Керамички гранит испод мермера (31 фотографија): зидни кинески материјал велике величине, црни или зелени мермер величине 1200к600

Данас је за дизајн стана постало популарно кориштење природног камена. Они су издржљиви и лијепи, али имају високу цијену, тако да не могу сватко то приуштити. У овом случају, керамички гранитни мермер може да делује као аналог.

Карактеристике

Овај производ је одличан материјал за обраду не само пода већ и зидова.

Главне особине керамичког гранита су:

 • Трајност. Керамичке плочице могу да издрже и механичка дејства (падајући предмети, преуређивање намештаја) и хемијске манипулације;
 • Површина је отпорна на све врсте детерџената, укључујући абразиве;
 • Лако чишћење. Плочица не захтева компликовану бригу. Лако се чисти и чисти од прашине и прљавштине;
 • Естетски изглед. Са мермерним плочицама можете креирати многа дизајнерска ремек дела која се уклапају у сваки ентеријер;
 • Разноликост асортимана. Керамички гранит може бити једнобојан, са цртежима или узорцима. Ово ће омогућити сваком купцу да пронађе жељену опцију;
 • Доступност. Ово се односи на дистрибуцију и цене;

 • Висока отпорност на хабање;
 • Стабилност на клизање;
 • Отпорност на високе и ниске температуре. Таква површина се може инсталирати заједно са електричним уређајима за гријање. Погодан за употребу у обради уличних салона, веранди или трака на локацији;
 • Отпорност на високу влажност. Често се бира керамички гранитза третман купатила, купатила или сауна.


Степен отпорности на хабање се одређује веома занимљивом методом: употребом абразивног диска који се ротира на површини.

У зависности од броја окретаја које је круг направио и појаве ерозије на плочици, додељени су следећи степени:

 1. 150-500 (РЕИ И);
 2. више од 600 (РЕИ ИИ);
 3. 1500 (РЕИ ИИИ);
 4. над 1500 (РЕИ ИВ).

Због степена отпорности на хабање, можете научити не само приближни животни вијек, већ и могуће опције за смјештај у просторијама:

 • 1 категорија - најчешће се користи за спаваћу собу или купаоницу;
 • категорија 2 - дневни боравак, спаваћа соба или купаоница;
 • Категорија 3 - кухиња, дневни боравак, ходник;
 • Категорија 4 - предсобље, вртне стазе, канцеларијски простор.
Још један важан показатељ при избору производа је степен стабилности на клизање.

Одређује се ниво трења:

 • Р9 - овај производ је погодан за ходник, дневни боравак;
 • Р10 - плочице се могу користити у просторијама са непостојаном влагом: у кухињи, у тоалету, у складиштима;
 • Р11-Р 13 - плочица је дизајнирана за просторије са високом влажношћу: купатило, тоалет, индустријска складишта.

Отпорност на хемијске утицаје је важан показатељ, посебно за избор површине у кухињи или купатилу, јер су ове просторије најчешће абразивно чишћење.

Овај индикатор је одређен промјеноминтегритет површине након утицаја средстава:

 • АА - најстабилнији тип плочице, пошто се не дешавају промене;
 • А - односи се и на стабилан тип производа, али постоји мала деформација;
 • Б - на таквим плочицама промене постају приметније;
 • Ц - ова мјера сугерира да плочица није отпорна на утјецај кемикалија, јер постоји дјеломична деформација;
 • Д - ова врста плочица апсолутно није погодна за ову обраду, јер је потпуно изгубила изглед.

Поред техничких карактеристика при избору завршне површине, ваља обратити пажњу на величину и врсту материјала.

Типови и величине

Мермерна плочица се често користи не само за подове, већ и за зидове, као и за декоративни елемент. У зависности од типа површине разликују се следећи типови:

 • Матиране плочице. Не може се полирати, тако да је њена површина мање глатка и сигурнија.
 • Сјајна плочица је полирана, тако да њена површина има леп сјај и изглед. У овом случају, такав материјал се сматра трауматичнијим и непожељно га је користити у просторији са високом влажношћу;
 • Глазирана верзија се сматра као декоративни зидни материјал, јер његова површина има слабу отпорност на механичке и хемијске утицаје. Премаз такве плочице има лагани стаклени спреј, због чега завршни материјал изгледа шик и племенит;
 • Сатин плочица. Има танки минерални слојсоли Површина је мање глатка, али има пријатан, миран сјај;
 • Рељефна плочица има површину која тачно имитира природни мермер. Типично, таква опција се не разликује у глатком горњем слоју.

Класична форма керамичких плочица је квадратна са димензијама 40к40, 45к45 или 60к60 цм, док су остали производи димензија 1200к600, 1200к1200, 1200к2400, 3000к1000, 1800к900, 600к1200 мм. Ове плочице су широког екрана и често се користе за велике површине или за уличну опрему. Производи димензија 60к60 цм служе за обраду зидова и подова у стамбеним и јавним просторима. Беспрекорно изведен начин израде ове плоче величине ствара хармоничан и уједначен изглед просторије.

Будући да је овај материјал отпоран на температурне варијације и не упија влагу, користи се за обраду вањског дијела куће. У зависности од жеље и дизајна конструкције можете бирати и варијанте великог формата, и мале плоче. На пример, за оригинално полагање вртних стаза треба да користите рељефну плочицу мале величине и нијансу контрастне боје. Ова метода ће омогућити визуелну сличност са стазом израђеном од природног камена.

цолор солутионс

Мермер је камен који има много нијанси. Цела палета природних мермерних боја може се репродуковати на керамичком граниту. Често се у бојама камена налазе: бела и црна, сива и беж,ружичаста и црвена, зелена и смеђа и све нијансе плаве.

Бели керамички гранит је свестрани материјал за завршну обраду спаваће собе, кухиње и дневног боравка. Изгледаће складно у сваком стилу ентеријера. Још један позитиван квалитет ове боје је визуелна експанзија простора, тако да дизајнери често користе бијеле плочице у становима са малом површином.

Црни керамички гранит изгледа елегантно и луксузно, али када се суочите са зидовима или подовима са таквом бојом, не бисте требали користити чисту црну плочицу - изгледат ће суморно и неугодно. Боље је разрјеђивати овај дизајн уз помоћ плоча лаких нијанси. Материјал ове боје може да доминира ентеријером модерне стилистике, али у класичном ентеријеру може бити присутан само као делови или појединачни уметци.

Сива, беж и браон трака је погодна за подне облоге. На зидовима таквог керамичког гранита боље је уметнути или одложити слику, облик, орнамент. Ове боје са топлом нијансом изгледају добро иу дневној соби иу спаваћој соби.Црвена је активна опција, тако да је неприкладно користити такву боју у спаваћој соби или дјечјој соби. Црвени керамички гранит је боље користити са ентеријером у мирним и свијетлим бојама како би се створио контраст, издвајајући одређене дијелове простора.

Нијансе зелене и плаве боје најбоље се преносе на палету природног мермера. Дакле, ово јесуПлоче се користе за пројектовање уреда и пословног простора како би се створила шик и пословна атмосфера. У стамбеним кућама се користе и ове плоче, а најчешће се могу наћи у купаоници, ходнику, а понекад иу кухињи. Широк спектар боја омогућава произвођачима да побољшају свој посао у свом послу.

Произвођачи

Тренутно су лидери у производњи керамичких плочица под мрамором земље као што су Италија, Шпанија и Кина.

Кинески керамички гранит је познат по својој јединственој сличности са природним мрамором. Понекад је тешко разликовати га чак и од специјалисте.

Шпанска производња под робном марком Абсолут Керамика користи оксид метала, који при топљењу ствара траке као природни камен. Из ове фактуре керамички гранит постаје сличан мермеру и има атрактиван изглед.

Италијански произвођач Ациф је познат по разноликости врста и одличним техничким карактеристикама плоча. Производи су направљени само од висококвалитетних сировина и уз помоћ најновијих технологија, што ствара веома јак и стабилан керамички гранит.

Сваки произвођач покушава да свој производ учини бољим и атрактивнијим, користећи иновације у технологији и сировине за то. Без обзира на земљу произвођача, може се примијетити да је керамички гранит с мрамором економичан, практичан и презентабилан материјал за прераду.

Још више о предностима керамичког гранита можете наћи у сљедећем видеу.