Кит сухозидом испод тапета - гаранција успјешног поправка

Оштрење - једна од главних и најпожељнијих фаза грубе завршне обраде гипсаних површина Данас, прерада зидова и плафона из сухозида постаје све популарнија. То је због чињенице да је материјал јефтин, лако се инсталира и користи. Гипсана плоча нуди многе могућности. Уз његову помоћ можете поравнати зидове и стропове, створити различите дизајне. Међутим, једноставно зидови и стропови из сухозида изгледају не баш естетски. Стога, за свој декор, користите тапете или боје. Гипсани картон испод тапета није предувјет, али је врло пожељан.

Може ли се тапета залијепити на сухомор без кита

Многе бриге о томе да ли је могуће залијепити зидове без кита. Теоретски, ова опција је могућа, али професионалци савјетују да то не чине.

Важно је напоменути да, упркос савршено глаткој површини, која омогућава несметано лепљење тапета на сухозид, начин лепљења зидова и плафона без кита може једном и заувек покварити материјал.

Гипс картон захтева посебну припрему пре украшавања тапета. Ова процедура ће продужити вијек трајања материјала, као и пружити лијеп изглед површине.

Ако је тапета залепљена на ГКЛ површину без претходног кита, тада се вероватноћа оштећења конструкције током њиховог растављања драматично повећава

Зашто је немогуће лепљење тапета без гитаре:

 • Приликом лепљења тапета на суву зиду, то је јакодржање, што доводи до немогућности замене тапета у будућности. Биће неопходно да скинете тапете из сувог зида које ће га покварити, или да залијепите нове позадине преко старог завршног слоја.
 • Гипсани картон има карактеристичну нијансу, која ће засјати кроз светле тапете, што ће промијенити њихов природни тон.
 • Упркос глаткој површини сухозида, када се она постави, спојеви и шавови се морају ушити, иначе ће бити пожељан изглед површине која се залијепи тапетама.

Кит је важна фаза у завршним радовима. Пружа површину идеалан облик, пружа поуздану заштиту материјала, пружа могућност да се наредни поправак изврши без проблема и додатних трошкова.

Да ли морам да ставим гипсану плочу пре патцхинга на зид

Када се обављају поправке властитим рукама, многи доводе у питање сврсисходност кита. Уосталом, процедура захтева време, а глатка површина сувог зида изгледа савршено за лепљење тапета директно на њу.

Путти дривалл или не - особни посао свих. Важно је прије било каквог поправка упознати се с правилима поправке, савјетовати се с професионалним градитељима.

Професионалци су ти који саветују да се не лепе тапете директно на сувом зиду. Једини плус у овој ситуацији је уштеда времена само на кратак период. Када одлучујете да закрпе нове позадине, морате да мењате не само њих, већ и да инсталирате нове листове сувог зида.

Изградња гипсаних плоча садржи спојницелистови и тачке причвршћивања, које ће се јасно видети на површини лепљених погрешних тапета

Последнаа закритаа тапочки без кита:

 • Неједнакости и шавови се могу видети.
 • Светле позадине могу да промене боју.
 • Приликом уклањања старих позадина, листови сухозида такође ће бити замењени.

Тапете за гипсане плоче могу се закрпати. На пример, ако је ово последња поправка. Када се тапете постављају директно на суви зид, процедуре за припрему зидова још се не могу избјећи. Прије лијепљења слика потребно је нанијети неколико слојева прајмера, који ће површину заштитити од појаве плијесни и гљивица.

Ако у будућности треба замијенити тапете, боље је провести неко вријеме и осигурати добру површину за завршне радове.

Како правилно поставити гипсану плочу

Спалпинг је једноставан процес изградње, ако се тиче сухозида. Глатка површина је лако спацк. Најважнији задатак је глетање зглобова, уклањање дефеката површине.

Пре кита, важно је проверити површину заптивке на присуство вијака који се могу искочити из зида. Да бисте то урадили, држите лопатицу по целој површини, слушајући метални звук. Ако се пронађу вијци, треба их још више зашрафити, тако да дубина не достигне половину дебљине лима.

Серпианка је потребна за лепљење висококвалитетних спојева. Лијепљен је на површину, а затим стављен слој кита. Ако не користитетрака може накнадно изазвати пукотине на мјестима зглобова листа

Процес припреме површине укључује кит, први премаз и шав са специјалном траком.

поступне кораке

 1. Нанесите прајмер на површину, који ће заштитити сухозид од појаве гљивица и плијесни.
 2. За бољу примјену кита, површина се може брусити, елиминирајући непотребне неправилности и прљавштину.
 3. Припремите потребне радне алате. То ће захтијевати двије лопатице: велике и мале. Велика лопатица се користи за наношење лопатастог материјала на површину, мали кит се ставља на велико, док се равномерно распоређује материјал преко целе радне површине лопатице.
 4. Нанесите лопатицу строго од врха према дну. Важно је придржавати се свих правила и наносити кит у два слоја. Први слој ће елиминисати све дефекте на површини, други - комплетан комплетан третман сувим зидом. Након наношења почетног слоја, потребно је да се осуши. Други слој се може наносити само на суву површину.
 5. Након сушења другог слоја кита потребно је полирати површину. Из безбедносних разлога неопходно је користити респиратор и заштитне наочаре. Брушење се изводи кружним покретима, са минималним притиском на зид.
 6. Нанесите прајмер. Заштитит ће површину, као и побољшати приањање љепила и тапета. За поузданост, први слој се може направити два пута.

Слој прајмера ће такође заштитити површину декоративне декорације зида од могуће влаге

Да би тапете лако падале на површину, кит мора бити раван, без грубости и шупљина. Важно је правилно извршити све фазе, како би се осигурало да се сваки слој осуши, а затим нанети нови слој кита и премаза.

Како изабрати исправно пунило

Квалитет кита зависи од материјала од којег је направљен. Тржиште представљају многе фирме које нуде кит на најразличитијим ценама.

Важно је разумети да минимална цена указује на низак квалитет материјала. Стога, при избору кита не треба да штедите.

Кит се може дизајнирати за различите врсте радова, тако да је важно одабрати специјализирани кит.

Не препоручује се да се изабере кит за брикетирање ако нема искуства у завршним радовима. Неуспех да се испоштују пропорције у његовом разблажењу може уништити сав посао који је обављен пре.

Правила за избор материала:

 • Не можете користити пунило са ознаком "за спољни рад".
 • Немојте користити кит који је истекао.
 • Не можете користити превише јефтин материјал. Прво, такав материјал неће осигурати квалитет кита и његову поузданост. Друго, трошкови таквих материјала ће бити велики, што ће довести до трошкова.
 • Преферирати готове смјесе. То ће вам омогућити да не губите вријеме припремајући рјешење, осигурат ћете повјерење у његов квалитет.

Исправно одабран материјал за кит ће пружити квалитетну површину која ће то учинитипоуздана заштита за сухозид и савршена површина за зид.

Гипсани гипс испод тапета властитим рукама (видео)

Гипс картон је савремени грађевински материјал који се широко користи за поправке. Потрошачи бирају овај материјал јер је јефтин, висококвалитетан и једноставан за инсталацију. Они који сами обављају поправке, након постављања сухозидних плоча размишљају о сврсисходности кита прије постављања тапета. Професионалци недвосмислено саветују да се стави на суви зид. Ово ће обезбедити чврсту површину. Гипсани картон ће дуго трајати, а отрцане позадине без додатних трошкова и напора могу се промијенити на нове.