Клизна врата у ходнику: варијанте дизајна и фотографије

Дневна соба има једнако важну функцију у дневном простору од спаваће собе или кухиње, често окупља цијелу породицу, домаћине гостима, слави празнике и важне породичне догађаје. Пожељно је да ова соба буде веома удобна и удобна за породични одмор. Унутрашњост просторије треба увек да буде пажљивија, да има репрезентативни изглед.

садржај

 • Критеријуми за избор врата за ходник
 • Варијације клизача
 • Главни елементи клизних врата
  • Предности и недостаци конструкција клизних врата
  • Инсталација и рад
 • закључак

Салон је увијек пространији од других соба у кући, тако да постоји могућност да се прикажу његове дизајнерске способности у уређењу овог простора. Унутрашња врата су важан елемент у унутрашњем уређењу просторије, а на уштрб врата можете уштедјети простор, акоодаберете необичан модел , на примјер, могућност клизних конструкција.

Критеријуми за избор врата хале

Одабиром унутрашњих врата за дневну собу треба обратити пажњу не само на естетски дио, већ и на друге карактеристике структуре врата.

 1. Материјал крила врата и прибора, њихов квалитет
 2. Рупа за врата
 3. функционалност
 4. звучна изолација
 5. Захтевана површина за целу структуру
 6. Употреба стакла.

Најчешће, при избору нових врата за дворану,постоји проблем њиховог постављања , јер у већини станова постоје уска врата. Са таквимСтандардни дизајн ентеријера соба ће створити неугодности, па бисте требали потражити одговарајућу верзију врата. Модернији и удобнији тип конструкције врата - клизна унутрашња врата. О таквим моделима треба детаљније говорити, сазнати више о предностима и карактеристикама ове врсте конструкције врата.

Опције клизних модела

Отварањем врата су подељена на три типа -весла, сложена и клизна . Последњи тип унутрашњих врата омогућава им да буду потпуно отворени, остављајући га раздвојеним, што веома добро штеди простор, такви модели се често називају купе-врата. Оно што је клизна врата и њене главне карактеристике.

Овај дизајн се састоји од неколико основних елемената:

 1. Крпица за врата
 2. Кутија за врата
 3. механизам за растављање
 4. Кертриџ, али можда није, све зависи од модела
 5. Сет прибора (оловке, елементи декорације, облоге).

Клизни модели могу иматиод 1 до неколико платнаи што су већи, то је структура конструкције врата тежа и тежа, стога је много скупља по вриједности. Број слика ће зависити од ширине врата дневног боравка, важног и облика рупе, на пример, у опцији лучне инсталације, клизна врата се неће инсталирати. Квалитетна клизна конструкција има следећа својства:

 • Практичност, суочавање са интензивним радним оптерећењима
 • Добро изгледа
 • Погодан за све чланове породице
 • Не узимаслободни простор
 • Пружа могућност за поновно планирање собе.

Главни елементи клизних врата

Постоји неколико типова крпе за врата, комбинација се састоји од неколико врста материјала, као основакоришћеног јефтиног дрвета(Пине). Може се комбиновати са струготинама или влакнастим плочама (иверица, плоча од дрва), а вањски дио ће бити затворен фурниром скупих врста дрва, на примјер, карелијска бреза.

Друга верзија платна, у потпуности направљена од дрвета, такође је популаран модел платна од дрвета у комбинацији са стаклом. Четврти тип може бити израђен од различитих материјала - метала, пластике и стакла, као и њихових комбинација. Таква верзија платна није јефтина, али омогућава да се у њу пренесу њихови снови и фантазије у комбинацији различитих материјала.

Кутија врата може бити направљена од масивних дрвених блокова до врата, фиксирана је са сидреним вијцима, љепилом, вијцима, монтажном пјеном. Да би се украсила кутија за врата , користе се плоче , најчешће су дрвене, изгледају веома лепо.

Важну улогу у клизним вратима има механизам отварања, који се састоји од неколико елемената.

Кораци и помоћни профил служе за одређивање кретања крила врата. За контролу максималног отварања врата, потребно је зауставити и ограничити граничнике који су причвршћени испод пода и изнад зида. Ваљци преузимају главно оптерећење, причвршћују се за крило врата на профилу воде.Важно је узети у обзир тежину читавог дизајна тако да ваљци могу да издрже.

Предности и недостаци конструкција клизних врата

Клизни модели су увек прикладни, ако су ходници у стану чврсти, веома су удобни и сигурни, лако се отварају и затварају , не додирујући никога у тим тренуцима. Ова опција за врата помаже у уштеди слободног животног простора.

Међу недостацима које треба истаћи је висока цијена клизних модела, као и чињеница да када је затворен, постоји мали процјеп у отвору, кроз њега могу проћи мириси и звукови у дневној соби.

Инсталација и рад

Ова варијанта структуре врата захтева посебан приступ избору, потребно је размислити који материјал боље одговара, преко боје, окова, механизма, тако да заједно дуго и правилно и поуздано служе. Најбоље јеодабрати универзални моделтако да се може уклопити у многе врсте тапета, јер замјена таквих врата сваких 5 година неће се назвати правом одлуком.

Ако је инсталација непрофесионална, врата неће исправно функционисати, структура може трзати, кретати се кретенима. Често, из тих разлога, они се једноставно заглављују, а то је већ озбиљан проблем. Приликом куповине потребно је изабрати поуздане механизме и дати предност водећим произвођачима клизних конструкција.

закључак

Сва врата, укључујући и она за халу , треба да буду једноставна за коришћење , да задовоље све чланове домаћинства током дугогодишњег рада. Прелепа клизна врата ће моћи да обезбеде халууглађеност, индивидуалност, а такође ће помоћи барем мало уштедјети простор, што је посебно важно за мале станове.