Које су најпродуктивније за пластенике: сорте и врсте усева

Постоји велики број варијетета краставаца који су боље прилагођени њиховим властитим.Један од најважнијих фактора, који је битан при избору сорте краставца, је принос. Постоји много варијанти које се разликују по дужини плодоносности, а ако особа жели да добије добру жетву, током летње сезоне сади различите хибриде Ф1 сорти краставаца.

Укусни краставци за дуготрајне плодоносне пластенике

Ако баштован жели да има висок принос у кратком периоду, потребно је засадити брзе хибриде, а за месец дана можете добити прве плодове. Да бисте прикупили пуно краставаца у августу-октобру, потребно је посадити хладно-отпорне врсте дугог периода плодног узгоја. Важно је посматрати време садње краставаца да бисте добили добру жетву. У не-загрејаним стакленицима у средњој зони Русије биљке се саде средином маја, ау граду - почетком јуна.

Да би се брзо добила култура, вртлар препоручује садњу хибрида краставаца велике брзине

Могуће је имати висок принос краставаца, али и дуго времена, али је потребно слиједити препоруке:

 1. Заливање биљака је потребно само уз топлу воду.
 2. Ако се залијевају хладно, сами плодови имају облик кука и њихов укус постаје горак.
 3. Промовише добру плодност и високу влажност у стакленику. Да бисте то урадили, посебно у врућим временским условима, потребно је посуду са водом уредити, а биљке прскати топлом водом.

Потребно је стално пратити температуру, не допуститипад испод 14 ° Ц и не дозвољава превисоке параметре. Можете ручно да отварате и затварате оквире и отворе, а можете и аутоматизацију. Ако су корени биљака изложени током наводњавања или наводњавања, они се морају поново тло. Такође, биљке треба да буду оплођене како би се повећао број плодова.

Шта одређује принос краставаца у стакленику

Приноси су важан аспект вртлара, посебно оних који се баве узгојем за продају. Многи фактори утичу на принос. Нека врста земљишта треба да буде плодна и ђубриво. За оплодњу земљишта користи се стајњак који се ставља у земљу 2-3 недеље пре садње семена. Ако се садња семена обавља раније, тада вишак семена амонијака у земљишту може пропасти. Најбољи терен за краставце је састав травнатог слоја са свежим хумусом.

Принос краставаца, по правилу, зависи од микроклиме у стакленику и састава земљишта

Састав земљишта је обично мешавина:

 • Тресет 45%;
 • Надмоћни 25%;
 • и 30% нормалног тла;
 • Такође можете додати пиљевину од четинара.

Неопходно је проверити киселост земљишта, ниво пХ треба да буде једнак 7. Проверава се у специјалним лабораторијама или коришћењем уређаја Алимовскаиа, који се може слободно купити. Ако је ниво свих тестова виши онда земља није погодна за узгој краставаца. Пре садње било које врсте, морате се упознати са њеним карактеристикама, научити предности и недостатке.

Добар урод краставацаЗависи и од сорте, за боље плодоношење, боље је користити хибриде.

Добар принос зависи и од стаклене баште, најбоље употребе стаклене баште, прекривене ћелијским поликарбонатом или стаклом. Ако је двоструки оквир или стакленик прекривен дебелим поликарбонатом и опремљен додатним гријањем и освјетљењем, могуће је узгој краставаца зими.

Колико краставаца из грма се сакупља у стакленику

Пре изградње стаклене баште, потребно је одредити колико се биљака сади у њему, и на основу тога, може се грубо израчунати величина зграде и која ће збирка изаћи. Да бисте добили што више поврћа са 1м2 током вегетације, морате имати не само добар стакленик и припремљену земљу, већ и различите врсте краставаца. Сваки грм Томовог краставца, уз одговарајућу негу, може дати до 10 кг воћа.

Међу баштованима је најпопуларнија сорта Сигурд, која даје дивну и богату жетву

хе:

 • Сасвим скромно;
 • спроводи варијације температуре;
 • постојане на многе болести, на пример, пепелница;
 • Винтаге с великим укусом, и уклања се за 44-53 дана.

Сигурд засађен крајем прољећа или почетком љета, ова сорта је такођер отпорна на разне болести. Ако се бринете о њој, залијте водом и направите прилично велику количину ђубрива, онда можете скупити од једног квадратног метра до 15 кг воћа. Најбољи резултат се може постићи ако биљке расту на удаљености од око 1-1,5 м међусобно

Акода се не обезбеди одговарајућа нега за биљке, чак и најпродуктивнији краставци могу дати оскудне жетве.

Постоји потреба за сталним наводњавањем, влагом у стакленику и ђубрењем биљака путем компоста и ђубрива која садрже азот. Најбоља варијанта висококвалитетне сорте је хибридни Цоураге, уз добру бригу од грма, могуће је сакупљање до 30 кг воћа. Поред тога, ова сорта се успешно супротставља таквим болестима као што је антракоза, често пати од чак и елитних краставаца.

Како добити висок принос краставаца у стакленику

Да би се узгајала богата жетва, неопходно је не само створити готово савршену микроклиму у стакленику, већ и правилно збринути биљке, почевши од припреме сјемена. Велики усјев се може добити ако се придржавате савета. Семе хибридних сорти (најчешће, ове сорте Ф1) се бирају, бирајући највеће, након деконтаминације, стављајући 15 минута у раствор борне киселине и мангана, након чега следи испирање у чистој води.

Да би се добили високи приноси краставаца, потребно је пажљиво водити рачуна о биљкама и хранити их на вријеме

Решение составлает:

 • 1 г. манган;
 • 0,5 г. киселина
 • 9,5 литара воде.

Сјеменке се слажу на влажну газирну салвету и остављају је тако отечене и појаве клица, након садње на посудама. У прољеће се већ почињу садити на мјесту, саднице се обично постављају у 2 реда. Будите сигурни да вежете петље краставаца тако да се не разболите, на пример, пепелница, лечите биљкеујутру и увече 1% Бордеаук течности.

Неки други вртлари третирају биљке инфузијом луковице, калцијумове соли.

Важно је да се поштује режим температуре и влажности, да се воде краставци, да се проветри стакленик, да се очисте оштећени и оболели листови, изданци и чак биљке. Након жетве усјева и биљака, препоручује се (након копања) дезинфекције тла и оквира стакленика. Предузете мере ће повећати приносе и добити одличне плодове скоро током читаве летње сезоне, ау присуству грејања у стакленику и додатног осветљења, чак иу дубокој јесени.

Брига без "хемије" или како повећати принос краставаца у стакленику

Краставци су добри, свежи и конзервирани. Да би жвакали укусне краставце у јесенско-зимском периоду, потребно их је правилно узгајати. Да би се узгајали стакленички краставци и повећао принос, неопходно је не само припремити семе за садњу, већ и бринути се за биљке током њиховог узгоја.

Малчирање кревета избегава оштре флуктуације у температури, као и коришћење малча омогућава повећање плодова краставаца за скоро 2 пута. Такође, малч штити земљу од исушивања, а краставци се могу добити рјеђе.

Повећање приноса краставаца помоћу малчирања

Малч штити кревете од корова, а краставци захтевају мање бриге. Малч може да се користи практично било који, само што није потребно користити свјеже усјечену траву, јер то једноставно обожавапужеви, а таква варијација може допринети формирању трулежи на биљкама и плодовима.

Неопходно је засадити биљке, након ове операције краставци су боље плодоносни, а вјешање омогућава задржавање влаге у земљишту. Редовно заливајте краставце, посебно у врућим временским условима, 2 пута дневно (ујутро и друго заливање треба обавити увече).

Чишћење пасторака, као и оштећених листова и петљи, омогућава вам да добијете добру жетву, обично пицк-уп, када достигнете висину од 4-6 цм.

Преглед: који су краставци најпродуктивнији за пластенике (видео)

Какве ће варијанте бити удобне за узгој у једном или другом региону, сваки аматерски вртлар сам решава. Међутим, просечна грана Русије је најоптималнија за узгој хибрида, што вам омогућава да добијете добре усеве ове врсте поврћа.