Карбонски грејач: 3 погодности

Карбон топлији - модерно решење за грејање постављеноЦарбон грејач је прилично нова врста инфрацрвених грејача. Такви грејачи се сматрају економичнијим и досад најнапреднијим. Такав уређај је апсолутно сигуран за особу, о чему свједоче бројни тестови и дугогодишње кориштење таквих гријача.

Главни недостаци угљеничних грејача

Угљенични грејач је угљенично влакно које се поставља у посебну кварцну цев, унутар које се налази вакуум. Захваљујући оваквом дизајну, овакви типови грејача не исушују атмосферу уз очување кисеоника, али упркос томе постоје одређени недостаци у овом пројекту.

Такви грејалице, који се слабо толеришу:

  • штрајкови;
  • У случају случајног пада приликом монтаже или јаког удара, угљенична влакна се кваре;
  • Угљеник је у кварцној цијеви и може се оштетити тресењем;
  • Грејач неће прегревати.

Такви гријачи такођер нису намијењени за сушење, на примјер, не би требали сушити одјећу након прања и других влажних ствари, јер то може узроковати хитно гашење гријача. Ако је инфрацрвени гријач постављен преблизу намјештаја или из било које ствари, може се такођер прегријати и доћи ће до хитног искључења. Можете га поново омогућити само након хлађења и уклањања узрока прегријавања.

Угљенични грејач се не може прегрејати, у супротном можебрзо не успе

Исто тако, ако поставите неку препреку на одређену удаљеност од гријача, она ће се само загријати, а објекти на које се усмјерава зрачење ће престати са гријањем, а пад температуре ће почети у просторији.

Када се користи мали грејач, само мали део просторије ће се загрејати, а објекти који касније емитују топлоту неће се загрејати неравномерно. Гријање просторије може бити прилично дугачко, посебно на високим негативним температурама зрака. Недостају резервни делови и, у случају квара, неопходно је послати цео грејач у сервисни центар, а то је прилично непрофитабилно и дуго времена. Такође, за време транспортовања, упркос добром паковању, грејач се може оштетити током транспорта када се поправља.

Опис рада инфрацрвеног угљеничног грејача

Један од најновијих достигнућа у одржавању оптималне унутрашње температуре је инфрацрвени угљен-грејач.

Његов дизајн је:

  • Вакуумске цијеви постављене у метално кућиште;
  • Унутар цеви је грејни елемент;
  • Угљеник се састоји од угљеничних влакана.

Пренос топлоте се врши инфрацрвеним зрачењем без загревања ваздуха. Такав дизајн може да загреје било који објекат на одређену дубину. А они пак емитују енергију у свемир. Загревање простора, у зависности од начина рада, догађа се прилично брзо,потребно је укључити грејач и послати га на било који намјештај или под, јер се загријава, а већ се из њих загријава зрак у затвореном простору.

Угљенични грејач може да одржава оптималну унутрашњу температуру

Постоје аутоматске подне грејаче, у којима је монтиран систем за окретање, када је грејач укључен, уз помоћ електричног мотора који се окреће под одређеним углом и назад ради равномернијег загревања просторије.

Потрошња енергије таквих гријача је такођер прилично ниска - дакле, за гријање површине од око 10 м2, гријач с потрошњом од тисућу В. А за просторију од 30 м2 налази се само грејач од 3000 В. Вјерује се да је данас гријач угљичног диоксида за многе просторије најоптималнија опција, како за трошковну учинковитост, тако и за гријање просторије. А захваљујући различитим дизајном, поду, зиду, преносивом и чак и плафону, свака особа ће моћи да изабере најоптималнији инфрацрвени грејач за себе. И неке модификације се могу користити чак и на улици да се загрије мали простор, на примјер, отворени павиљон.

Деловање угљеничног грејног елемента

Карбонски грејачи постали су све популарнији последњих година захваљујући економичности једноставног дизајна и дугог века трајања. Конструкција је угљенично влакно које је затворено у вакуумске цијеви. Проласком струје кроз угљену нит, долази до зрачења.

Инфрацрвене зраке, које допиру до било које површине, продиру до дубине од око 2-2,5 цм

Заузврат, површина која је добила топлоту емитира је у околном простору, загријавајући зрак у затвореном простору. Заштита од пожара на висини - када се грејач загреје, активира се заштита која искључује машину. После хлађења, грејач се окреће уназад, штавише, многи модели долазе са уграђеним термостатом који вам омогућава да контролишете рад целог грејача.

Грејачи угљеника троше мало струје

предности:

  1. Због конца од карбонских влакана, грејачи овог типа троше мало струје. У поређењу са варијантама другог типа, троше електричну енергију у 2-2,5 пута мање.
  2. Температура грејног елемента не достигне 90? Ц, и нема негативног утицаја на микроклиму у просторији. Грејачи овог типа не исушују ваздух у затвореном простору и не сагоревају кисеоник.
  3. Такви гријачи су врло компактне величине, мале су тежине, а гријаћи елемент има практички неограничен вијек трајања.

Неки грејачи могу бити опремљени даљинским управљачима, што је нарочито погодно, на пример, за варијације на плафону. Осим гријања, такви гријачи емитирају мекано црвено свјетло, које подсјећа на нијансу ватре, нешто што је посебно учинковито када се укључи у мраку.

Предности угљеничног грејача

Карбонски грејачи су релативно нови тип инфрацрвених емитера иОви уређаји на савременом тржишту сматрају се најнапреднијим и економичнијим за просторије. Неки људи су уплашени изразима емитера и вјерују да су такви гријачи штетни, али заправо емитери емитирају само инфрацрвене зраке и загријавају околне објекте. Довољно је да се грејач постави на зид, под или на плафон, да се кабл укључи из машине у мрежу тако да се у релативно кратком времену загреје читав простор просторије.

Карбонски грејач је дуго постојао на тржишту, његов главни елемент грејања је карбонско влакно или конац, постављен у кварцну цев, из које се испумпава ваздух.

Топлота угљеника има низ предности

Када пролази кроз нит електричне струје, угљенично влакно почиње да зрачи инфрацрвене зраке, које, заузврат, продиру у околне објекте, почињу да их загревају и дају топлину околном простору.

У грејном елементу на бази угљеника, топлотна проводљивост је већа него, на пример, у металу, и због тога загревање филамента захтева много мање електричне енергије. Тако се може примијетити да су такви гријаћи елементи практичнији и економичнији. Једина напомена је да такви грејни елементи захтевају пажљиво руковање, на пример, са падом или јаким утицајем на тело, кварцна цев може да се сломи, а грејни елемент пропадне. И поправљање и замена оштећеног предмета није увек могуће.

Уређај за угљенични грејач (видео)

Врста угљеникаСвјетиљке се могу сматрати инфрацрвеним гријачима, такав дизајн је кварцна цијев с угљиком унутар, а поред кућишта може се уградити и свјетиљка, обична и специјална инфрацрвена, која такођер даје не само топлину, већ и свјетлост у просторији. Угљени инфрацрвени грејачи су безбедни за употребу, практични, троше мало струје. Пажљивим руковањем са њима, они могу служити и дати топлину дуги низ година.