Капије од валовитог картона са оригиналним елементима ковања властитим рукама

Децкинг спада у најмодерније грађевинске материјале. Обим његове употребе је довољно широк. Профилна плоча служи за обраду вањског дијела зграда и као кров. Таква висока популарност постигнута је употребом професионалних подова због својих универзалних својстава. Овај материјал се користи већ неколико година у приватном власништву, посебно у приградском подручју иу индустријском сектору.

садржај

 • Главне предности валовитог картона
 • Како властитим рукама направити врата с подном даском?
 • Надстрешница од валовитог картона
 • Врата од профилисане плоче са елементима ковања
 • Браве за ребрасте капије
 • Валовита врата за пешачење

Главне предности валовитог картона

Главне техничке карактеристике , кроз које се валовита плоча сматра заиста јединственим грађевинским материјалом, укључују:

 1. Висока чврстоћа на различите механичке силе.
 2. Висока стабилност профилних плоча на утицај фактора животне средине.
 3. Лаган, што олакшава ношење материјала.
 4. Флексибилна уградња валовитог картона. Из овог закључка, чак и особа која је далеко од зграде може то да поднесе
 5. Атрактиван изглед.
 6. Широк спектар боја профилисаних лимова.
 7. Повољна цена.
 8. Дуг век трајања.

Како властитим рукама направити капије од валовитог картона?

Један од најпогоднијих типова валовитих врата јеклизна конструкција . У реду јепод снагом не само професионалаца, већ и почетника. У присуству потребних алата и материјала, у кратком времену можете створити заиста јединствено ремек-дело, али и елементе ковања. За самостално креирање клизних капија потребно је:

 1. Рама. Направљен је од металног угла или цијеви.
 2. Неколико листова валовитог картона.
 3. Ваљак.

У процесу производње клизних капија потребно јепридржавати се тачности , а прије завршетка радова пажљиво испланирати, одредити точне димензије конструкције. Прво што морате да урадите да бисте направили клизне капије је да поставите стубове на дубини од око 1 метар. Након тога се сипа темељ. Имајте на уму да његова дужина треба да буде једнака половини дужине капије.

За израду оквира, метални углови се морају међусобно повезати помоћу заваривања у шаху. Размак између сусједних елемената треба бити око 30 центиметара. За овај дизајн ће бити постављени лимови од валовитог картона.

Завршна фаза у креирању клизних врата је фиксирање платформе са ваљцима на површину темеља. Тачност рада се може проверити помоћу нивоа. Опционо, уз доступност финансијских могућности, резултирајућа структура може бити опремљена додатним уређајем. На пример, може битидаљински управљачки уређај .

Надстрешница од валовитог картона

Конструкциа отделенних заходов составлает присъединаване на две вентили, којторастворити у различитим правцима. Носачи у овом случају су метални стубови. Уграђују се директно у земљу на дубини од око једног метра и осигуравају се бетоном.

За израду оквиракористе се металне цевималог пречника. Да би се добила крутост, углови конструкције су додатно опремљени причврсним елементима. Након тога ће бити потребно да се причврсни лист причврсти на креирани оквир. То захтева вијке или било који други сличан уређај.

Да би отворили капију тенде, морају бити опремљене петљама. Они су постављени на потпорне цеви и на задњу страну капије.

Врата од валовитог картона са елементима ковања

Данас су врата са оригиналним ковањем веома популарна међу становништвом. Поред шармантног изгледа, ковани елементи пружају и додатну чврстоћу конструкције. Осим тога, таква врата су прилично приступачна, што се може приписати и њиховим заслугама.

Уградња кованих елеменатаврши се заваривањемили помоћу вијака. То не траје превише времена, а резултат ће надмашити сва очекивања и украсити ће било које приградско подручје.

Браве за ребрасте капије

Било која врата, као и капије, захтевају присуство механизма за закључавање - тако да позадина може да заштити ваш дом од непозваних гостију. На капије и ребрасте капије често се постављају следећи дворци:

 • експресивна;
 • магнетни;
 • теретница.

СвакаНаведени механизми имају и своје предности и недостатке. Најважнија ствар при избору - обратите пажњу на квалитет производа и његову поузданост.

Ако планирате уградити усадну браву, онда морате избушити малу рупу са бугарским појасом, која ће укључивати механизам.

За причвршћивање типа склопиве бравебиће потребни причврсни елементи- они ће такође морати да направе мале отворе.

Самостална врата за пешачење

Можда би мало више детаља требало зауставити на Калики. Они су и својеврсна капија и чине их сами, почетнички мајстор такође неће бити посебно тешко. Најсложенији облик капије, који готово свака особа може да обради, је правоугаоног облика. Најоптималнија величина такве структуре је1 метар ширине и 2 метра дужине .

Прво морате заварити оквир будуће капије. То ће захтијевати профилне цијеви. Када је спреман, можете наставити да поправљате плахте, као и за велика врата. Завршна фаза радова је инсталација примљеног дизајна шарки за пешачење.

Стручњаци саветују да се пред бетонске арматуре стубова за капију. Онда морате заварити петље. Тек након тога можете наставити са постављањем капије и било које капије. По завршетку инсталације свих компоненти, пролаз је опремљен механизмом за закључавање.

Дакле, независносе носи са стварањем капијеи капија валовитог картона је прилично реалистично. Не може свака особа самаомогућити им да се обрате професионалцима јер њихове услуге вреде много новца. Али уз интелигентан приступ, пажљиво планирање будућег рада и улагање у њега честице ваше душе, можете добити резултат који неће бити потпуно другачији од услуга мајстора. Потрошни материјал, повјерење у њихову снагу, неколико дана напорног рада мора нужно изаћи на видјело.

Прекрасна врата с елементи ковања