Комода са столићем за папуче (65 фотографија): за кревет за новорођенчад с ладицом, величине модела с помичним столом.

Са рођењем детета, дете постаје најзначајније од свих просторија у кући. Када је удобан и удобан, смањује количину брига и брига око бебе. Међу неопходним намештајем за специјално место за децу је и комода са клизавим столом.


Предности и недостаци

Када је у питању потреба за куповином фиоке, родитељи бебе покушавају да узму у обзир све њене предности и недостатке.

Следни точки се лахко припише следните точки:

 • Сваддле цхест вам омогућава да ставите бебу на чврсту, равну површину, што је корисно за нестабилан гребен и благотворан учинак на формирање положаја.
 • У комоди је погодно да деца перу очи, секу нокте, мењају пелене, врше ваздушне купке и масирају. Такође, комода ће бити корисна када посетите лекара када вам је потребно да организујете бебу на преглед.
 • Сличан комода има даске које штите бебу од пада.
 • Женска одећа у таквом комоди сигурно је фиксирана, неће "ићи" у тренутку када немирна беба почне да се окреће, окреће се или пузи.


 • Карактеристике дизајна неких сандука омогућују им да се користе за купање беба. Такви сандуци са уграђеним купатилом, цена за коју је прилично мало већа од цене једноставних модела.
 • Висина грудног коша је посебно корисна за оне жене које су прошле царски рез или компликовану операцију порођаја и које неПрепоручује се седење или савијање.
 • Кошарица с ладицама ће бити корисна за породицу не само за дјетињство у дјететовом животу, већ и много дуже, јер ће се након растављања повоја претворити у једноставну удобну гардеробу.

Недостаци таквог предмета намјештаја првенствено су посљедица не баш високог квалитета неких модела.

В мнении на странке се најдете следните точки:

 • Неки сандуци, посебно модели, направљени од иверице, нису јако стабилни и могу се нагнути напријед када се мама наслони на клизаву површину;
 • У неким моделима постоје необрађени рубови стола за спавање који могу повриједити дијете;
 • Када отворена реверска табла није доступна, немогуће је користити горњу кутију;
 • Повојна кутија, уграђена у трансформатор кревета, је малог формата и има малу величину Пеленалник, која је погодна само за веома малу дјецу.

Неки купци приписују недостацима потребу да се нађе додатни слободан простор за инсталацију сличних сандука, као и трошкови његове куповине.


врсте

С обзиром на захтјеве различитих категорија купаца, домаћи и страни произвођачи нуде неколико врста сандука с клизавом столом.

За оне који више воле класичну варијацију, прави се фиока са преносивим столом за повијање и уграђеном ладицом, која варира од три до пет, у зависности од величине. Таква конструкција може имати склопиву радну површину, обострано ограђену на обје странеукључује стављање лица бебе мајци.

Или плоча има даске, постављене паралелно са стражњим зидом комоде и њене фасаде. На таквом столу за повијање беба се слаже поред мајке, што може бити посебно погодно за хигијенске процедуре.

Ова врста сандука није толико мјесто као модел са склопивом столном плочом, јер је сам дизајн прилично узак.Код неких модела, горњи комодни ормарићи могу се замијенити са два мала самостална кућишта која су прикладна за складиштење разних ствари. Понекад горње кутије могу бити потпуно одсутне и њихово мјесто заузимају полице. Сличне комоде с полицама изнад ће бити погодне за очување дјечје козметике и разних столних предмета.

Интересантан налаз је договор у дизајну кутије за пртљаг у уграђеном купатилу, дизајниран за купање најмлађе дјеце. Најпогоднија је опрема таквог купатила са анатомским клизачем на којем се дете налази на најсигурнији начин. Да би се олакшало уклањање воде из пладња, обично се обезбјеђује дренажни систем, а материјали од којих се изводи дизајн таквог сандука морају имати побољшани премаз са заштитним лаковима и емајлима како би се спречило бубрење дрвета.


Необично је да домаћи купац изгледа као овална пелена, која је компактно постављена у углу собе, а да не заузима превише простора. Захваљујући свом облику, овај комодни ормарић пружа веома угодну површинумешање док се избегава ризик од нагиба стола.

Кутна комода може бити сложен дизајнерски дизајн који подсјећа на двије ноћне столице, прекривене једним столом и опремљене бочно. Осим тога, таква комода је захваљујући томе и уштеда корисног простора у просторији због употребе такозване "слепе" зоне угла.


Комода фиока, уграђена у трансформатор кревета, такође је популарна. У случајевима када се такав трансформатор купује, родитељи обезбјеђују мјесто за спавање које дијете може користити неколико година. Комода има одвојиву гардеробу, неколико кутија и простор за дјечје ствари током читавог периода кориштења кревета.

Посебна значајна напомена је присутност у дизајну сводног сандука точкова. Најбоља опција је постојање тробојног међуосовинског размака, опремљеног чеповима и максималном стабилношћу.

Међутим, чак и један пар ваљака, на пример, замењује задње ноге, олакшава кретање комоде и процес скупљања испод њега.


Димензије

Комода са столом за повијање треба купити са залихом, или како се каже, "расти", јер беба треба да буде потпуно постављена на површину Пеленалника, ни у ком случају не треба да виси ноге, што може довести до повреда.

Стандардна дужина стола за спавање за децу до шест месеци је 70 цм, за децу до годину дана препоручена дужина од 100 цм.слободна површина за љуљање не смије бити мања од 44 цм, стандардна висина плоча за облагање мора бити најмање 15,5 цмВећина ковчега за повијање су опремљена склопивом повијачом која има удобне димензије. Ширина овог Пеленалника почиње на 66 цм и може достићи 77 цм, дуљина варира од 70 цм до 96 цм, а са стране бочне плоче имају висину од 15 до 17 цм.

У неким моделима не постоји таква склопива плоча, али распоред страница дуж задњег зида и предњег дијела подразумијева стављање бебе једно до другог на мајку. Овај метод је најчешћи у европским земљама и, углавном, такав Пеленалник је присутан у моделима италијанских и словенских свлачионица.


Зглобне површине у сандуцима, тј. Дио трансформаторског кревета, имају максималну величину у распону од 61 цм-66 цм, што је посљедица малих димензија директно уграђених комода.

Када је у питању висина сличног намештаја, препоручује се величина од 95 цм до 100 цм, а унутар те висине свака жена ће моћи да изабере прави положај леђа за њу, не дозвољава споне и напетости.

Приликом одабира, вриједи упамтити да на висину груди утиче присуство или одсуство међуосовинског размака.


Неки произвођачи, на пример, у бренду Икеа, развили су читав низ ковчега који се разликују по висини у неколико центиметара, док други брендови прате својеСтандарди висине:

 • Међу Икеа сандуцима можете наћи модел висине 102 цм, или, узевши у обзир индивидуалне особине, одаберите распон од 99 до 108 цм.
 • Такве робне марке као "Фаири", "Лел", "Антел", "Диамонд-Фурнитуре", "Исланд оф цомфорт", Мицуна нуде висине од 88 цм до 92 цм, погодне за жене које нису врло високе.


 • "Гандилиан" и "Атон Фурнитуре" производе фиоке, висине између 94-98 цм
 • Познати италијански бренд Феретти нуди висину од 102 цм
 • Мало изнад груди фабрике "Мозхга (Цхервона Зориа)" и немачког бренда Леандер, њихова висина варира у границама 104цм-106цм
 • "Свеет Баби", "Икеа" и "БКВ-Цомпани", које имају висину од 108 цм, највише се "узгајају" на домаћем тржишту.


С обзиром на дубину разних модела сандука са столом за повијање, већина домаћих и страних произвођача нуди прилично уске правокутне дизајне. Максимална дубина може досећи 52 цм, а минимална 44 цм, иако постоје изузеци. Груди Фиореллино Словенија имају дубину од 74 цм, а кутни ормари имају и значајну дубину, нпр. Овални ормар марке Леандер, дубине 72 цм.


материјала

С обзиром на чињеницу да купцима су потребни и буџетски модели сандука и луксузне робе, они су направљени од различитих материјала:

 • Иверица, која се пресује дрвеним материјалом (струготина и пиљевина), обрађена разним складиштима љепила. У зависности од присуства у лепку формалдехида, испарљиве смоле и фенолможете говорити о штети или нешкодљивости овог материјала. Према руском ГОСТ-у норма садржаја формалдехида 10 мг на 100 г, што одговара класи Е-1 у хигијенском цертификату.
 • МДФ се израђује од дрвене прашине и ситне пиљевине методом прешања. Као лепак користи се лигнин, који је направљен од дрвета. Због тога је МДФ еколошки материјал.


 • Низ дрва представљен сортама као што су:
 1. Бор: јефтино, прилично благо и расуто дрво, са високим садржајем антибактеријских супстанци (фитонциди);
 2. Бреза: веома издржљив и чврст материјал који производи њежан и пријатан мирис;
 3. Буква: Степен стабла који припада луксузној класи због своје трајности, издржљивости и прекрасног површинског узорка.цолоринг

За дјечју собу можете купити практичне тамне моделе свлачионица с повијеном површином, а свијетле и шарене производе угодити су оку. Посебно племенити изглед су светле боје: бела, бела, розе, сиво-бела и бела-плава боја.Основне боје:

 • Венге, која се такође може назвати чоколадом;
 • Боја слоноваче или беж;
 • Махагон с тамно црвенкасто-смеђом нијансом;
 • Трешња, светло смеђе боје;
 • Орах или млеко;
 • Бела ноћ светло сиве боје;
 • Природна боја дрвета је светло браон;
 • Вианцо (бела);
 • Аворио (беж);
 • Ноце (Дарк Бровн)

Многе шкриње су украшене апликацијама, цртежима и фотографијама које приказују различите животиње или лептире.

На фасади се може купити дјечја плитка шкриња с медвједом или са украсним деликатним орнаментом.


Најбоље марке

На домацем трзисту најзнацајнија су повијаци сљедецих производјаца:


  Фаири

  Сандуци ове марке направљени су од иверице и опремљени су склопивом таблом за папуче. Не знају ноге и ваљке, опремљене ладицама, чији број варира од четири до пет. Дизајн је класичан, без детаља који се памте. Можете купити свлачионицу "Вила" за суму од 3.000 до 4.000 рубаља.


  "Атон Фурнитуре"

  Материјал за производе овог произвођача је или иверица, или иверица у комбинацији са МДФ-ом на фасади, која у овом случају има атрактиван обложени узорак. Склопна плоча склопивог типа, четири или пет ладица, у зависности од модела. У већини модела, точкови су одсутни, али су у верзији "Орион". Неке кутије имају тихи механизам затварања. Цена се креће од 3 000 до 5 000 рубаља.


  "Лел" (Кубанлесстрои)

  Издаје сандуке чија је основа израђена од МДФ-а, а фасада и ваинална површина буковог масива. Ту су и потпуно дрвени модели. Производи обично имају 4 ладице, плочу отпорну на клизање, неке су опремљене точковима, али постоје сандуци и ноге, а на монолитнојна основу Такви сандуци коштају од 12 000 рубаља до 18 000 рубаља.

  "Мозга"

  Овај произвођач се може купити:

  • Буџетски модели од иверице, који ће коштати 5.000 рубаља;
  • МДФ производи у износу од 10.000 рубаља;
  • Из комбинације МДФ-а и низа бреза има ознаку од 13,000 рубаља;
  • Из низа природног дрвета, чија је цијена у распону од 10 000 до 20 000 рубаља.


  "Гандилиан"

  Овај произвођач комбинује иверицу са буковом масом и МДФ пећи. Производи се могу значајно разликовати по вриједности, од 10 300 рубаља до 20 000 рубаља. Важно је напоменути присуство бројних додатних опција, као што су повећана дубина сандука, присуство ногу или точкова, тихо затварање фиока, опремљени чеповима од потпуног губитка, као и спектакуларан дизајн.


  Феретти

  Ови сандуци имају пуни циклус производње у Италији. Материјал је или низ букве, или његова комбинација са МДФ. Сви производи овог бренда имају уграђено анатомско купатило, полицу за хигијенске производе, точак са силиконским премазом, систем тихих пред-затварачких кутија и заштиту од губитка.


  Како изабрати?

  Приликом одабира намјештаја за новорођенчад, родитељи првенствено размишљају о функционалности и квалитети производа, покушавајући пронаћи равнотежу између квалитетних и приступачних цијена.

  Формирање цене модела утиче, поред материјала, на присуство додатних опција, као што је, на пример, нечујно.затварање кутија Структурне карактеристике, као што су присуство точкова или ногу, такође повећавају цену, као и спектакуларан дизајн фасаде.

  Најпрактичнији у процесу експлоатације, судећи по повратним информацијама купаца, показују се модели из низа и МДФ-а. Посебно јака буква и низ бреза. На боровим ковчезима налазе се трагови удараца. Иверица се исправља ако кришке нису прекривене ламинатним или филмским рубовима. Такође, од производа ниске квалитете иверице може бити неугодан, богат мирис, што указује на присуство формалдехида.

  Приликом прегледа производа у продавници пожељно је питати да ли је сигурносни цертификат РФ или ЕУ.  Будући да многе фабрике производе моделе истог типа, чија је цијена такођер слична, пожељно је размотрити што више узорака, провјерити њихову стабилност, подићи и фиксирати кутије, процијенити висину и димензије.

  Многи модели опремљени су додатним лијепим опцијама, као што су уређаји за затварање, које такођер треба провјерити у пракси. Дакле, без посјете продавници намјештаја још увијек не може учинити. Али, пошто сте детаљно прочитали модел који вам се свидио, можете га купити у онлине продавници, поготово ако погодите продају или се попустите.


  оригинални ентеријери

  Дечја соба може бити уређена у различитим стиловима, али већина родитеља у последње време највише воли класични пастелни декор, који ствара осећај лакоће, удобности и подсећа начудо Врло добро у тако шармантан интеријер ће стати дјечја комода с повоје стол свјетло плава, њежно крем или ружичаста.


  У дечију собу са белим и плавим зидовима можете уградити бели креветић-трансформатор, опремљен уграђеном кутијом за постељину и клизавим прсима. Пожељно је да и остатак намјештаја буде израђен у бијелој боји, што ће створити складну композицију и помоћи у пружању умирујућег расположења. Угодне нијансе природног дрвета, које ће пружити осликан светло-браон полупрозирни дрвени под емајла, направиће ноту разноликости и шарма, наглашавајући традиционални рурални стил у дизајну.


  За оне који заговарају практичност, можемо понудити да уредимо дечију собу у класичном стилу уз употребу намештаја тамне боје. Кревети за бебе, повоји и традиционална комода могу се направити од обојеног ораха или трешње. Ова колорна пуњење је потпуно оправдана у смислу функционалности, јер тамни намјештај неће захтијевати додатну пажњу и чишћење. Штавише, у зависности од нијанси секса, дизајна зидова помоћу цртежа или апликација са слатким јагњадима, слична боја може изгледати прилично слатко и разиграно.


  За више информација о томе како одабрати тоалетни стол са столом за пресвлачење, научит ћете из сљедећег видеа.