Колико кошта изградња купатила сопственим рукама: од трупаца, блокова, трупаца или дрвета на кључ

Финансијска питања су често приоритетна током изградње. Било би пожељно не само добити добар резултат, него и уштедјети много новца на крају. Ово се односи и на помоћне структуре. Многи се питају колико кошта изградити купатило, јер се не користи само за хигијенске процедуре, већ и као додатно мјесто за одмор обитељи или позваних гостију. Да ли је могуће уштедјети на изградњи без угрожавања квалитета, а који грађевински материјал ће му одговарати.

Главни фактори одређивања цена

Без обзира на то који ће се грађевински материјал користити, око 50-60% трошкова купатила - рад укључених стручњака. Упркос чињеници да купатило - то није кућа, нема никога овде трајно и користи га само за краткотрајни одмор, током изградње треба да се придржавају бројна строга правила. Ово се посебно односи на топлотну изолацију, квалитет пећи, организацију димњака итд. Овај посао треба да верују стручњаци, али завршна обрада се може обавити независно - присуство или одсуство облога, стилизованих елемената и кованих пећи за пећ, квалитет поступка се не утиче. Ово је само ствар естетике.

Дакле, главни фактори који утичу на износ су:

 • трошак употријебљених материјала;
 • укључивање вањских стручњака;
 • димензије конструкције;
 • примењена технологија;
 • засићеност декорације.

самостални резиме

Грађани често сами покушавајуурадите конструкцију. За оне који имају много грађевинских професија, питање је колико кошта сопственим рукама изградити каду. Пошто се овај чланак не може изгубити.

Међутим, вредно је да се, са самосталним пројектовањем и изградњом без одговарајућег искуства, појаве потешкоће и да ће се појавити неке нијансе. Такве сложености се могу избјећи ако користите услуге профилних организација укључених у развој пројекта. Они ће у најмањој мјери припремити потребну документацију са сидрењем на одређеном подручју.

Појединачни пројекти ће помоћи да се прецизније одреди колико кошта изградња купатила по систему кључ у руке, јер је лакше израчунати коначну количину према спецификацији.

Најлакши пројекат за купање 3 к 5

У аранжману можете користити готове стандардне пројекте, који само треба мало побољшати, доводећи у стварне услове локације и жеље власника. Ова операција ће оставити у џеповима власника новца 30 ... 40% више него код наручивања индивидуалног плана.

Формирање буџетске документације и планирања

Биће лакше закључити коначне цифре након добијања процене. На тај начин можете избјећи непотребне трошкове и покупити потребне материјале. По правилу, током рада треба узети у обзир следеће позиције:

 • Препоручује се прилагођавање типичног пројекта под његовим условима.
 • За уградњу темеља користи се самопроизведени бетон, а не купује семјешовити облик. Трошкови овог другог ће бити двоструко већи.
 • Приликом састављања зидних панела, релевантна је употреба оквира. Спољни део се може подрезати испод греде. За оне који су заинтересовани колико је вредно изградити купатило у дрзавном оквиру, предлажемо да, за разлику од употребе чврстих трупаца, структура, зависно од величине, кошта 1,5-2,5 пута јефтиније.

 • Склопљене плоче су погодне за покривање, јер неће носити значајно оптерећење, али ће вам уштедјети новац на дугим гредама. У том случају, спајање се мора извршити исправно, користећи поуздану методологију која не смањује перформансе зграде.
 • Набавка пећи такође се односи на расходну страну питања колико кошта изградња купатила, цена зависи од снаге и величине производа. Често, у сврху овог проблема, користите домаће дизајне, на примјер, заваривањем јединице од старих дискова котача од камиона.
 • Повољно је направити кров једнострани, покривен кровним материјалом или јефтиним шкриљцем. Имаће минималну површину, али ће ефикасно обављати своје функције.
 • На третману за хидроизолацију, парна брана и изолација неће моћи да се уштеде, јер без њих неће бити могуће обезбедити потребне услове унутар просторије.
 • Још једна ставка расхода је елемент расхода за предмет. Њихов тачан број вероватно неће бити израчунат, али се не могу заборавити.
 • Вреди уписати тачку изјер је идеално израчунати колико кошта изградња купатила сама, неће успети, јер сви материјали неће желети да купе или неће сви бити доступни у тренутку потребе. С тим у вези, вреди додати око 10 ... 12% на ову ставку.

дизајн цена

За куповину појединачног пројекта, потребно је припремити око 30.000 рубаља. Испуњаваће све услове које ће корисник понудити као уводне информације. Ако не идете у приватне компаније и користите услуге запослених у државним бироима за дизајн, онда се износ може смањити на 10.000 рубаља. Они ће такође помоћи да се типични пројекат прилагоди специфичним условима.

Типични пројекат

Такође можете изабрати пројекат за купање и себе - за то нудимо пројекте купатила са поткровљем. А будући да купка није увијек ограничена само на прање, то је често добар одмор с ражњићима и весела твртка, можете прегледати пројекте купке с дневним боравком и терасом и роштиљем, како би се у будућности одморили у потпуности.

Купатило са терасом и роштиљем

Куповина грађевинског материјала

Колико је вредно изградити купатило "кључ у руке" како би га учинили јефтиним, утиче на формат набавке материјала. Лабаве супстанце за изолацију крова или дизајн темеља могу се купити не у врећама, већ у расутом стању, наручити донесени камион. Међутим, у будућности ћете морати да се побринете за поуздану заштиту од временских услова или да направите овај материјал вероватнијим.

Пожељно је наручити дрво директно од купаца или у велепродајним складиштима. У продавницама за дрво увијек постоји додатна малопродајна маржа, а након доласка на приватну пилану можете купити неколико квалитетних материјала по приступачној цијени.

Набавка гредица од производних или велепродајних складишта може уштедети буџет до 30 ... 40%, у зависности од обима серије робе.

Да бисте знали колико ће коштати изградња купке властитим рукама, морате размотрити инсталацију комуникација. Снабдевање се може састојати од следећих положаја:

 • електрична енергија;
 • снабдевање водом;
 • канализација;
 • снабдевање гасом (ако је намењено за употребу).

Најједноставнија опција је инсталација система за одводњавање, јер ће то захтијевати полагање цијеви и опреме за канализацијску јаму. Можете да уштедите на снабдевању водом инсталирањем великог резервоара у горњој зони просторије и покретањем воде од гравитације. За оне који не знају како да се укључе у електрични погон, потребно је обратити се професионалцима или можете инсталирати самостално освјетљење на батерије или батерије. Високо снажно ЛЕД позадинско осветљење не захтева увек напон од 220 В.

инсталација фонта

Чак и најјефтинија верзија базена коштаће 10.000 рубаља. Ако планирате да користите купку током целе године, онда се морате побринути да је поставите у затворену просторију. Приближни трошкови инсталације затвореног базена ће бити око 10-50 хиљада рубаља.за 1 м2. Ако узмете још једну плочицу за слагање, онда морате додати 250 рубаља. по м2 Замијенити такво задовољство зими ће бити дрвена гомила за 25000 рубаља.

резиме

На крају, најједноставније опције ће коштати 15-20 хиљада долара, ако узмете нове материјале и разрадите сва правила. Међутим, уз одређену уштеду, можете мање новца.

ВИДЕО: Најјефтиније купалиште властитим рукама


Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4