Класичне завјесе у спаваћој соби: (28 фотографија): класични дизајн, завјесе 2018

Класици ентеријера - ово није из модног дизајнера, што подразумева традиционалну комбинацију елеганције и луксуза, симетрије, мирне скале боја. Глатке линије и меки, дубоки тонови дају унутрашњости осећај удобности и мира. Зато се класични стил најчешће бира за спаваћу собу, јер би ово место требало да буде посебно погодно, које се налази на потпуном одмору. Класичне завесе у спаваћој соби су дизајниране да штите простор од сунчевих зрака и страних очију, као и да постављају тон за читаву околину. Обично се завјесе одабиру у једном стилу с велом, такав ансамбл даје готов дизајн спаваће собе.

карактеристике избора

Одабир завјеса који су најпогоднији за унутрашњост, потребно је узети у обзир и друге нијансе које ће утјецати на изглед просторије - освјетљење просторије, његова величина, густоћа намјештаја, висина стропова, удио зидова. У складу са овим параметрима можете победити простор, визуелно га проширити, или, обрнуто, "претрпати".


Веома је важно запамтити да завјесе са фотографије у каталогу могу изгледати врло различито у вашој спаваћој соби. Свака ситуација је индивидуална, обавезно је узмите у обзир.

Простране собе дају више маневара при избору завеса. Изгледаће сјајно и тамно тешке завесе у класичном стилу, и њихове лакше и прозрачне "близанке" пастелних боја. Али за малу просторију најбоље је одабрати лагане тканинесветло палета да визуелно прошири просторију. Међутим, треба имати на уму да тканина у сваком случају треба бити густа и не смије се пропустити сунчева свјетлост или ноћна свјетлост града.

У класичним случајевима, користе се два реда завеса да би се избегло преоптерећење простора мале спаваће собе. То су једноставне завесе, које нису оптерећене украсима за химеру, и лагани тил, који ће током дана пролазити кроз светлост и ваздух.решења у боји

Главна сврха завеса у спаваћој соби је да створе опуштајуће окружење за одмор и спавање, тако да треба избегавати светле нијансе тканине. Мирни, дубоки тонови ће пружити психолошку атмосферу топлине и удобности.

Боја завеса треба да нагласи општу идеју ентеријера, преувеличава друге елементе и главне "хероје" простора: тапете, тапацирање намештаја и ћебад. Шема боја завјеса (као једна од најсјајнијих тачака у спаваћој соби) је у стању да нагласи обраду и прикрије недостатке, постави акценте и визуелно промени величину просторије.


Добра техника која вам омогућава да визуелно проширите простор је употреба тканина са нијансом у самој текстури - то је сатен, свила.


Њихов пригушени сјај ће изгледати сјајно у унутрашњости спаваће собе, чинећи собу луксузном. Међутим, треба имати на уму да такве тканине тамних нијанси могу дати малој соби неку врсту преоптерећења и немара. За минијатурне собе са ниским строповима боље је изабрати свијетле нијансе, у тонустане на позадину.

Текстура и конструкција

Посебну популарност у сваком тренутку представља двострука комбинација лаганих летећих тканина (тила, органза) и густих завјеса које упијају светлост.Таква комбинација је стандардна, али у текстури и дизајну могуће су различите опције: од плућа до извођења завеса на шаркама до масивних класичних завеса са застором. Потоњи изгледају луксузно у пространим собама, поготово ако се боја уклапа у завршну обраду зидова. Али у малој соби они ће бити превише гломазни, чак и пастелне боје.


Завјесе за спаваћу собу разликују се и по начину причвршћивања завјесе на носаче. То могу бити шарке, копче, плетенице или луверс. Обично конструкција причвршћивача зависи од типа и тежине тканине.

Украси за завесе

Чак и озбиљност класичних завеса, ако су израђене по наруџби, учинит ће унутрашњост оригиналном и јединственом. Дизајнери имају креативан приступ и талент, а модерне технологије шивења и прибора остављају огроман простор за машту.

Завјесе и везови направљени од лукова или везова, допуњени куглицама или стакленим перлицама, врло су уобичајени за завјесе. Правилним приступом на овај начин можете "оживјети" чак и најчвршће и једноставне платнене завјесе. Али овде је веома важно имати деликатан укус и осећај за меру. Без перспективе искусног дизајнера, лако можете склизнути у вулгарност и без укуса.

Екстравагантни украси су асиметричне завјесе од тила. Међутим, овај метод је боље користити само у екстремним случајевима, када је потребно побиједити неке не баш лијепе особине интеријера.

Дакле, избор завјеса за спаваћу собу у класичном стилу отвара много могућности и могућности. Ако сањате о луксузу и атмосфери за ушуткавање, а величина спаваће собе вам омогућава, одаберите пригушене тонове чоколадних и цларет нијанси. У овом случају, бијеле завјесе елегантно наглашавају дубину боје завјесе. Ако је величина спаваће собе мала, онда ће свијетле нијансе завјеса у тону зидова визуално проширити простор и испунити га додатним свјетлом.


Можете сазнати више о класичним и другим врстама завјеса гледајући следећи видео.