Комбинација балкона са собом (87 фотографија): како комбиновати лођу са собом или спаваћом собом са прозором са луком или преградом, идеја рециклирања

Прошли су дани када су се балкони и лође користили само за чување непотребних ствари и било каквих смећа, од чега је срамота да се ријеше. Данас власници станова и кућа чине такве просторије функционалним и корисним. Сличан ефекат се постиже и због квалитетне интерне обраде и спајања блока са собама.

За и против

Главна предност таквог удружења је повећање слободног простора у стану. Таква техника је у стању да становање учини пространијим и светлијим. Ово је одлично рјешење за оне становнике који имају мале станове на малом простору.

Након компетентног планирања и разних монтажних радова можете добити врло занимљив и удобан интеријер.

Немогуће је не споменути и лијепу расвјету у становима с таквим планирањем. Собе су не само велике, већ и светле. Правилно одабране завесе и светли намештај и уопште су у стању окренути стан и учинити га веома гостољубивим.


Али постоје неке мане у овом конструкцијском решењу.

 • Извођење таквих радова је веома компликовано. Не можете сами комбиновати балкон са стамбеном имовином, па ћете морати питати стручњаке који траже значајан износ за свој рад.


 • Све дозволе за такву обнову ће трајати дуго. Мораћете да стојите у редовима како бисте решили сва бирократска питања, тако да не морате да се нагомилаватесамо слободно време, али и стрпљење.

 • Ако ћете завршити уклањање прага и партиције прозора, онда ћете морати координирати своје акције са БТИ.


 • На балконима је веома важан корак изолација. Висококвалитетни и сигурни материјали су скупи. Када комбинујете собу са собама, морате направити додатну топлотну изолацију која може погодити ваш буџет.


Ако сте спремни за све тестове и одлучно одлучите да надоградите свој стан, онда можете наставити са радом, што укључује четири главне фазе:

 • Направите пројекат реконструкције. У ту сврху потребно је обратити се стручњацима за одређено питање.
 • Слажем се са БТИ.
 • За растављање постојећих слојева.
 • Процесирање унутрашњег простора.

Захтеви за комбинацију

Комбинација собе с балконом и собе дозвољена је само након завршетка свих припрема. Следеће радове треба изводити у фазама:

 • Очистите балкон. Препоручује се да се дају предност висококвалитетним пластичним прозорима од два или три комора пластичних прозора. Да би одржали топлу климу у просторији треба оставити један затварач. Идеално рјешење ће бити уклањање бочних прозора.


 • Затим морате загријати балкон. Узмите у обзир чињеницу да ће вам бити потребна додатна изолација. Ако не желите да преместите радијатор на балконску јединицу, можете инсталирати зидни конвектор испод прозора или упутити на популарни зидни конвектор.систем - топли под. • Потребно је уградити бурад од зидова до ивица базе балкона бетона (у облику троугла). Ово је неопходно ако ћете на балкон имати пуно намештаја, теретну јединицу са својом тежином.


 • Обавезно проверите да ли постоји зид у отвору носача. Ако је то случај онда ће његово расклапање бити немогуће. Проблем можете ријешити уклањањем врата и прозора. Плоче морају бити уређене у облику малог стола, шипке или регуларних полица.


Како легализовати рециклирање?

Ако ћете раставити зид између балкона и просторије, онда морате уредити неке документе. Уз компетентан приступ овом питању имате велике шансе за позитиван одговор надлежних органа.

 • Може доћи до одбијања поновне изградње ако укидање излаза на балконски блок може довести до ужасних посљедица у облику уништења куће.
 • Други разлог за одбијање може бити чињеница да је зграда градски споменик архитектуре.
 • Ова комбинација просторија захтева поуздану изолацију. Одбијање поновног планирања може се добити ако топлотне комуникације у вашем дому не задовољавају ове захтјеве.
 • Балконске собе и лође су неопходне за евакуацију у разним несрећама (нпр. У случају пожара). Њихова трансформација у дневне собе може значајно смањити могућност оперативне евакуације.

Главни услов је непостојање прва два параграфа. Ако је то случај у вашем случају, онда не би требало да буде посебних проблема са поновним планирањем.

 • Након примања свих потребних дозвола, треба да контактирате локални БТИ. Тамо морате издати посебан технички пасош својој кући.
 • Даље, потребно је да завршите пројекат реконструкције. Он ће морати да се сложи са аутором пројекта код куће.
 • За то се можете пријавити за посебну грађевинску и пројектантску организацију. Али пазите да имате дозволу. Замјенска опција је институт за дизајн који је развио пројект за вашу стамбену зграду. Ако више не постоји, о плану се може договорити једна експертска фирма.
 • У неким ситуацијама дозвола за већ завршени пројекат може се добити из различитих одељења. То су Министарство за ванредне ситуације, Санитарна и епидемиолошка инспекција, Кривични законик (управна компанија), итд.
 • Уз попуњену документацију, потребно је да одете у Жилинспектије за добијање дозволе.

Након што завршите демонтажу, морате позвати запослене веинспецтион. Они морају донијети акт којим је потребно поново ићи у БТИ за регистрацију нових докумената за стан.

Ако се бојите такве листе радњи и инстанци, можете се обратити специјализованој организацији са лиценцом за рјешавање овог питања. Не само да ће развити план, већ ће и комплетирати сву документацију. Вреди узети у обзир чињеницу да ће за свој рад таква организација узети добру накнаду.

опције спајања

Постоји неколико опција за комбиновање дневних соба са балконима.

 • Можете само уклонити врата која воде до балкона, а са њим и прозор. Зидови на бочним странама и површина зида (преграда) испод прозора не смију се демонтирати. Они морају бити уређени у облику стола или постоља. Али ова опција неће вам омогућити да постигнете веома велику и пространу собу.


 • Постоји још један начин: морате потпуно демонтирати врата и прозор, као и зидове. Након тога морате поравнати све. Као резултат тога морате добити веома широку рупу. Сличну верзију комбинације даје прекрасно освјетљење и чини простор пространијим. Али за обављање таквог посла мораће се заобићи много случајева. • Такође можете демонтирати део зида испод прозора, а рупа је опремљена луком. У таквом планирању, балкон неће бити директан продужетак просторије, али неће бити изолован одатле.

Потешкоће у панел кући

Може бити потешкоћа са сличном обрадом у згради панела. На пример, крутост преклапања ће бити озбиљно погођена ако искључите прикључене резове. У зимској и јесенској сезони то ће довести до брзог замрзавања објекта.

Немогуће у таквим хостелима и демонтирање зида између балкона и просторије.

Како повећати собу због балкона: главне фазе

Прво морате да добијете све што вам је потребнодозволе и документе.

 • Након тога уклоните балконска врата, прозор, праг прозора и дио зида испод њега.
 • Затим, треба да се глазира и изолује просторија.
 • Следећи корак ће бити стварање речи. Излаз на балкон најчешће има степеницу или нагиб. Таква површина мора бити поравната.
 • Након тога морате урадити унутрашњу декорацију собе. Не штедите на квалитетним и лепим материјалима, јер сада је балкон дио дневне собе.
Појавио се квадратни метар у канцеларију или малу библиотеку. Многи власници стварају праве вртове или барске просторе на овим балконима.Завршни материјали и декорација

Зидови на балкону могу бити украшени течним тапетама, широким пластичним плочама и декоративном жбуком. Немојте ићи на дрвену плочу, посебно ако је дуга. Такви панели ће се касније пресушити и почети пуцати.

Још један популаран материјал је украсни камен. Изгледа веома скупо и лепо.

7 фотографија

За завршну обраду пода потребно је окренути ламинат, висококвалитетне плочице или линолеум. Такви материјали изгледају пристојно и издржљиви су у затвореном простору. Одозго можете положити простирку са било којим дремцем.За плафон, најбоља опција ће бити пластичне плоче. Они не захтевају компликованоне губе своју привлачност ни након много година. Успешна опција ће бити декоративни малтер.Боје зидова, подова и плафона треба да буду компатибилне једна са другом и са унутрашњим простором дневне собе. Ако желите да направите светао и удобан ентеријер, боље је да се окренете светлој штукатури, белом стропу, као и поду од крем или беж боје.Ако желите да формирате контрастни ансамбл, можете учинити да зидови буду светли и да је под таман. Вриједно је додати овај ансамбл уметцима из украсног камена.


Тамни зидови у малој просторији визуелно ће смањити простор, такво решење ће одговарати само пространој соби.Постоји много опција за дизајн боја. Произвођачи нуде декоративне материјале у класичним и препознатљивим бојама. Савршен састав боја зависи искључиво од ваших жеља.Како комбиновати лођу са дјечјом собом?

Повезивање балкона са дечијом собом ће омогућити још једно место за спавање ако нема једно дете у породици. Такође можете формирати удобан простор за игру или школски кутак у коме нико неће ометати лекције.

Можете имати балкон са шведским зидом. Да, имат ћете спортски простор за бебу.

Ако нисте демонтирали зид, онда се балконска рупа може направити у облику лука. Таква варијанта ће изгледати веома импресивно у условима децеспаваће собе

)
9 фотографија

Људи који су се окренули овој реконструкцији били су задовољни промјенама у својим домовима. Они означавају прекрасан визуелни ефекат примљен као резултат. Стан је постао пространији, функционалнији и светлији.

Али за леп ентеријер морате да се борите. Власницима станова се саветује да унапред припреме нацрте папира или да се одмах обрате фирми, која ће преузети сва документарна питања. Али пре него што контактирате, препоручујемо да се уверите да има лиценцу.

7 фотографија

Обрада идеја

Балкон се може комбиновати са дневним боравком. Направите зидове просторија брескве жбуке, а строп - бијели. На таквој благој позадини ће изгледати спектакуларна угаона гарнитура боје млијечне чоколаде.


Балкон и соба треба подијелити на малу платформу, на коју можете ставити украсне предмете (вазе, фигурице, итд.). Балкон може бити опремљен вазама за цвијеће или рачуналним столом.

Можете поделити дечију спаваћу собу и балкон са четвртастом рупом. У соби ставите плави кауч и ормар са ТВ-ом, а на балкону се налази компјутерски сто и полице за књиге.

Повећајте површину балкона у кухињи, одвојен великим и високим квадратним отвором. Додајте кухињски намјештај и уређаје у собу, те стол за благовање са столицама на балкону.Сјајне слушалице ће бити у хармонији са крем плочицом и светлом тензијом. Дрвене столице са смеђим леђима и ногама уклапају се у светли сто.