Кит за паркет: безбојни паркет који треба изабрати, него ставити на паркет од храста, складиште Киилто Гап

Паркетне подне облоге у многим становима и кућама. Али живот његовог рада није дуг, а након неког времена треба га поправити. То ће помоћи кит, који се издаје иу текућем облику иу облику посебне пасте.

апликација

Постављање паркета је најјефтинији начин за ручно поправљање пода. Овим процесом можете у потпуности створити оригинални изглед пода. Ако је потребно, потребно је уклонити стари слој премаза или извршити бициклизам. Сушење, кит ће постати потпуно непримјетан и чак ће покрити дрвени под. Мешавина је углавном безбојна, али је од било које паузе прилично ефикасна.

Производ се користи за премазивање паркета како би се елиминисале пукотине које настају услед лоше монтаже подног материјала или због промјена у влажности и температурним увјетима у просторији. Процес реконструкције може се обавити истовремено са полирањем: у вријеме наношења слоја лака. Главна сврха кита је смањење површинских дефеката: пукотина и других недостатака. На почетку рада паркет је покривен посебном композицијом како би се заштитио, а затим нанесите смјесу која понавља нијансу пода.


Савршено полаже све пукотине у подној облози. Можете га чак и нанети без посебно припремљеног паркета. Када се заврши рад, премаз за паркет ће поново пронаћи свој оригинални изглед. Текстура дрвених дасака ће такође бити потпуно обновљенаместа која се третирају са смешом неће бити додељена на општој позадини.

врсте

Таква смеша за подне облоге може се кувати ручно или куповати у грађевинској радњи већ у готовом облику.

По употреби, кит је подељен на неколико типова:

 • Основно или започните фугирање. Ова опција се користи за отклањање значајних недостатака паркета.
 • Друга група завршава. Завршава довршавање пода.
 • Трећи тип обухвата универзална складишта која се могу користити на дрвеним површинама. Они комбинују карактеристике претходне две групе.И гит је подељен на подврсте у зависности од састава.

У наставку су дате неке од следећих варијанти подврста:

 • Мешавина на бази гипса. Веома је популаран због своје свестраности, савршено комбинован са подним облогама и има ниску цену. Користе се и основна и завршна четка.
 • Нафтни кит је погодан за паркет различитих врста дрвета. Његов минус је дуго време сушења. То је због његове композиције уља.
 • Агенс на бази акрила се користи за отклањање и прикривање мањих недостатака по роду. Смеша је еколошки прихватљива, тако да је њена база вода. Еластична је и добро подноси механичка оштећења. Његови недостаци укључују слабо приањање на ивице пукотина након сушења. Након неког времена, пукотина се повећава, и због тога кита може пасти с ње. • Следећи тип је алкидан, направљен од смоле сојиног и ланеног уља. Мешавина је веома вискозна, еластична, савршена за брушење.
 • Кит на бази латекса је сличан претходном и такође се завршава. Користи се у зависности од неправилности паркета, како би се избегла пукотина. Одлично је причвршћен на глатку површину и има својство паропропусности. Његова цијена је у више типова гипса.
 • Дисперзија се назива збиром свих потребних компоненти за припрему кита за самопокрет.За почетак, одаберите жељени тон који одговара боји пода. Састав је прилично једноставан за припрему. Потребно је помијешати прашину која остаје након брушења, с купљеном базом. Због тога ће боја бити иста као у дрвеним плочама паркета. Лопатица може бити равна у слоју, што узрокује пуцање и неправилности до шест милиметара.

Најисплативији рецепт за темељни премаз као базу је љепило ПВА. Због своје ниске цене, овај метод се широко користи.

Постоји подела и по врсти главне супстанце смеше:

 • Жбука за паркет, која има главну супстанцу, брзо се суши. Такође, не производи токсичне паре, ако је температура висока, тако да је еколошки материјал и потпуно безопасан. Међутим, није препоручљиво користити за трљање масивног дрвета: кестен, храст, кедар и друге површине.
 • Друга врста је мешавинапаркет На пример, Киилто Гап. Ова опција има базу растварача. Свестран је и погодан за све врсте подних облога. Такав кит је издржљивији од мешавине са воденом базом.

Међу недостацима је могуће уочити непријатну арому кроз раствараче у саставу и лагану запаљивост. Поред тога, савршено се уклапа са лакираном површином и голим дрветом.


финије тачке избора

Тржиште грађевинског материјала представља огроман број опција за кити за паркет, па ако се одлучите потребно је придржавати се неких савјета.

Пластична мјешавина омогућава постизање највећег ефекта када се нанесе на под. Такође се веома брзо суши и савршено се третира приликом брушења. Медиј мора бити сигуран за околину и људска бића, јер ће увијек бити у контакту са површином. Осим тога, кита за паркет, након извјесног времена након сушења, не би се требала пробијати, разбијати, ломити, ломити, разбијати и распадати, смањујући волумен.

Ако је фиксација са премазом на највишем нивоу, онда ће фугирање трајати доста дуго.


Поред готове композиције, можете користити посебну суху мјешавину за властити ручно израђени кит. У овом случају, најбоље је одабрати средство које ће садржати пуно ситних честица у својој суштини, што ће вам омогућити да добијете најједноставнију површину паркета након саме апликације.

Пре употребе средстава, подне облогеобавезно припремите: очистите од прљавштине и брушења - и тек тада можете гарантовати дрвени под. Идеалан за ову сврху прикладан адхезивни прајмер. Они доприносе одличном приањању целокупне површине паркета.

Главни критеријум за избор паркета је следећи:

 • Удобност употребе. Када се нанесе на третирану површину паркета, удобност се обезбеђује пластичношћу купљене или куване мешавине независно.
 • Састав мора бити сигуран и еколошки прихватљив. Међу његовим основним супстанцама не сме бити штетних и токсичних компоненти, јер ће особа бити стално у непосредној близини подне облоге.
 • Осим тога, осушени слојеви примењене затирке не би требало да се суше и дезинтегрирају, јер деформација скупљања неизбежно доводи до стварања различитих врста пукотина, пукотина, пукотина. Не заборавите да су услови рада директно зависни од квалитета прикључка и закључавања фуге са самим паркетом.

 • Следеће правило се примењује на употребу прајмера не само када се користи за паркет, већ је такође важан критеријум када се смеша наноси на другу врсту премаза. Веома је важно очистити третирани дио пода: потребно је направити брушење и први премаз с алатом који ће бити идеалан и погодан за ову врсту премаза за дрво.

Све ово мора бити узето у обзир приликом избора квалитета ипогодан кит за паркет. Прави избор ће директно утицати на животни век и изглед дрвене површине.

У наредном видеу, биће приказана демонстрација очвршћавања паркета помоћу мешавине Синтеко Сеалер везивног средства.