Која врата се приближавају за улазна врата?

До недавно, да би затворили врата, људи су на њу поставили челичне опруге. Сада то није потребно, јер су била додатна опрема за врата која пружају удобност затварања улазног блока. Када су коришћени извори, читава кућа је тутњала. Сада уместо опруга у модерним вратима постоје затварачи.

садржај

 • Уређај затварача и принцип његовог рада
 • Бирање врата ближе
  • карактеристике избора
 • Постављање затварача врата на врата
 • Подешавање врата браве врата
 • трошкове затварања уређаја
  • Популарни брендови
 • закључак

Употреба њихима неколико предности , које обезбеђују:

 • заштита од прекомјерне буке;
 • уштеде електричне енергије;
 • искључивање пропуста и обезбеђивање добре топлотне изолације;
 • осигуравање сигурности употребе.

Уређај затварача и принцип његовог рада

Ако говоримо о дизајну овог прибора, онда, напомињемо да он садржи потисак полуге и тело, опремљен механизмом одговорним за исправно отварање врата. Као дио механизманалази се снажна опруга , због које долази до компресије клипа. Челична опруга је затворена у посебну капсулу која је напуњена уљем. Када је дошло до компресије, полако се враћа у свој првобитни положај. Ово је омогућено хидрауличким каналима кроз које уље улази у радни капацитет.

Подешавање арматуре се може извршити помоћупомоћу специјалних вијака који се налазе на крајњем делу кућишта уређаја за затварање. Када се изврши ротација вијака, долази до промјене дијела хидрауличких канала, што утјече на брзину протока уља, а затим одређује брзину којом ће се врата затворити.

Модерни модели ових додатака могубити опремљени посебним вентилом . Уз његову помоћ, врата се чувају, почевши од 70 степени, пре затварања. Вентил обезбеђује његово глатко кретање у последњих 7-15 степени и добру гужву. Потреба за спајањем повезана је са превазилажењем напора брава и бртвила врата. Поред тога, неопходно је носити се са отпора ваздуха који се формира приликом затварања врата.

Одабир затварача врата

Употреба врата била је удобна, без затварања врата. Али је потребно изабрати га према одређеним параметрима. Главни међу њима - моћ. Такође, при избору је потребно узети у обзир величину и тежину врата. У том случају ће се осигурати правилан рад овог дијела у структури врата. Ормар треба да буде моћан као и тврђа врата. Одвојени модели модерних врата имају чак и два слична елемента . Њихова употреба вам омогућава да смањите напор који се примењује за закључавање врата.

Уградњом, затварачи врата се деле на три врсте:

 • горњи;
 • ниже;
 • је скривено.

Први метод је најчешћи због лакоће извођења радова. Монтажа се врши у горњем делу врата.Имајте на уму да се инсталација ове додатне опреме може извршити на било којим вратима.

карактеристике избора

Постоје правила која одређују напоре које би требало развити затварачи врата када се користе. ове нормеодговарају европским стандардима . Виша класа значи велику снагу уређаја.

 • Врхунско кућиште је оптималан избор за блиндирана метална врата.
 • Ако је у рупу постављен лагани артикл за врата, онда га можете ограничити на инсталирање уређаја за затварање ниског нивоа.
 • У већини случајева, производи класе 3-5 се користе за уобичајена улазна врата и врата за уградњу у унутрашњост.

Имајте на уму да се при избору ближег врата узимају у обзирпараметри самих врата , као и да се узму у обзир спољни фактори. Ако су током рада улазна врата често изложена бочним вјетровима, онда производ врата мора бити опремљен затварачима за врата. Ако су врата у величини и тежини погодна за две различите класе затварача врата, онда је у овом случају потребно изабрати у корист високо квалитетних елемената како би се обезбедила сигурносна маргина, што ће значити дуготрајније коришћење ближе врата.

Али не би требало да се фокусирате само на снагу приликом одабира ове додатне опреме. Снажна додатна опрема не значи увијек више снаге при кориштењу врата, јер ако поставите таква врата ближе на ПВЦ врата, то ће створити додатно оптерећење петље, што ће брзо носити овај комад намјештаја. Поред овога, сатакви елементи пластичних врата ће бити тешко отворити, што ће довести до додатне неугодности за власника када користи врата. Још једна важна ствар коју треба узети у обзир при одабиру овог прибора за врата је његова отпорност на мраз. На тржишту су доступни модели који могу радити на екстремним температурама --45 степени до +70 степени .

Постављање затварања врата на врата

Ако сте купили затварач врата, који ће се инсталирати на врата, комплет би требао бити сљедећи:

 • ближе;
 • подесива полуга за потискивање;
 • хардвер за причвршћивање;
 • монтажни круг.

Поступак инсталације овог прикључка на улазној јединици може се известии на кутији и на плахти , у зависности од намјене структуре врата. Приликом инсталације можете користити један од два начина монтаже - унутрашњи и спољашњи. Унутрашња инсталација је најчешћи начин постављања ових елемената за спољашња врата. Он нуди производе за причвршћивање на вратима. Ово место за причвршћивање овог елемента условљено је чињеницом да нису сви модели уређаја за затварање израчунати за рад у зимском периоду.

Произвођачке компаније које нуде машине за прање судова на руском тржишту, комплетирају своју инсталациону шему у величини, што је прилично погодно за потрошача. Користећи га, можете да инсталирате овај прибор на квалитетан начин и избегнете проблеме са инсталацијом.

У току рада, инсталациона шема са лепљивом траком се лепи на врата. тадасе изводе акције у складу са упутствима која се у њој налазе.

 • Прво, направите ознаке, а затим избушите рупе. Када се то уради, кућиште се фиксира у складу са шемом монтаже. Истовремено је потребно узети у обзир и особитости инсталације затварача. Неки модели ових елемената су постављени тако да се вијци који се користе за подешавање налазе у смјеру шарки врата.
 • Када је механизам уређаја за затварање фиксиран, наставите са инсталацијом система вучне полуге. Представља двије половице које су међусобно повезане резбаријом. Дужина полуге се може подесити по дужини, што омогућава подешавање угла отварања врата до 90 степени. Ако је распоред извршен исправно и кораци инсталације извршени у складу са схемом, након завршетка операција, радит ће први пут.

Подешавање затварања врата врата

Могуће је исправити исправке уграђених уређаја за затварање ако се прије тога баве вијцима који су дио структуре овог елемента, чиме се регулира. многи моделиимају специјалне вијкекоји се налазе на декоративном поклопцу кућишта. На неким мјестима вијци су окренути ка тијелу. На њој су контролни елементи означени бројевима 1 и 2. Подешавањем вијка 1, потрошач мијења кут отварања врата, који може досећи 180 ступњева. Са вијком 2 регулирана је брзина затварања крила врата.

Почиње подешавање браве за врата како би се променио угао отварања вратацанвас За то, жељена вредност је подешена унутар 90-180 степени.

Када завршите, можете прећи на убрзање затварања. Да бисте то урадили, подесите вијак 2. Врата се отварају на радни угао, а затим отпуштају. Даље, ротација вијка 2 омогућава подешавање глаткоће вратана последњих 7-15 степенида би се осигурало његово добро затварање. Нису потребни никакви посебни напори да би се извршила подешавања. Направивши четвртину завртања, затварање врата ће се десити са приметним успоравањем.

Гадгет се може користити дуже време ако га редовно подешавате. Међутим, када власници снажно држе врата за вентилацију и подрже их разним предметима, то доводи до оптерећења бртвила и клипа уређаја за затварање. Због тога постоји опасност од истискивања из кућишта уља. Последица тога може бити излаз уређаја за затварање. У таквој ситуацији, радно стање њега неће бити у могућности да врати поправку коју је обавио професионалац. Једини излаз из тренутне ситуације је инсталирање новог уређаја за затварање.

Трошкови затварања уређаја

Цена за те предмете може бити најразличитија. За потрошачесу доступни механизми економске класе . Уз њих на тржишту се нуде и хигх-енд затварачи, који омогућују лаку контролу затварања било којих врата, високе снаге и поузданости у раду.

Тржиште је тренутно у потражњи и за стране компаније и за домаће произвођаче. Међу великимБрој фирми које одаберемо од таквих произвођача каоЕкпоСтроиМасх Плус, НОРА-М и Никирет . Њихови производи су високо поуздани. Ако тражите овај прибор по атрактивној цени, обратите пажњу на производе домаћих компанија. Нуде се по приступачнијој цени, а квалитет затварача руских компанија може се упоредити са страним колегама. Страни произвођачи затварача врата нуде и велики избор квалитетних производа.

Популарни брендови

\ т

Ако говоримо о познатим произвођачима из иностранства, који су због квалитета и дизајна постали познати на тржишту, онда разликујемо следеће компаније:

Дорма, ГЕЗЕ, Бода- Ти три немачке компаније нуде велики број модела разних затварача врата. Особитост њихових производа је присутност клизне газе, која омогућава скривање кољена вучног механизма, што квари изглед дизајна врата.

Циса, Цобра, ОО - ове компаније из Италије нуде затвараче, чија се инсталација може обавити методом отворене инсталације. Одвојени модели се могу уградити у под. Производи ових произвођача су високог квалитета и могу се дуго користити под одговарајућим сервисом.

КДЦ е корејскаа компаниа , коато также предлагает широкиј избор моделов за запретание на движение. У производњи овај произвођач користи њемачке компоненте. Материјали који се користе за израду прибора су високо отпорни на корозију, што гарантира дуг живот.

Оубао -Таиван мануфацтурер. Она нуди низ затварајућих канала који су идеални за неозбиљна врата. Многи купци доносе одлуке у корист производа ове компаније. Међу предностима произвођача издвајамо: лакоћу, трајност и ниску цијену.

Аблои - ова компанија из Финске нуди моделе који имају погодан систем контроле система затварања. Као део дизајна налази се независни вентил, који обезбеђује глатко кретање врата.

Дипломат је српска компанија , која нуди неколико модела затварача врата. Најпопуларнији модели произвођача су брзи затварачи за врата, што је велики избор потрошача.

Важно је навести да су добро познате марке затварача врата у различитим групама цијена. Њихова цијена зависи од функционалности и намјене. Можете купити висококвалитетно затварање врата познатог бренда, који ће имати велики скуп могућности, али скупо. И за мање новца можете купити сличан прибор истог квалитета. Шта изабрати - свако одлучује сам.

закључак

Ако желите удобно користити врата, онда не можете без врата затворити улазна врата. Ови прибор за врата нуде многе компанијеу великом асортиману , цијене за њих су различите, тако да можете купити врата за своје финансијске могућности, узимајући у обзир величину и намјену врата. Извршавањем квалитетне монтаже можете постићи да се ваша врата угасе глатко и без буке, а сам затварач врата ће дуго трајати, доказујући поузданост на послу.