Комерцијални и полу-комерцијални линолеум Таркетт: карактеристике избора хомогених и хетерогених врста, плуса и минуса

Линолеум Таркетт је најпрепознатљивији и најтраженији производ на светском тржишту завршних материјала. Историја компаније са истим именом почела је пре више од 130 година у производњи подних облога, познатих не само у Шведској, већ и далеко изван њених граница.

До данас, Таркетт група је највећи произвођач са предузећима у многим земљама света и производи одличне производе.


бенефиције

На основу искустава старости, користећи најновија научна достигнућа и коришћење високотехнолошке опреме, компаније концерна успоставиле су производњу квалитетних подних облога са сљедећим предностима:

  • Апсолутна безбедност животне средине. У производњи линолеума коришћени су безопасни материјали који имају међународне цертификате о усклађености и испуњавају све санитарне и хигијенске стандарде. Присуство формалдехидних смола у производима је десет пута мање од просека за већину сличних производа. Као део премаза потпуно недостаје пластификатор ДОП, негативно утиче на здравље и добробит и често га користе други произвођачи.

Сви модели су у складу са нормама ГОСТ-а Русије, што разликује Таркетт-ов линолеум од осталих производа, произведених у складу са техничким спецификацијама (ТУ).  • компетентна логистика и добра политика цена омогућују вам да издате производе у широком распону цена. Ово обезбеђује велику потражњу и вишепопуларност премаза;
  • чврстоћа, отпорност на механичке утицаје и температурне флуктуације, отпорност на влагу и одличне звучне изолације доказују висок квалитет линолеума и његову трајност;
  • велика линија са великом разноликошћу боја и дизајна омогућава вам да одаберете поклопац за сваки ентеријер.

полу-рекламе

Производи чија дебљина варира од 2 до 3 мм, а тежина једног квадратног метра износи 2,5 кг, називају се полу-рекламе. Сматра се да је ова врста премаза - ово је побољшана верзија кућног линолеума, мало не достиже својства индустријског. Производи одговарају класи отпорности на хабање 31-34, што им омогућава употребу у просторијама са средњим пролазом: у дневним собама и канцеларијама.

Линолеум се састоји од доњег слоја од пјенастог ПВЦ-а и ојачаног стакленим влакнима и вањског заштитног слоја који опонаша цртање влакана дрвета, камена и мермера. Премаз се производи у комфорним ширинама од два до четири метра, што вам омогућава да га рационално користите у различитим просторијама објекта са минималним бројем маказа.


У производњи неких модела користе се антибактеријски суплементи, који дозвољавају употребу премаза у медицинским и старачким домовима. Слично томе, производи нису склони нагомилавању статичког електрицитета и релативно су једноставни за негу, али алкалије и киселине у третману полу-комерцијалног линолеума не би требало да се користе.

Да би се направио линолеумда је дуго служио и није изгубио своје оперативне особине, једном годишње мора бити импрегниран посебним складиштем.


комерцијални

Индустријски премаз има дебљину од 3,5 мм и карактерише га највиши ниво отпорности на хабање и издржљивости. Заштитни слој од 0,7 мм поуздано спречава оштећења и ерозију услед великих оптерећења. Тежина квадратног метра производа варира од 2,9 до 5 кг.

Доступан линолеум у универзалној ширини од 2 до 4 метра. Обим комерцијалне покривености је прилично опсежан и обухвата огромну количину комуналних услуга, производних објеката и индустријских предузећа.

Индустријски линолеум је два типа: хетерогени и хомогени.

хетерогено

Хетерогени се састоји од различитих слојева у текстури: дно, израђено од ПВЦ-а, средњи - има декоративни узорак и спољашњи полимерни слој дебљине 0,8 мм, који обезбеђује заштиту и трајност линолеума. Да би се повећала чврстоћа хетерогеног платна, користи се камена мрвица и метална прашина. Површина савршено одговара великим пјешачким оптерећењима, а точкови сједала, ноге за намјештај и оштре потпетице не остављају удубљења и отиске.

Слика се чува током читавог трајања операције, не гори и не муцка.је хомогена

Хомогена форма - стандардна чврстоћа и отпорност на хабање подних облога. Платно је потпуно хомогено - у њему нема слојева и цртеж се примењуједиректно притиском на базу. Ова структура омогућава вишеструке рестаурације премаза, што га чини неопходном опцијом када се користи у школама, клиникама, трговачким центрима и продавницама са тешком опремом и високим механичким оптерећењем на поду.

Цена производа почиње од хиљаду рубаља по линеарном метру и може досећи 3-5 хиљада, у зависности од модела и ширине.За производне просторе користе се тканине, у производњи којих се користе графитни прах и адитиви са угљеничним честицама. Због ове композиције, премаз неутралише статички електрицитет и може се користити у радионицама са високофреквентним електричним апаратима.

У подручјима са високом влажношћу, комерцијални хомогени линолеум је такође савршено обложен. Површина је отпорна на дјеловање ултраљубичастих зрака, а за разлику од полу-комерцијалног премаза, добро се подноси било којим средством кућне кемије.


Индустријски линолеум је отпоран на било какво агресивно дјеловање у околини и може се користити у температурном распону од -40 до +50 ступњева. Његова издржљивост и трајност могу се поредити са плочицама од мермера и плочица. Произвођач гарантује беспрекорну услугу 15-30 година у зависности од модела и радних услова.

Сви модели комерцијалног линолеума су ватроотпорни и не подржавају изгарање.Правила избора

Сваки модел је полу-комерцијални ииндустријски тип линолеума имају различиту отпорност на хабање. Ова врста класификације је приказана у обележавању производа, који се састоји од две цифре, што би дало комплетну слику модела. Прва цифра означава тип просторије у којој се препоручује употреба овог премаза. Домаћинство је означено бројем 2, уред - 3, а производња - 4. Друга цифра означава степен очекиваног оптерећења.

Оба индикатора се крећу од једног до четири и могу се замијенити графичким сликама у облику кућа и схематских слика људи, у зависности од жеља произвођача. На пример, отпорност на хабање класе 43 указује да је линолеум намењен за полагање у производној просторији са високим протоком или јаким механичким утицајем на под.

Даље, треба обратити пажњу на укупну дебљину производа, а узимајући у обзир да дебљи линолеум, боља је апсорпција удара и изнад звучних и топлотних изолација премаза. Такође је потребно појаснити дебљину заштитног слоја. То ће зависити од стабилности обрасца у хетерогеним моделима и укупног изгледа површине.

Као заштитни филм користи се неколико врста материјала. На пример, екстремна заштита повећава снагу горњег слоја седам пута, Титан обезбеђује стварање површине лака, а рељефни премази Турек врло прецизно испуштају дрво и камен.

Тада је потребно одредити ширину поклопца, узимајући у обзир површину просторије. Ово ће омогућити рационалнију употребу материјала,за постизање најмањег броја зглобова и маказа. Дужина ролне је 20-30 метара, а ширина варира од 2 до 5. Приликом избора линолеума у ​​влажном окружењу, потребно је одабрати производе са индексом означавања Е. Што је већи број, који стоји иза слова, то је модел отпорнији на влагу.


Ако се премаз користи на подним грејним подовима, онда производи морају бити означени "топлим подом". Ниво сијалице је означен индексом ЕН 20105-Б02, где последња цифра означава број тачака у опсегу од једног до осам.

Брисање је назначено у облику једног слова и има следеће параметре: Т је веома јака ПВЦ облога са веома ниском ерозијом, П је просек, М је висок, Ф је највиши. Такође су означене допуштене промене у линеарним параметрима. Ова цифра не би требало да пређе 0,4%.

Оцене

Комерцијални и полу-комерцијални линолеум Таркетт има много позитивних повратних информација. Има дуг вијек трајања и високе перформансе премаза, велики избор боја и текстура, као и широк распон цијена.

Међу недостацима је пажња посвећена сталном мирису нових производа полу-комерцијалног типа и љепила. Било је и случајева ружичастих мрља на поклопцу са немогућношћу њиховог повлачења. У јефтиним моделима постоји мала деформација премаза од ногу намештаја и точкова на столици.


Сазнајте више о комерцијалном и полу-комерцијалном линолеуму Таркетт из сљедећег видеа.