Клизни системи за унутрашња врата: привезак, ваљак и копланар

Када направите унутрашњи простор, уштеда простора може бити веома важна. Постоје бројни приступи и методе који вам омогућују да остварите велике уштеде у стану, као и да визуелно проширите његову величину. Један од ових приступа су клизни системи за унутрашња врата, који вам омогућавају да уштедите простор и савршено се уклапају у унутрашњост.

Снаге клизних система

Предности и предности клизних система укључују следеће:

 • уштеда простора;
 • лака употреба;
 • Светао стил и дизајн који се савршено уклапају у готово сваки ентеријер;
 • Дуги вијек трајања и тиха употреба;
 • Могућност уградње врата без прага;
 • Велики избор конструктивних решења;

Све ово чини клизна врата за врата разумним рјешењем за људе који цијене удобност, простор и удобност.

Завршетак

Клизни систем за унутрашња врата - ово је прилично универзална ствар која вам омогућава да инсталирате било која унутрашња врата, што увелико проширује могућности. Приликом куповине таквог система потребно је обратити пажњу на многе нијансе, прије свега је потребно обратити пажњу на састав система клизних врата, обично он укључује сљедеће компоненте:

 • механизам ваљака;
 • Ручке и прибор;
 • Усмеравање.

Водич који користи систем клизних врата је израђен од алуминијума. Ово је веома згодан материјал, јер је водич активни део клизног система и сам по себипомера ваљке.

Основни принципи за уградњу клизних врата

Сам процес инсталирања клизних система је веома сложен и тежак, али често зависи од сложености дизајна система, клизних унутарњих врата и механизама који се за то користе.

Систем у делу утора.

Клизна врата долазе у два типа.

Ово је дизајн који користи један ваљак, који се у већини случајева налази на дну врата и конструкција која користи два ваљка за вођење, који се налазе на врху и дну врата. Овај тип конструкције је пожељнији зато што је поузданији и издржљивији, али је цена таквих система врата много већа.

Клизна врата сама могу бити смјештена унутар отвора или у прорезу. Да бисте успјешно инсталирали унутарња врата, морате имати потребно мјесто за уградњу и имати спуштени строп изнад саме конструкције.

Материјали и алати

Да би системи за клизна и унутрашња врата функционисали савршено, потребно је поштовати бројне нијансе. Веома је важно пратити сва потребна мјерења, то треба схватити што је могуће озбиљније, јер барем непоштивање правила инсталације може довести до великих проблема.

За инсталацију би се требало користити следећи алати и елементи система:

 • крило врата, које ће бити више од 5 цм врата у свим смјеровима;
 • две плоче;
 • Неопходна опрема за врата;
 • Електрична бушилица или одвијач.

Монтажа иинсталација

Ако имате све што вам је потребно, можете сигурно почети са инсталирањем клизног система за унутрашња врата. Наравно, стручњаци у уградњи система за клизна врата овог рада моћи ће да раде много боље и брже, али изазов таквих професионалаца није увијек оправдан, јер захтијева додатни новац, а многи радије све раде властитим рукама и штеде.

Инсталација врата је боље да се повери професионалцима.

Појединац може врло лако руковати монтажом једноставних врата-купе, поготово ако је за то купљен сав потребан комплет.

Такође, систем овјеса који сте купили за клизна врата може се успјешно инсталирати, иако ће за то бити потребно мало више труда и времена.

Лакоћа овог процеса лежи у чињеници да такви сетови већ имају све неопходне додатке. Али ова опција не одговара онима који желе да направе сопствени клизни систем по вашој жељи.

Комплет потребних делова.

Колико брзо и колико је могуће уградити систем за клизна унутрашња врата? На првом месту, треба пажљиво да се прилагодите послу, јер су уредност и пажња овде од виталног значаја. Такође, много тога зависи од типа система који се инсталира, на пример, у складу са системом за чишћење врата ће морати да потроши мало више времена него систем вешања за клизна врата.

Почевши од рупе, висина утора треба да се мери на три места: на левој, десној и средини, на сличан начин меримо ширину,резултати се морају забележити.

Након тога, потребно је провјерити ове стране за вертикалну, правоцртност и окомитост, у случају да конструкција клизних врата подразумијева одређени оквир, онда је у овом случају врло важно задржати максималну и минималну дебљину зида. То ће вам омогућити да ослободите простор за постављање клизних врата унутрашњих врата.

Да би се разумели сви детаљи уградње клизних врата, даљи рад се дели на неколико фаза.

Уклањање старих врата

Да бисте поставили нова врата, прво морате уклонити старо, и то на такав начин да на старим вратима не остане никакав траг. Да бисте то урадили, морате уклонити шарке и украсне облоге врата, као и да потпуно уклоните кутију врата. У случају да је кутија врата добро осигурана, она се може оставити и дјеловати као наставак зида.

Поравнајте рупу зида

За почетак, зидове треба довести у ред, јер све те пукотине и пукотине морају бити засхпатлевати.

Важно је постићи равномерност зидова, иначе се правилно клизна врата једноставно не инсталирају. Чак и најмањи изглед дијела зида може узроковати озбиљне потешкоће приликом уградње врата.
Горњи дио рупе и под морају бити међусобно паралелни (дозвољена погрешка у овом случају је 0,5 цм), што треба провјерити што је могуће више и више пута.
Ако је резултат позитиван, можете прећи на следећи корак, односно да проверите странустране рупе, која се изводи кроз нагиб. У овом случају неједнакост не би требала прелазити и 0,5 цм на 200 цм.Што ће зидови бити глаткији, гушћи и поузданији цео систем ће лежати, тако да је ова фаза заиста веома важна.

Ставите кутију за врата

Ако одлучите да раставите стару кутију за врата, у овом случају, након поравнавања зидова, почните инсталирати нову кутију врата. Овај процес није сасвим једноставан и један од њих је прилично тежак за руковање, тако да је у овом случају најбоље позвати партнера. Када то урадите, поставите кутију на врата и поравнајте је са клиновима. Сам процес поравнања се врши подешавањем оквира врата према поду и зидовима, који се одвијају померањем, као и контролом клинова.

Постављање кутије за врата.

Када достигнете идеалну локацију кутије врата, осигурајте је одвијачем. У овом случају треба водити рачуна о томе да један безбрижан потез може довести до великих проблема.
Ако инсталирате сплине врата за откључавање врата, то ће вам пружити још више уштеде простора.

Причврстите вођице

Ако је кутија већ инсталирана, вријеме је да се оде на монтажу водилица, како би се то крило вратило на рупу, а затим оловком усмјерити према врху зида на зиду. Након тога изводимо исту процедуру, само у овом случају не стављамо платнена врата у рупу и постављамоона је на самом улазу. Ова процедура се обавља како би се осигурало да је под недовољно осигуран.

Ако је црта која је нацртана оловком строго хоризонтална, она износи 70 мм од ње, након чега на овој локацији носимо другу линију.

Након што се држи друга линија, на њу се поставља дрвена греда, која треба припремити прије почетка рада, након чега је причврстимо вијцима. Причврстите греду треба што је могуће више. Ако зид није сасвим једнак, онда можете користити додатне вијке, овдје је врло важно постићи што је могуће више чврсто причвршћивање.

Након тога, причврстите шине на дно наше дрвене греде. Затим је потребно чврсто затегнути водилицу на једној страни греде и учинити исто на другој страни греде. А сада клизни систем за унутрашња врата стиче одређени изглед, тако да смо близу завршетка.

Инсталирамо граничнике и скупљамо кочије

Неопходно је заврнути вијке у носач, пазећи да њихови крајеви лагано испуштају своје отворе. Након тога, почињемо са уградњом заустављача, монтирамо их на ивице водилице. Ово је посебно важно ако користите системе за клизна врата.

нацртај утор

За дизајн доњег жлеба, потребно је повући се 15 мм од руба листа и избушити двије рупе на том мјесту, а промјер рупа 7 мм дубине 20 мм, морају се извести на свакој страни. Између њихСа два отвора изрежите жлеб који ће се користити за доњи вод.

Жлијеб не би требао бити дужи од 18 мм, а његова ширина би требала бити око 2 или 3 мм шира од доње водилице.

Причвршћивање на вагоне

Веома је важно да се монтира на носач точно на средини, а растојање од бочних страна врата не би требало да буде веће од 2 мм. Важно је осигурати да су полукружни резови на носачима окренути према зиду.

завршетак радова

Након тога, довољно је ставити крпу за врата и све ће бити спремно за свакодневну употребу. Надамо се да нам је наш чланак и бројни фото и видео материјали у њему помогли, те да Вам желимо успјешну инсталацију клизног система.