Које су врсте пунила

Уклоните све грешке на зидовима које можете данас са различитим врстама кита. Свет грађевинског материјала купцу нуди различите мешавине које имају различите намене. Генерално,кит за зидове- мјешавина која поравнава површину просторије. И након потпуног сушења, зидови се могу обојити или залијепити тапетама.

Врсте китова према намјени:

1. Почевши.Уклања дефекте, тако да је кита овог типа узрокована дебелим слојем или неколико слојева.

2. Заврши.Овај тип кита се користи одмах након старта, у суштини завршава свој рад.

3. Универсал.Комбинира два претходна типа.

Врсте пунила према конзистенцији:

1. Суво.Ово је најраширенија мешавина, јер је јефтина и елементарна у употреби. Још једна особина је да се куповина сухе мјешавине може пакирати у било којој маси.

Главне предности сувих смеша: способност да се мења густина раствора; лако се складишти и креће; дуг рок трајања. Густина мешавине варира због количине воде у њој. Могуће је задржати суву смешу на било којој температури, што је најважније, да ниво влажности није висок. Недостаци сувих мјешавина: морате слиједити упуте; одваја раствор у малим порцијама.

Обратите пажњу!Није могуће одмах узгајати много гитова, јер се брзо стврдњава, а онда не радите ништа са њомможете

2. Готов (одвојен) кит.Савршен је за почетнике, будући да ово рјешење не мора бити разријеђено у дијеловима, лако је отворити канту с њим и почети користити смјесу. Али да ли би требало да буде много суво.

Врсте китова, у зависности од састава:

1. Латекс.Најчешће се продаје у готовој смјеси, јер сама компонента - латекс - омогућава да рјешење остане еластично што је дуже могуће. Таква решења се чувају веома дуго и лако се користе.

2. Цемент.Цемент је главна адстригентна компонента раствора. Али поред тога, још увек постоји пунило (песак или шљунак) и растварач. Овај кит је отпоран на високу влажност, па се користи у кухињи или у купатилу. Минус смеша - седи и не карактерише је довољна еластичност.

3. Гипс.Брзо се прилагођава микроклими просторије и омогућава нормалан проток ваздуха. Ако сањате о лијепом обмањивању свог дома, онда је гипсани кит оно што вам је потребно. Након потпуног сушења на њега можете залијепити тапете или направити оригиналну слику.

4. Полимер.Ово решење је веома скупо, али ако га изаберете, обезбедићете површину трајности и добре резултате.

5. Акрил.Намењен је било којој обради, акрил је у савршеном контакту са било којим материјалом. Ако желите купити завршни кит, боље је да не пронађете акрил. Акрилни кит како изабрати најбољеизравнати зидове, дајући им глаткоћу.

6. Фасада.Направљено на бази цемента, уз помоћ које можете постићи трајност и трајност.

Није потребно заборавити декоративни кит, који је усклађен не само са бетоном, већ и са цементном површином, али се користи и за уклањање оштећења на дрвеним, цигленим и каменим зидовима.