Комбинација електро и воденог секса - предности и недостаци

У садашњим условима, потрошач има велике техничке могућности у погледу становања. Данас је проширен опсег опреме за грејање. На тржишту се уводи нова опрема, у кластер кућног гријања се уводе техничке иновације и нове технологије. Топли подови у овом аспекту данас су једно од првих места. Сам начин грејања унутрашњих просторија због подног грејања у пракси био је много ефикаснији и економичнији.

Поред тога, за дизајнере са инсталацијом топлих подова, постоје јединствене могућности за имплементацију у ентеријеру. Дајући предност систему за системе грејања, моћи ћете да учините свој дом топлим, пријатним и изнад свега удобним. Топли подови могу се користити као главна опција гријања у кући или га чине помоћним гријачем.

Подручје употребе топлих подова одређено је задацима које сте поставили пред системом гријања. Стога се поставља питање. Који тип топлог пода бира електричну и воду? Да ли у овом случају постоји разумна "златна средина"?

Електрични топли под - кнов-хов нашег времена

Свако од нас је упознат са системима за гријање воде. Навикли смо на чињеницу да наше батерије циркулишу топлом водом. Лавовски део у сегменту аутономног грејања заузимају грејни апарати, у којима се главни рад обавља помоћу течног расхладног средства. Због високе ефикасности течностиСистеми грејања остају један од најтраженијих опција грејања. Топли под у овом плану је најуспјешније техничко-техничко рјешење. Међутим, последњих година појавио се потпуно нови систем грејања, електричне воде, универзалног топлог пода.

Овај дизајн је комбинација електричног гријања и метода текућег гријања.

За помоћ: зашто говорим течно воду уместо електричне воде? Чињеница је да се као расхладно средство у овом систему користи не обична вода, већ антифриз и његове различите модификације.

Као резултат компетентних техничких одлука, ова варијанта је успела да апсорбује све најбоље особине и карактеристике електричног круга грејања и топле воде. Технологија се заснива на принципу интеракције топлоте и притиска. Када електрични елемент ради, течност се загрева у кругу грејања.

Круг грејања је запечаћени пластични канал пуњен антифризом. У средини пластичне цеви, никл-хромни кабл пролази целом његовом дужином. При томе постоји једна фундаментална разлика овог модела од уобичајеног топловодног пода, где круг грејања циркулише грејну воду котла. Полагање пластичног канала са електричним грејањем врши се слично као и уградња топле воде на топлом поду. Користе се исте схеме слагања кругова гријања: пуж, спирала или змија. Елецтро ватер флоордизајниран за монтажу испод вијка.

Приликом процене дизајна уређаја, принципа рада и технологије полагања, можете безбедно да почнете тако што ћете својим топлим подом обавити такав топли под.

Предности комбинације струје и течног расхладног средства

Главна и главна предност новог електричног водног круга односи се на системе грејања - недостатак сложене додатне опреме. Без чвора за мешање пумпи, колектора, сигурносних вентила и мерача протока, тешко је замислити потпуно опремљен под у воденом гријању у радном стању. Код електро-водених подова ситуација је битно другачија. Систем не захтева инсталацију комплетног сета сервисних уређаја, уређаја и агрегата.

Напомена: Ако имате средства, боље је да их инвестирате у куповину комбинованог система грејања. Електрично загријати под са својим рукама - прилично је стваран. Ово решење ће вас уштедети од израчунавања топлоте, технолошки сложене инсталације колектора и пумпе.

Друге предности овог система могу сигурно укључити сљедеће аспекте:

 • систем равномерно загрева површину пода до задате вредности температуре;
 • брзо отпуштање грејне опреме за оптималне радне параметре;
 • аутоматска контрола;
 • сигуран рад;
 • екстремно ниска потрошња електричне енергије;
 • брзо и једноставно постављање.

Постоји побољшање добро познатих свих подова са грејањем на воду. Захваљујући новим технологијама успело се искључити из уређајасистемима низ сложених и скупих агрегата и механизама. Поред тога, комбиновани систем се може користити за загревање било којег животног простора. Од посебног интереса је чињеница да је електрични круг грејања воде једнако ефикасан када се користи у различитим температурним условима. Такво грејање се може инсталирати за грејање у просторијама било ког подручја (колико је новца довољно).

Важно! Ефикасност електроводних подова досеже скоро 100%. Под гријање задржава топлину дуго, чак и након искључивања круга гријања.

Са еколошке тачке гледишта и сигурности, ова шема је практично сигурна. Аутоматско подешавање спречава прегревање грејних елемената. У складу са тим, подешена температура ће се увек одржавати у грејној просторији. Са таквом опцијом гријања, можете користити готово све подне облоге.

Напомена: Изјава да електрични кабл, постављен на великој површини, може изазвати негативно електромагнетно зрачење - мит.

Недостаци електро-подног грејања могу се помало рећи. У поређењу са подом, трошкови грејања ће мало премашити уобичајене износе. Једнократна инвестиција за куповину опреме такође може значајно утицати на ваш буџет. Међутим, у комплексу се не уочавају озбиљни недостаци оваквог система грејања у практичној равни.

Сорте система. Уређај и принцип деловања

Данас на тржиштугрејне опреме у сегменту подног грејања, представљена су два модела:

 • производи корејске компаније Даевоо Енертец, топловодни подни електрични КСЛ Пипе (КСЛ Пипе);
 • производ корејске компаније Цалео, капиларно топло електрично подно облагање УНИМАТ АКУА.

Најновија верзија има домаће аналоге, који се издају под лиценцом за руска предузећа.

И први систем грејања и други имају неке разлике у дизајну и, у принципу, ефекат грејних елемената, иако је све остало, а инсталација и принцип рада апсолутно идентични.

ВЛАН КСЛ Пипе

Размотримо у чему је карактеристика дизајна система грејања, уз коришћење електричне енергије. За прво познанство узет ћемо систем гријања, електрични топловодни подови КСЛ Пипе (КСЛ Пипе). Новина у овом случају је сама структура грејног елемента. Основа полиетиленске цеви (дебљина зида 20 мм), за целу дужину се поставља грејним каблом. Важно је да ово није једноставан кабл, већ плетени никл-хромирани навоји, затворени у тефлонску шкољку. Све остало унутрашњи простор пластичне цеви је испуњен течним расхладним средством, које је у статичном стању. Цев је херметички затворена једнострука петља.

Очигледно је да вам у овом случају није потребна пумпа или колектор. На слици - дијаграм јасно приказује унутрашњу структуру круга грејања, изглед пластичне цеви и приближан распоред електричног воденог стуба марке КСЛ Пипе.

Носач топлоте у овомекућиште је против смрзавања, тако да систем треба да се назове исправно - електро-течни под. Користећи топлотну енергију из грејања електричног елемента, носач топлоте се равномерно загрева кроз дужину круга грејања.

Напомена: За разлику од традиционалних водених подова, где расхладна течност у различитим деловима водене петље има различиту температуру, шема електро-течности гарантује равномерно загревање подне површине на целој површини.

Принцип рада система односи се на системе грејања у овом случају на основу интеракције грејног елемента са температурним сензорима. Термостат је за сваки систем грејања један од главних уређаја, тако да у овом случају не може без њега.

Електро-вода-топла подлога делује на следећи принцип:

 • Први је укључивање у рад. Напајање обезбеђује грејање електричног кабла, који загрева околну расхладну течност.
 • Други је проширење загрејане расхладне течности. Због чињенице да је запремина течности мала, а снага кабла велика, загревање је интензивно.
 • Треће, повећање запремине загрејане течности, чиме се ствара повећан притисак унутар пластичне цеви (кључање мехурића).
 • Четврто - брзо ослобађање топлог пода на начин рада гријања.

Овдје је мало вриједно рећи о трошковима рада на електричном елементу који је повезан с загријавањем расхладног средства. Потрошња енергије у овом случају је 14,4 -15В по квадратном метру. метар топлог подаЗначајно ниже од онога што је потребно када се користи конвенционални електрични под. Због расхладне течности, чак и одсечени топлотни под се хлади за два, три пута спорије од система за грејање каблова.

Капиларни топло електрични под

Још једна верзија електроводног пода, капилара, изграђена је на другом принципу рада. Овде лежи главна разлика у систему: мали пречник цеви за грејање, и због тога се појавило ово име. Пластична цијев се спаја на мали електрични гријач, који је такођер електрични гријач и пуњач цијелог круга гријања. Уређај контролише температуру грејања, обезбеђује загревање течног расхладног средства и ствара радни притисак у систему. Као и код прве опције електричних уређаја за гријање воде, ова опција је затворени систем заптивања.

Напомена: мали пречник водоводне цеви захтева да напуните само 5-6 литара дестиловане воде, тако да је за загревање такве количине расхладне течности довољна снага електричног уређаја 2,4 кВ.

Инсталација оваквог система гријања је боље извршена преко прикључења ПЛЦ-а и опремања цијелог комплекса аутоматским стројем.

Овај систем комбинованог подног грејања је намењен за грејање мањих просторија. Дозвољено је инсталирати систем у просторијама чија површина не прелази 20 м2.

Предности система капиларног грејања су следеће:

 • широку функционалност јединице за гријање;
 • присуство режима против замрзавања;
 • аутоматскирегулација температуре грејног медијума, у зависности од температуре у просторији;
 • подешавање снаге уређаја за грејање у опсегу од 0,1 - 2,4 КВ.
 • присутност тајмера.

Монтажа топлих подова електро-течног типа

Не постоји никаква фундаментална разлика у инсталацији подова од електричне воде из традиционалних система за унутрашње зидове са грејањем на воду. И у првом и другом случају, полагање цеви за грејање се врши испод вијка.

Да бисте инсталацију пода направили својим рукама, требат ће вам материјали за топлинску изолацију, пригушну траку, метални или фолијски измјењивач топлине. Сви ови елементи су саставни дио листне торте, која је увијек присутна приликом полагања топлог пода. Главни задатак у процесу инсталације, који стоји пред вама, састоји се од две тачке:

 • да правилно опреми термоизолациони слој, који ће играти улогу термалне баријере. Слој топлотне изолације штити пропуштање топлоте према доле, повећавајући ефикасност подног грејања;
 • да користи правилно одабрани круг у процесу слагања круга грејања;
 • да инсталирају контролне и контролне уређаје на погодно и приступачно место.

Распоред електроводног ступа разликује се од уградње водених петљи тако да се цијеви не морају извлачити извана. Немаш колекционар. Сви кругови грејања су повезани са разводником, који се може поставити у две варијанте:

 • директно на поду, слијевајући се као посљедицабетон са грејним цевима;
 • на зиду, на удаљености од 10-15 цм од површине бетонске везе;

Снага и контролне жице се емитују споља, у комбинацији са термостатом. Затим пратите све исте, добро познате мокре радове, заливши бетонске бетоне. Препоручена дебљина везице при раду са топлим електричним воденим подовима, 30-50 мм. Није више вредно, нема довољно енергије, мање се такође не препоручује. Танка завртња се може оштетити услијед оштећења круга гријања.

Напомена: није потребно инсталирати канале за гријање у цијелом простору гријања. Можете направити електрични бојлер на посебан простор. Рад таквог објекта биће аутономан и не зависи од рада кућног грејног система.

Када се ради са овом врстом грејне опреме боље је користити шему полагања цеви за грејање - двоструку змију. Препоручени корак полагања контуре је 10-15 цм. Не заборавите да је са зидова дозвољена максимална удаљеност за полагање кругова гријања 10-15 цм

Закључци

У савременим условима, могуће је самостално опремити сопствену кућу, стан или другу кућну собу са веома ефикасним системом грејања. Топли подови су већ доказали своју ефикасност, ефикасност и практичност. Течни системи се односе на системе грејања који користе електричну енергију и доводе такве системе на потпуно нови ниво. Постоји принцип - мање проблема, вишеудобност Да се ​​асимилира са вама шта да ставите код куће, да залијете систем за грејање или да преферирате течне електричне грејне уређаје.