Који су висећи плафони: фотографија за ходник

Зглобни строп изгледа практично, првобитно и лијепо.Појам стропа са шаркама значи да је конструкција овјешена или причвршћена на сустав овјеса на строп. Обично се назива метални оквир или решетка, на којој се чува декоративни премаз.

Спуштени плафони за халу: суви зид и његове предности

Висеће или висеће сухозидне конструкције - једна од најчешћих варијанти дизајна плафона. А у таквим конструкцијама има много предности.

Плафон од сухозида - веома уобичајено решење за пројектовање

Захваљујући стропу од гипсаних плоча можете:

 • Емулирати практично било који дизајн - то су вишеслојни плафони са криволинеарним зонама, који, иако требају професионалци, али ваша скица може бити реализована у стварности;
 • Не брините о чистоћи околиша материјала - будући да је сухозид је сендвич од три слоја, картон-гипс-картон;
 • бити сигурни у трајност и поузданост пројекта;
 • Имају широк спектар опција за завршну обраду - боје, лепљење, избељивање итд.;
 • Практично било који комуникациони систем је скривен;
 • Инсталирајте било које осветљење;
 • У исто вријеме не трошити на опсцености - поправак ће бити релативно јефтин.

Истина, о недостацима треба рећи. Прво, строп ће дефинитивно "појести" најмање 4 цм у висину, а ако је први ниски строп у вашој соби, нема смисла радити такав дизајн. Време уградње је значајно ако је затезни плафонинсталирати за неколико сати, гипсани строп захтијева чак и један дан поправка.

Двоспратни спуштени стропови од сухозида за халу

Стропови од гипсаних плоча на два нивоа већ припадају вишеслојним структурама. А израда оваквих дизајна има смисла само у дворанама, гдје висина није мања од два и пол метра. Ако свеједно заиста желите двослојни плафон, а висина не допушта, такав компромис је могућ - други ниво ће бити само периметар, дизајниран за постављање позадинског освјетљења.

Ако сте уморни од уобичајеног плафона и желите нешто ново, необично и јефтино, онда ће двоетажни плафон од сухозида бити одлично рјешење за вас.

Двослојни плафон даје простор за зонирање - нивое, боју и светлост. На овај начин у дневном боравку можете да издвојите дневни боравак, трпезарију, каучну зону итд.

Али, успут, ако висина не дозвољава, размислите о опцији таванице на једном нивоу, јер данас може бити мање импресивна од вишеслојног дизајна.

Спуштени плафони за халу у стану: третман сухозидом

Као што је горе споменуто, нећете бити ограничени на обраду.

Строп на гипс картона може да бъде соочен:

 • боја;
 • Умеци за огледала;
 • Декоративни малтер;
 • валлпаперс;
 • Гипсана или полиуретанска штукатура.

Помоћу сухозида можете створити индивидуалан и јединствен дизајн спуштеног стропа

До сада, строп од гипсаних плоча са полистиреном није у модигреде Производи од стиропора имитирају дрвене греде, које изгледају веома елегантно у еко-ентеријеру, унутрашњем провансалском стилу итд.

Напонски плафон се често користи за завршну обраду сувог зида. Ово је популарна рецепција за кревете на спрат и стропове са више нивоа.

Пројектовање спуштених плафона за халу: варијанте бојења

Оптимална опција за бојење сувог зида је водена и водено-дисперзиона боја.

Тржиште једноставно сипа боје на бази воде. Силикон, акрил и акрил са латексом, силикатним и минералним бојама, итд.

Латексна боја се сматра једном од најскупљих. Али цена оправдава квалитет - премаз се не боји загађења, лако се брине о њему (можете га опрати), веома је јак.

Модеран и елегантан начин завршне обраде стропа - комбинација затезних плафона са спуштеним строповима из сухозида

Што се тиче боје, не бјежите од класичног бијелог, беж и млијечног. Али све више и више живописних акцената проваљују у унутрашњост, ипак изграђена у класичном стилу. Фрагменти боје или боје на стропу се преклапају са другим елементима ентеријера - на пример, текстилом.

Алуминијумски плафон: шта је то

Спуштени плафони од алуминијума могу бити трачница, касета и решетка.

Предности стропа на железници:

 • Једноставна инсталација;
 • Одличан квалитет, што потврђују цертификати различитих нивоа;
 • трајност;
 • отпорност на влагу;
 • Заштита од пожара;
 • Способност монтирањапрактично било који систем осветљења.

Главне предности алуминијумских трачница су сигурност од пожара, отпорност на влагу и трајност

Па, недостатак је заправо један - такође смањује висину просторије. Међутим, строп ограде је и даље ријеткост за дворану, то је више уредска обрада. Иако постоје такве опције дизајна које ће бити схиркарними у ходнику поткровље, хала хи-тецх, итд.

Строп од облоге у ходнику

Дрвене зидне плоче, које су постављене дуж жљебова дуж периметра, називају се вагоном. Дизајн, који формира облоге, апсолутно је једнак површини стропа. Наравно, органски изглед изгледа у ходнику дрвене куће.

Плафони од облога - популарна врста намештаја за дрвену сеоску кућу

У посљедње вријеме чешће користе еуро завојницу - она ​​је другачија у завршној обради површине. Плоче су спољашње полиране, обрађене посебном импрегнацијом. На полеђини плоче налази се жлијеб за одвођење влаге и вентилације. У еуваллс прецизне геометријске величине, и, што је важније, савршено глатке површине.

Најскупљи украсни дрвени плафонски покривач су дрвене плоче. Узорци и резбарије на њима претварају плафон у готово уметнички објекат.

Декорација стропа фурниром (видео)

Зглобни или спуштени плафони - избор за оне који се не боје смањити висину хале због уградње структуре која заправо трансформише собу.

Успешна поправка!

Дизајн висећег плафона за халу (унутрашња фотографија)