Клинкер плочица: екстеријер за клинкер шавове и степенице, пиштољ за гритовање

Након неког времена након полагања клинкер плочице, потребна је додатна обрада зглобова и спојева. Да бисте то урадили, користите специјално грађевинско складиште. Правилно одабрана затрика ће значајно побољшати изглед површине, као и заштитити шавове од оштећења и влаге. Након што прочитате овај чланак, упознаћете се са суптилностима избора и употребе заптивних смеса.

функције

Спољна обрада спојева и спојева плочица са посебним саставом врши се из следећих разлога:

 • Средство за чишћење клинкера ће помоћи да се прикрију постојећи недостаци постављања плочица плочица или корака од клинкера. Третман шавова у таквој композицији ће им дати уредан, естетски изглед.
 • Када се користи затрик значајно смањује вероватноћу делимичног пуцања плочице. Ово је добра заштита од деформације плочица.
 • Значајно повећава стабилност површине лица на утицај различитих спољашњих фактора: влаге, сунчеве светлости, температурних варијација.
 • Третман плочастих спојева и зглобова пружа декоративност.

типови складишта

Материјали за обрезивање шавова материјала клинкер плочице су два типа. Они се разликују у својствима компоненти, на основу којих се праве затирки.

  Цементно једињење

  У ову смешу се додају боје и пластификатори. Најпопуларнији је цементни малтер, погодан за спољашње и унутрашње радове. ВарехоусеСигурно је у близини површине шава, док се његови вишкови лако уклањају са површине саме плочице.

  На тржишту постоје темељи различитих боја: бела, црвена, црна, смеђа, сива, жућкаста, беж.

  Можете променити боју мешавине мешањем комбиновањем две или више основних боја.

  Разноврсни тонови омогућавају коришћење структуре за стезање као декоративног хода у фасади или другим површинама. За обраду широких спојева (више од 5 мм) боље је користити цементну смјесу с додатком пијеска. Таква смеша је много боље распоређена и добро испуњава широке међуслојне спојеве.


   Епоки Адхесиве Мик

   Трљање, које је овог типа, скупље је од цемента, састоји се од епоксидне базе и учвршћивача. Прије почетка рада, обје компоненте се морају разриједити у омјеру наведеном у упутству за упорабу. Затим пажљиво измијешати цијелу масу. Квалитет урањања и посматрања пропорција у великој мери зависи од резултата рада.

   Ова заптивна смјеса је посебно отпорна на вањске утјецаје и може се користити у комплицираним увјетима. Често се бира за третман плочастих спојева у базенима, купатилима и тушевима.


   Недостатак ове композиције за заптивање је немогућност да се она уклони са саме плочице када се запечати.

   Стављање таквог ћебета на шавове, мораће бити изузетно уредно, а када материјал падне на површинуПлочу клинкера треба одмах уклонити. За одржавање, површину плочица можете утрљати воском.

   Специјалисти препоручују да се једно правило узме у обзир приликом избора трљања. Малтер за мешање мора да направи исти произвођач као и клинкер плочица коју користите.

   траининг

   Прије почетка рада потребно је припремити одабрани морт за мијешање. Да би се то постигло, потребно је запамтити неколико правила рада са сличним складиштима:

   • Обавезно користите заштитну опрему: дебеле гумене рукавице, заштитне наочаре и респиратор. Заштитне наочале и респиратори су потребни за заштиту од прашине од прашине, која се неизбјежно јавља када се суха твар улије у посуду за мијешање. Рукавице ће заштитити ваше руке од пада у кожу готове мешавине, која се уклања болно и тешко.
   • У посуди за мешање прво морате сипати воду (количина наведена у упутству). Затим можете додати суви прах.
   • Посебну пажњу обратите на мешање садржаја. Маса треба да буде хомогена по конзистенцији и боји, не сме бити грудица или снопова боје. После првог корака мешања, оставите раствор 7-10 минута, а затим поново мешајте.
   • Запамтите да је малтер припремљен за око пола сата рада. Покушајте израчунати потребан број смећа, јер брзо губи својства.   Правила за пријаву

   После припреме мешавине глине треба да буде што је могуће бржезапочети рад на обради спојева плочица:

   • Веома је погодно да се пиштољем за шприцу нанесе заптивна смеша. Маса се утискује у шприц и равномерно се наноси на површину шавова. И гумена лопатица ће стати, али је мање погодна. Када се користи, већа је вероватноћа да ће контаминирати састав површине плочице.
   • Ако плочица добије малтер, треба је одмах очистити. Држите крути сунђер или неколико комада чисте густе тканине близу врхова прстију.
   • Након лијевања шавова потребно је распоредити складиште. У ту сврху користи се вез зидара. Величина овог алата прилагођена је величини шавова. Побрините се да нема продубљивања у третираним шавовима.
   • Након наношења материјала, потребно је избјегавати механичке утјецаје на третирану површину (док се састав потпуно не осуши). Произвођач наводи у упутству колико ће трајати заптивање бетона.

   Ако се рад обавља у топлом времену или под директним сунчевим зрацима, фугирање ће се брже замрзнути.   Типс

   Потребно је размотрити сљедеће корисне препоруке:

   • Ако погодите плочицу, малтер се не може очистити на време (као резултат, био је замрзнут), покушати купити специјалне алкалне или киселе раствараче у грађевинској радњи. Многи материјали за заптивање могу се растварати употребом таквих средстава.
   • Искусни произвођачи ручних алата препоручују у почеткураде на првом месту да поставите ограду на спојеве у облику слова Т. Након обраде, биће могуће попунити друге интерлејне интервале.

   • Када купујете смешу за млевење, обратите пажњу на њене особине: отпорност на влагу, отпорност на температурне флуктуације, отпорност на смрзавање, време заптивања готовог састава, дебљину шавова, који се израчунава за ову масу.
   • Препоручује се да се шавови очисте од лепка који се користи за причвршћивање клинкер плочице или корака пре наношења малтера. Можете га направити помоћу грађевинског скрепера или датотеке.


   Како направити плочицу од глине, погледајте видео испод.