Која врата на улици су боље изабрати за приватну кућу?

Приликом изградње куће у завршној фази обавити унутрашњу обраду. Власник приватне куће суочава се са проблемом избора структура врата. Ови производи обезбеђују заштиту од атмосферских падавина, спречавају улазак у дом странаца, обављају естетску функцију.

садржај

 • Кључни параметри
  • Својства крила врата и кутије су одлучујући фактор при одабиру
 • Карактеристике крила врата металних врата
  • И стубови и стубови
 • унутрашње пуњење
  • Који је гријач бољи за улазна врата?
 • Шарке за улична врата
 • Елементи спољне контроле
 • Причвршћивање врата на зид
 • Браве за метална врата
 • Произвођачи уличних врата и трошкови
 • закључак

Главна декорација сваког дома - улазна врата. Уз његову помоћ, стан добива завршени изглед, а власнику се обезбјеђује сигурност боравка. Тренутно, тржиштенуди велики изборразличитих дрвених конструкција. Разликују се не само по цени произвођача, већ и по материјалу производње. Како купити врата и не грешити - то је питање сваког власника приватне куће, који је одлучио да инсталира модерна улична врата за приватну кућу. Свако жели купити производ који има најбољу вриједност за новац. Да би куповина била успешна, морате знати о карактеристикама избора производа. Ради се о овоме и биће расправљено у овом чланку.

Кључни параметри

Данас се у производњи блокова инпута углавном користедва материјала:

 • дрво;
 • метал.

Производи морају имати одређена својства и бити у потпуности у складу са њиховом намјеном. За сва врата карактеришу се следећа својства:

 • јачина;
 • отпорност на ломљење;
 • топлотна и звучна изолација;
 • естетски дизајн.

Поред наведених параметара, модерни улазни блокови треба да имају и видео камеру и камеру за видео надзор са уграђеним комуникационим уређајем. Такође је пожељно имати дугме за даљинско управљање бравом.

Својства крила врата и кутије су одлучујући фактор при одабиру

Прво треба размотрити материјале из којих се прави крило врата. У савременим условима дрвени улазни блокови нису добро решење за заштиту стамбених објеката, јер постоје металне конструкције које имају високу чврстоћу и поузданост. Додатночелична врата су ватроотпорна , али не постоје дрвене конструкције врата. Али имајте на уму да дизајни на бази природног материјала из појединих стена, као што су храст или јоха, третирани посебним саставом, постају отпорни на отворени пламен. Међутим, треба напоменути да су такви производи скупи и, штовише, могу се наћи врло ријетко.

Мајка на улазу у кућу је јака врата естетског изгледа управо потребна. Видјевши такву препреку на улазу у кућу, нападачи одбијају да продру у унутрашњост.

Карактеристике крила врата металних врата

Цанвас инСавремени производи за врата се састоје од два челична лима - један се налази са спољне стране, а други - изнутра. Они морају бити чврсто фиксирани тако да нападачи не могу да их искључе. Приликом избора металних врата предност треба дати производима код којих је крило вратаод плоча дебљине не мање од 1,8 цм .

Тренутно тржиште нуди улазне блокове и већу дебљину лима - 3-4 мм. Ако желите да свој дом претворите у праву утврду, онда би требало да купите потпуно иста врата. И било би сјајно када би метална врата и даље имала арматуру у облику додатног листа, који је постављен између два главна.

За монтажу таквог улазног блока користе се нетрадиционалне петље и посебне полуге. У производњи трајних металних производа главни материјал је врући челик. Неће сломити његов маљ. Отпад или бугарски такође неће помоћи. Једном речју, веома је поуздан. Сам власник мора уложити напор да отвори врата. Али за тако високу одбрану морате платити много новца. Просечна цена за такве производеје 2.000 долара .

Ако имате сеоску кућу која се налази негде у шуми, а ви често нисте тамо, онда би такав производ за уградњу у такву кућу био идеална опција. Но, инсталација овог улаза блок на улазу у стан - велики луксуз и глупо трошење новца. За градско становање најбоље рјешење је улазна врата дебљине 1,8 мм. Чак и ако ће криминалци покушатисломите га стругачем или чекићем, онда ће горјети, али неће подлећи.

И ступове и даске

Приликом одабира улазног блока, треба обратити пажњу на присуство прореза у пројекту. Ово је веома важна ствар јер се могу користити од стране злонамјерних људи да убаце полугу и савију платно из кутије за врата. Да би се то избегло, конструкцијекористе шарке и облоге . Њихово присуство обезбеђује заштиту кутије од ломљења, а шарке помажу да се елиминише притискање крила врата.

Чак и ако такви елементи постоје у уличним металним вратима, могућност откривања ће бити присутна, нарочито ако кутија врата није прописно осигурана. Да би сломили улазни блок, слотови би требали бити одсутни:

 • између платна и кутије;
 • између кутије и зида.

унутрашње пуњење

Већина модела унутра је празна. Између листова крила врата налази се грејач. Он делује као препрека за буку са степеница. Произвођачи користе различите материјале за лечење својих производа:минерална вуна, картони други. Овде све зависи од цене модела и од доступности одређених материјала од произвођача.

Који је најбољи грејач за улазна врата?

У овом случају, може бити много опција. За изолацију, пену, дрвене четке и чак пиљевину. Треба напоменути да поред грејача између кутије и крила врата треба да се заглави гумица. У овом случајупри затварању врата неће се ширити бука на цијели улаз.

Пре постављања улазног блока у стан, треба обратити пажњу на тачку као што јестрана отвора . Постоје одређена правила заштите од пожара, према којима је немогуће промијенити смјер отварања врата, како се не би стварале потешкоће при евакуацији људи у ванредним ситуацијама.

Шарке за улична врата

Поузданост улазне јединице у великој мери зависи од петљи које се користе у пројекту. Најбоља опција је када се улична метална врата објесе на петљу затвореног типа. Разликују се већом поузданошћу и истовремено обезбеђују уредан изглед улазних врата. Неке врсте петљи имају излаз изван излаза. У том случају потребно је на вратима улице поставити протуокрилни кључ. Ако су врата уклоњена, кроз игле ће се искључити продор уљеза у стан на неко вријеме. Потребно је око 20 минута да се уклоне игле.

Такође, имајте на уму да на улазну јединицу не могу бити инсталиране двије, већ три или више петљи. Што је њихов број већи, већа је сигурност улице. Поред тога, са великим бројем ових елемената, обезбеђена је равномерна расподела тежинског оптерећења крила врата на свим петљама.

Елементи спољне контроле

Горе је речено да модерна метална врата треба да поред замка имају и електронски сат и систем видео надзора. О наочарима потребно је детаљније рећи. Када бирате врата, морате обратити пажњуна чињеницу да су онибили нужно оклопљени . Иначе неће моћи да вас спасу у критичној ситуацији.

Врата морају имати два седишта за уградњу заштитних механизама. Ако је брава једна, врата улице неће моћи да пруже максималну сигурност становања. Три дворца - то је превише. Идеално, ако су врата улица опремљена са двије браве. Да би избор дизајна добио врата су најбоље жене. Људи непоштеног пола не разумију техничка питања, али у дизајнерским питањима постоје стручњаци. Зато је најбоље ослонити се на њихов укус.

Причвршћивање врата на зид

Постоје два начина на који се кутија врата може монтирати на зид :

 • равна;
 • са конзолом у облику слова П.

Друга метода је најбоља, будући да су трошкови инсталације минимални, а истовремено осигуравају високу трајност уграђене структуре врата. Међутим, могућност да се такав метод користи није увек другачији. Ако у вашој кући или стану нема могућности за уградњу производа за врата на овај начин, онда ћете морати монтирати пљоснати причвршћивач. Иако ће се радови на инсталацији исправно изводити, онда у снази неће доћи до првог начина инсталације.

Браве за метална врата

Поузданост уличних металних врата у великој мери зависи од браве са којом је опремљена. У идеалном случају, ако су на вратима уграђена два браве различитих система. У овом случају, отпорност на ломљење производа врата је значајно повећана. У модерним уличним вратима инсталиране су две врсте браве:

 • цилиндар;
 • оклева.

Вратни дворци су јачи. Главна карактеристика заштитних механизама овог типа - њихова масивност. Ако нападач покуша да избаци такву браву, онда неће ништа добити. Међутим, они имају слабо место - низак степен тајности. Али у цилиндру је све у реду. Заштитни механизми италијанске производње могу се похвалити савише од 360 милиона комбинација . Међутим, они могу без недостатака. Њихов главни недостатак је мала механичка чврстоћа. Довољно да се искористи отпад и за неколико потеза можете избацити ларву овог дворца.

Какав дворац одабрати? Специјалисти за безбедност препоручују уградњу браве обе врсте на улична метална врата. Да бисте правилно одабрали браву за врата, морате се фокусирати на трошкове заштитног механизма. Што је виша цена, то је уређај поузданији и већи ће имати степен тајности. Не штедите на бравама за улична врата, јер то зависи од сигурности вашег пребивалишта.

Произвођачи и трошкови уличних врата

Особа која је одлучила купити улична врата у својој кући, првенствено заинтересирана за питање њене вриједности. И овдесве зависи од компаније-произвођача .

Ниске цене истог квалитета које домаћи произвођачи нуде својим производима. Трошкови ових компанија за металне производе варирају од 200 до 500 долара.

Производња страних произвођача ће коштати више. Минимална цена за метална вратаУвезена производња почиње на 400 долара. Максимална цена јена $ 1000 . Која врата изабрати, сваки власник одлучује сам за себе. Пре него што платите куповину, морате проверити комплетност робе. Још једна важна ствар: прије одласка у трговину за куповину производа, морате измјерити врата. Производи које производе стране компаније могу имати различите величине. Ако нисте стручњак за уградњу уличних врата, онда је рад на инсталирању купљеног производа боље повјерити професионалцима. У том случају, избећи ћете многе грешке.

закључак

Улична врата - поуздана заштита приватне куће од продора и украшавања улаза у стан. Избор производа за врата на тржишту је прилично велик, па је претпоставити да су грешке довољно једноставне. Стога, морате знати како одабрати права врата. Постоји много опција које треба узети у обзир. Поред цене и произвођача, потребно је узети у обзир и материјал од којег је направљено крило врата, број уграђених браве. Познавајући особине избора металних врата, моћи ћете купити поуздани производ за врата, а за квалитетну уградњу можете рачунати на његову дугу операцију без видљивих проблема.