Која је стропна свјетла од ЛЕД траке испод подне плоче

ЛЕД трака - декоративни елемент, који је тренутно веома популаранЛента је трака дебљине 2-3 мм, на којој се налазе ЛЕД диоде. У унутрашњости куће или стана присутност ЛЕД позадинског освјетљења чини кућу јединственом, доноси нове боје. Осим тога, куповина ове декорације неће погодити новчаник.

Планирано за осветљење плафона: варијанте

Основа дизајна је ЛЕД трака која ће бити постављена испод плоче. Она заузврат има празну шупљину у којој се полаже сама по себи (интегрирана је у силиконску флексибилну траку). ЛЕД стропна свјетла се напајају 12 В ДЦ, односно освјетљење се допуњује напајањем и аутоматским уређајем који регулира напон до потребног нивоа. Сви ови елементи се скривају иза напетости или зглобног стропа, мада је за све то могуће подићи посебну кутију за суву градњу (приступит ће се другим комуникацијама у кући, као што су интернет, разводна кутија, телефонска линија, итд.).

Планирана ЛЕД трака мора нужно бити израђена од материјала који дају добру топлоту

Са стране прозора, ако је у просторији, препоручује се да се не користи лајсна, већ завеса за закивање (наравно, ако је дизајн допуњен завјесама). Може бити израђена од истог сухозида, пластике, полиуретана или чак гипса.

Постоља са шупљином под ЛЕД осветљењем од обичних се разликују по томе штодају добру топлоту. А ово је изузетно важно за ЛЕД диоде које могу загријати до 40-60 степени. Ако је снага коришћених предмета изузетно ниска, онда се не морате уопште бринути о томе.

Идеална опција је лајсна од истог сувог зида.

Његова заслуга:

 • отпорност на високу влажност (спречава затварање);
 • мала тежина;
 • причвршћивање - помоћу лепка;
 • лака обрада у угловима (потребно је направити мало украсних углова).

ЛЕД таванско осветљење испод плоче: прорачун снаге

ЛЕД траке се производе углавном у малим ролнама, свака дужина - 5 метара. Снага може бити назначена у ватима или у лумену (тј. У густини и осветљености светлосног тока). На ове податке уопште не можете обратити пажњу ако постоји засебно главно осветљење у соби, односно лустер.

Важно је и густина броја елемената који се налазе на сваком покретном метру траке. Стандардна подешавања се крећу од 30 до 120 ставки. Потребно је споменути и тзв. РГБ траке које инсталирају неколико типова ЛЕД (различитих боја) одједном. Могу се примијенити осим распореда декоративног освјетљења, али не и главног. Боље је дати предност монотони (белој или жутој). Ове ЛЕД траке дају више лумена са истом називном снагом.

Пре него што одаберете јединицу за напајање, потребно је да спојите ЛЕД тракуконсултовати специјалисте

Такође, треба да запамтите правилан избор напајања. Са овим проблемима, по правилу, не долази до тога, јер су ови дилери ангажовани. Они ће сами покупити машину (то је ПВМ контролер) и напајање са специфицираним параметрима како би се спријечило њихово прегријавање и могуће оштећење.

По правилу, трака, са густином од 120 елемената по линеарном метру, троши до 40 вати (у еквиваленту жаруље са жарном нити). Светлосни ток достиже мало више (око 60-80 вати у истом еквиваленту). Ово је израчун на основу ових података.

В некоторих случаах е нужно взети в съответствие с параметри:

 • ТДП (количина топлоте коју производи ЛЕД трака у режиму максималног оптерећења);
 • присуство уграђеног ПВМ контролера (у овом тренутку машина није потребна, само јединица за напајање);
 • ИП класа (заштита од спољашњих фактора, као што су влага, ниска температура, вибрације, итд.).

Инсталација ЛЕД траке испод подне плоче

Монтажа ЛЕД траке испод подне плоче не изазива никакве потешкоће, јер обезбеђује посебну скривену нишу, где ће бити положен силиконски флексибилни "шав". Најбоље га залијепите на двострану љепљиву траку. Неке врпце морају прво залијепити слој. То јест, на њиховој задњој страни је покривена посебна папирна трака, коју треба уклонити и једноставно притиснути траку на нишу лајсне.

Најтежа ствар за причвршћивање траке је да се изврше прелази у угловима

Са жицамапроблеми се уопште не јављају, јер су овде интегрисани у исту ЛЕД траку дуж читаве дужине. Ако требате спојити двије траке, требате повући жицу у сваку од њих и спојити, задржавајући поларитет. Тачка спајања се препоручује да се напуни истим силиконским (гуменим) лепком.

Постоје двије главне опције, пошто све ово може бити учињено:

 1. Направите угаони глатки прелаз и једноставно савијте траку под углом који није већи од 75 степени.
 2. Изрежите траку и повежите само жице. Неће бити потребно савијати еластичну основу.

Ако користите другу опцију, морате осигурати да постоји минимална удаљеност између трака. У супротном, неће бити лепих сјенчаних прелаза који су прилично у очима.

Повезивање додатних елемената за ЛЕД осветљење

Прикључивање трака директно на мрежу од 220 волти је забрањено. ЛЕД - елементи који раде само од једносмерне струје, са напоном од 12 волти (понекад на 9В и 24В). Подешавање свих ових параметара врши се аутоматском машином (контролер), као и напајањем. То су елементи које треба сакрити од непотребних очију и заштитити се од влаге. Најједноставнија опција - њихова уградња у шупљину зглобног или затезног стропа. Ако је ЛЕД трака причвршћена на главни плафон, онда се препоручује да не направите велику нишу (могуће је иу зиду, одмах иза подне плоче).

Обавезно проверите исправност везе контролера пре почетка радатраке Ако постоји поларитет конфузије, онда се може разбити

Да ли је могуће поставити ЛЕД траке истовремено у неколико редова? У принципу, то је могуће, али неће бити повећања ефикасности расвјете. А пронаћи подножје са широком нишом на продају је прилично тешко. У тим случајевима стручњаци у потпуности препоручују употребу стропних вијенаца. Додавање их завјесама - неће бити потребно. Од лајсни се разликују у присуству ламбрекина, односно декоративне предње плоче.

Приликом повезивања ЛЕД траке, пажљиво проверите:

 1. Тачност поларитета (плус - плус, минус - минус). У супротном, позадинско осветљење једноставно неће радити.
 2. Максимална дозвољена снага јединице за напајање.

Иначе, при избору посљедњег, мора се узети у обзир и такав параметар као резерва моћи. На пример, ако ЛЕД трака троши око 120 вати дуж своје дужине, онда ограничење снаге напајања мора бити 150-160 вати. У супротном, брзо експлодира.

Могуће је правилно израчунати снагу помоћу посебних табела, или према упутама на самој врпци (означено је потрошњом по линеарном метру). То значи да ће се ова цифра морати помножити са укупним бројем кориштених ЛЕД трака.

Коришћење РГБ траке за осветљење испод подне плоче

Ако планирате да користите РГБ траку, они су опремљени опционим адаптером који то дозвољавапроменити тип светла или комбиновати неколико елемената истовремено (ЛЕД не могу истовремено да светле у неколико боја). Они су или подијељени на различите елементе, или у свакој од њих - неколико ЛЕД диода под истим кућиштем.

Велика предност РГБ траке је у томе што може да промени боју

То значи да је кључна разлика у томе што је потребно допунити дизајн посебним регулатором (такозвани РГБ адаптер). Повезује се кроз јединствени конектор и збуњује се тамо - или неће успети.

Помоћу РГБ траке морате запамтити:

 • даје мање гломазно осветљење;
 • укупна потрошња у смислу капацитета - већа;
 • Ако контролер има могућност даљинског управљања - морате га имати на минимуму препрека.

Монтирати осветљење стропа помоћу ЛЕД траке испод плоче (видео)

Осветљење стропа испод базе ЛЕД траке је веома лако за руковање. Најтеже је исправно лоцирати напајање и регулаторе и направити њихове прикључке, као и израчунати стварну потрошњу енергије сустава расвјете.

Примери осветљења плафона помоћу ЛЕД траке испод подне плоче (унутрашња фотографија))