Које врсте биљака бирају за давање

Да ли сањате да нађете прикладне варијанте упредених биљака за давање? Онда прочитајте овај чланак, то ће вам помоћи да направите прави избор. Произвођачи цвећа су направили листу уобичајенихукоријењених биљака за башту.

1. Ипомеа.Постројење досеже 4 метра. Популаран са својим сортама. Стога није превише тешко изабрати одговарајућу биљку.

2. Текома.Друго име цвета је кампсис. Висина може бити око 14 метара. Цвијеће у облику цијеви до 8 цм и ширине 4 цм. Нијансе су различите.

3. Пассифлора.Постоје сорте за трајнице и једногодишње биљке. Због тога њихова висина варира од 2 до 11 метара. Цвеће расте у облику звезде, боја може бити другачија.

4. Канарски бршљан.Ако се придржавате свих правила његовог садржаја, биљка ће вас задовољити више од 16 година! Висина може досећи 32 метра. Али ево првих цветова које можете видети само 11 година након слијетања. Раст може бити на било којој парцели, није битна количина сунца или сенке. Захтијева обилно залијевање, посебно за вријеме врућине и суше. Потребно је редовно орезивање.

5. Маиден грожђе.Висина може бити око 22 метра. Са почетком мраза, листови су обојени црвено. Јагоде су веома мале тамноплаве боје. Ниједна болест неће га наслиједити, он воли сјеновита подручја, расте минимално вријеме. Потребно га је обликовати правилним обрезивањем.

6. Хмељ.Култура расте у веома кратком времену, у висинидостиже око 6 метара. Цветови су донекле слични конусима зелене нијансе. Узгаја се само у пенумбри, само у таквим подручјима, брзо расте и осећа се одлично. Није потребна посебна брига. Иако је могуће јести органска ђубрива у јесен ове године.

7. Траке.Постоји неколико биљних врста, тако да висина варира од 4 до 7 метара.

8. Глициниум.Висина - 13 метара. Цвеће розе, беле или лила нијансе. Захваљујући својој лепоти, биљка је у стању да замени цео врт. Цвијет може преживјети јаке мразеве, али без напора не може. Захтева поуздану подршку.

9. Димљени грашак.То је прекрасан мирисни грм, чија висина достиже 3 метра. 2 месеца током лета биљке су баштован вртлар са прелепим цветовима.

Можете пробати садњу и узгој других садних биљака за давање. Али саднице горе наведене цвијеће може се купити без икаквих проблема у било којој цвјећарници, они ће расти у умјереној клими. То јест, у додатној нези лабавих биљака за башту не треба. Распон боја је велик, само требате покупити постројење које се савршено уклапа у ваш дизајн пејзажа.

Неки од њих расту на површини земље и стварају предиван зелени тепих. Али друге врсте и врсте уврнутих биљака у земљи захтевају додатну подршку. Могу послужити: фасаде зграда, стабла дрвећа, једноставне ограде, сјенице и разне зграде.