

Следва следвасо:

 • ИЛ остаје на дну прве просторије, а затим се настала вода уздиже до одређене ознаке, па чак и отвора према излазу у другу комору, тамо тече;
 • У другој комори, бактерије и гравитационо поље се узимају као сиви отпад;
 • Ил се поново наноси, а кроз филтер отпадна вода тече у излазну цев, или у трећу или трећу комору, или у предзидну зграду.

Наравно, много зависи од модела септичке јаме. Односно, важно је узети у обзир специфичан захтјев, тако да продавац разумије управо оно што очекујете од ове аквизиције. Све је важно, и величина и снага, исложеност дизајна.

Септичка инсталација (видео)

Између осталог, можете купити додатне елементе и прибор за септичку јаму. Они су потребни да би се побољшао рад септичких влакана, али и проширили могућности овог уређаја.