Касетне ролер завјесе (61 фотографија): бирамо мини-касетне системе на пластичним прозорима с водилицама, моделе "дан и ноћ"

Касетне ролетне, које су уредно изведене, компактне и модерног дизајна, савршено су рјешење за пластичне, модерне дрвене и металне прозоре. Прозор са касетним ролер завјесима визуелно изгледа монолитно, једина цјелина, која користи не само дизајн прозора него и читав интеријер. Сазнајте зашто и размотрите карактеристике ваљака тканине, њихове разлике, опсег примјене, критерије одабира и правила услуге.

Шта је и што се разликује од сјенила?

Пролиферација ПВЦ прозора захтијевала је употребу жалузина које одговарају модерним естетским идејама о дизајну прозорских простора. Еуро-плоча са монокромним, савршено равним пластичним површинама, да би се огрнула гломазним текстилом једноставно није постала ништа: већ изгледају веома атрактивно.

Развојни системи касетних система, поред модела са хоризонталним ламелама, као у хоризонталним жалузинама, али по принципу мердевина, нуде модификоване производе који користе чврсту тканину.

Општа карактеристика дизајна ролетни је њихова уградња са осовинским држачем за намотавање тканина. Модели са касетним механизмом карактеришу присуство вођица и касета за ролну ткива.

Ролне завесе - ово није само унутрашња алтернатива хоризонталним жалузинама.

Њихова инсталација је могућа на местима где су текстил и ролетне нереално обешене због архитектонских карактеристика прозорских отвора- то су стропови, кровни прозори, коси прозори, лође и балкони.

У поређењу са хоризонталним жалузинама, касете имају много више заслуга.предности

Употреба ваљака за тканине даје бројне позитивне тачке:

 • Сигурност рада. У таквом дизајну нема елемената који би могли да се повуку, а који би се могли повредити неправилним или непажљивим руковањем системом.
 • Отпорност на хабање. Поузданост фиксирања свих детаља, присуство затворене касетне кутије, која штити контролне механизме од спољних утицаја, као и чињеница да је контакт са тканином минимизиран - све то повећава животни век услуге.

 • Широке могућности уређења прозора. Главни задатак - да исправно покупите материјал. Разноврсност тканина које се разликују по боји, текстури и карактеристикама заштите од светлости увелико поједностављују њено решење.
 • Повећање корисне површине простора. Чврсто приањање платна на прозоре са двоструким стаклом ствара осећај слободног простора, а истовремено повећава његову функционалност. Потпуно отворени праг може се користити за различите потребе, рјешавајући различите задатке дизајна.


 • Услуга без проблема. Пилеототалкиваиусха способност ткива, због третмана антистатик, вертикални положај платна плус његова напетост - комбинација која оставља прашину има мале шансе да се насели на завесе.
 • Брза инсталација без прашине - приликом монтаже нема потребе за бушењем прозора, разбијањеминтегритет пластичних прозорских капака.

Дизајн система и компоненте

У оригиналном дизајну, производи су се састојали од ролне тканине, конзоле која контролише ланац, доње шипке. Ролне завјесе су стално надограђиване, практикујући увођење напредних регулационих механизама: са опругама и моторизованим.

Модерни системи су завршени:

 • Украсна касета-кутија, унутар које је ваљан ваљак.
 • Усмерени: у неким моделима они су предвиђени, други не.
 • Кабел за подешавање ланца са засуном за отварање и затварање ролетне.


Постоје три врсте управљања:

 • Две врсте приручника: са ужетом (ланцем) или са опругом - елементи који обезбеђују фиксирање и подешавање положаја тканине.
 • Са аутоматским електронским системом који обезбеђује максималну удобност управљања филтерима.

Стандардни модели активирају кабл.

Предност копир апарата опремљених сензором је могућност интеракције са паметним домом, што чини управљање још удобнијим.


врсте

Ролетне од тканине разликују се по дизајну, функционалности, изгледу:

 • Цлассиц. Погодан за украшавање свих врста прозорских конструкција. Може да делује као ефикасан алат за зонирање. Њихова одлука не претпоставља постојање декоративне кутије (касете), тако да када се увија платно, она остаје отворена.


  Мини. Компактна верзија завјеса без кутије. Опсег: прозори са двоструким стаклом, мали прозори. Подесиви ланчани механизам. Мини модели имају мали држач. Доњи део платна је опремљен челичном декоративном плочом са магнетима за причвршћивање завеса када је прозор бачен.


 • Миникассетние. Када су се појавили ПВЦ прозори, тржиште за сјенила је додало улогу завјеса Уни, заједно са којима је употпуњена затворена кутија и водичи. Минијатурни модели су у потпуности ријешили проблем дизајнирањем малих прозора.


вариети:

 1. Уни-1. Подручје примјене - ПВЦ прозори, који имају минималну дубину од 14 мм, с изузетком - конструкција, гдје су поликристални или поликристални затварачи већи од 45%.
 2. Уни-2. Дизајнирана за ПВЦ прозоре, гдје је ролетна полукружна, коса (одступање више од 45%) или има дубину мању од 14 мм.

 • Зебра: Мини /Уни. Развој индустрије ентеријера је допринио настанку нових материјала и, као последица, иновативним дизајнерским производима. Једна од њих постала је модел дводневног ваљка за превртање (Зебра /Цомбо), који је двоструки лист наизменичне транспарентне /непрозирне траке.
 1. Мини - отвореног типа без кутије. Погодан за прозоре било које врсте, без обзира на дубину подне плоче.
 2. Уну-1 - затворени тип са кутијом. Уграђују се на ПВЦ прозоре са дубином шиндре већом од 14 мм.


Што се тиче дизајна завјеса за ролне, посебна пажња се посвећује производима са фото штампом.

Технологија термалног преноса слике у комбинацији са ултра-високим квалитетом отиска даје запањујући резултат: сваки цртеж испада да је трајан, засићен и жив.
тканина

Асортиман тканина је представљен као економске варијанте материјала, као и ексклузивни дизајнерски узорци одговарајуће вредности.

У зависности од степена помрачења, они су:

 • Лигхт-прооф - може блокирати продор сунца на 100%.
 • Ецлипсе са различитим пропуштањем светлости, чиме се смањује интензитет светлосног флукса расипањем сунчевих зрака.
 • Прозирно /прозирно, тако да просторија осветљава, док је скрива од занимљивог изгледа.

Полиестер високе чврстоће (полиестер) се користи у производњи ролетних завеса. Његова обрада са заштитним импрегнацијама побољшава перформансе филтера.Боје и узорци

Одабиром улоге одлучивања у боји, ролета ће узети у обзир најновије трендове у дизајну ентеријера:

 • Скандинавски дизајн. Тренд боје - све градације бијеле, сиве, топле пастелне нијансе, нагласак - плаве. Материјали - углавном транспарентне тканине са добрим капацитетом преноса светлости. Када је просторија окренута према југу, онда су одговарајуће завјесе.


 • Еко-дизајн. Стварне природне нијансе. Оптималнодан-ноћни модели са обојеним дизајном у природним бојама, производима од лана или памука. Алуминијске структуре које симулирају текстуру дрвета су још једна добра опција за декорацију прозора.

 • Различите боје. Да би се подржале сочне боје, важно је користити засићене тканине живих боја - једнобојне, са отисцима, на којима су киселе нијансе или стилски фото отисци у облику појединачних великих цветова или композиција од њих.


 • Прозирни дизајн. У просторији с прозирним намјештајем и прозирним прибором, логика свих ће изгледати као ролетне с прозирном /прозирном тканином - као засебна декорација или у комбинацији с текстилом. Боја се бира на основу укупне палете.

 • Шик и гламур. Овде је пажња усмерена на сјај и луксуз злата. Бонус артикли из ексклузивних тканина су добродошли. Луксузни дизајн ће имати користи од Зебра модела од златно /сребрних материјала, извезених лурексовим нитима са фантастичним украсима.


Листа решења за тренд боје обухвата:

  \ т
 • све градације сиве;
 • црно-бели дуо;
 • Марсала;
 • наранџасте и црвене линије спектра;
 • засићена нијанса плаве;
 • љубичасти тонови;
 • минт;
 • нијанса зелених јабука;
 • златна.
Како изабрати завесе са касетним механизмом?

Критеријуми за избор завјеса за завијање су стил просторије, естетскипреференције и захтеви за подешавање нивоа осветљености, узимајући у обзир специфичне услове рада.

Начин монтаже нема основну вриједност, будући да су сви модели с касетним механизмом доступни за уградњу у отвор, на зид и на плафон.

Дакле, остаје да се узме у обзир само присуство /одсуство могућих контрадикција између конструкције, материјала прозора и унутрашњости просторије. Све мора бити у хармонији. Ако су прозори дрвени, унутрашњост је претежно обрада дрвета, онда је овдје несумњиво вриједно разматрања нијанси с имитацијом текстуре дрвета. За подешавање нано-стила, модели за пластичне прозоре који се уклапају у металне имитације су оптимално прилагођени, а на платну је контрастни сребрно-црни узорак или графички 3Д-фото штампа.

Где могу да користим?

Код касетних ролета генерално се не поставља питање да ли је прикладна њихова употреба у унутрашњости кућа, уреда и јавних установа - ресторана, козметичких салона, продавница. Овај дизајн прозора даје само позитиван утисак на друге, а да не спомињемо ефекат који може изазвати ролете са фото-штампом.

Идеални модел ваљака за тканину може се подићи за било коју дневну собу - они ће једнако украсити кухињу, спаваћу собу, дневну собу и децу, подржавајући унутрашње решење у већини стилова.
Правила бриге

Фотоволтажни материјали захтевају минимално одржавање.

Савети за чување ваљака:

  \ т
 • Ручно прање, третман са усисивачем за прање, услуге хемијског чишћења - за уклањање тешких загађивача не више од 2 пута годишње.
 • Недељно уклањање прашине са конвенционалним усисивачем са меком млазницом.
 • Периодична вентилација платна.
 • Локални третман са осетљивим детерџентима - ако је потребно.
 • Уобичајена /специјална брисала се користи за уклањање свјежих мрља.
 • Окови ће одговарати текућини која се користи за чишћење прозора.

Управо редовна нега и кућне хемикалије без хлора помажу у очувању изгледа филтера.


Прекрасне идеје за дизајн прозора

Опремање прозора роло завјесима ствара мекано угодно светло које је пријатно за очи.

Нудимо успешне варијанте коришћења филтера у унутрашњости:

  Суседство казетних завеса и традиционалног текстила - не само да је корисно у погледу естетике, већ иу пракси. У суморним временским условима шатлови се скривају у кутији, чиме се соби додају светла.
 1. Ролне од тканине - алтернатива тилу за модерне интеријере. Можете се ограничити на једну ролу без завјесе: многи стилови су добродошли када су прозори максимално отворени.
 2. Желите да балкон или лођа буду предмет зависти сусједа - искористите могућности модела Зебра.
 3. Спектакуларни дизајн прозорских простора обезбеђен је моделом фотостора.
 4. Ако је приоритет креирање дизајна са једном рупом - покупите боју компоненти које су у хармонијинијанса површина прозора.
 5. Разблажите једнобојну унутрашњост монокромним завјесама у свијетлим, богатим бојама.


)12 фотографија

О својствима Уни 1 касетних завеса, погледајте следећи видео.