Као корице купатило унутра: изабрати најбоље материјале

Бања се одувијек сматрала "посјетницом" Словена. За његову изградњу коришћен је блок од природног дрвета који вам омогућава да направите јединствену зграду у којој можете одморити и тело и душу. Сада користите изградњу дрвене виле непрактичне (такво купање и дуга влага, а гориво је потребно много) и врло скупо. Стога је замијенио друге материјале. А ефекат природног руског купатила може се постићи корицама. Онда на суптилности избора правог.

Упутство за избор прикладних завршних материјала

Премазивање за купање - колико је важно и потребно? Ово је питање које захтева обавезан одговор, посебно за упарене власнике. Прво, морате да схватите које ће функције љуска обрадити. Његов главни циљ је да се спречи висока потрошња топлоте и убрза процес пећи купки (у просеку, у добром ваздуху загрева до жељене температуре за 1,5 сати). То се, наравно, не односи на купке, направљене од чврстих трупаца: оне не захтијевају топлинску изолацију.

Због тога је важно почети узимањем у обзир својстава завршног материјала: он мора бити незапаљив, отпоран на високе температуре и влажност, а такође и сигуран за људски организам. Један од најчешћих материјала за покривање унутрашњег простора купатила је облога, онда не би требало да будете толико демократски по цени блоковске куће, и, коначно, растуће популарности магнетита.

Најбоље опције обраде

Размотримо детаљно популарне завршне материјале, који се могу покрити у кади.

јефтин Магелан

Релативно новост на тржишту грађевинских материјала - стаклени магнет. Овај материјал је створен од фино-фракционисане дрвне сјечке, магнезијума и додатних компоненти ојачаних стакленом мрежицом. Опција није најбоља, јер се разликује у неприродној композицији, али има и неке предности:

 • лака инсталација;
 • имунитет на ефекте високих температура и влажности;
 • Не боји се труљења и апсолутно није склон да изгори.

Модерна облога

Облагање је практичан, јефтин завршни материјал који је приступачне цијене. Квалитетна подстава не само да регулише ниво влаге, већ и штити од стварања гљивичне плијесни. Многи градитељи преферирају да користе овај материјал за покривање унутрашњих површина купатила због бројних предности:

 • Одржава топлину, смањујући трошкове горива за купање, омогућавајући квалитетнији и дужи парење;
 • издржљив;
 • Штити од влаге;
 • Естетски. Обезбеђује изванредан изглед просторије, савршено скрива све површинске недостатке и комуникације.

Избор прикладне облоге треба приступити веома пажљиво. Прво, ово се односи на врсту дрвета:

 • Ариш. Ово је одлична опција за туширање у кади. Дрво се не боји влаге, глодара и инсеката, па је добро и за подове у кади. Побољшава благостање иповећава имунитет.
 • Лиме. Савршено погодна за парење. Дрво садржи у свом саставу есенцијална уља, која имају деконтаминацијски и протуупални учинак. Лиме јачају знојење, али нежно утиче на кожу, не изазивајући њено сагоревање.
 • Аспен. Меке, савршено обрађене врсте дрвета, које се, осим тога, разликују по разумној цијени. Додељен је дуг период службе, апсолутно без промене.
 • Вхите Ацациа. Јединствена врста дрва која има невероватну снагу која се може надметати са храстом. Материјал служи дуго времена, не труне у потпуности и не мења се временом.

Практична блок кућа

Иста "златна средина", која је сасвим способна да замени право дрво. Блок кућа је подвргнута посебном третману, због чега се апсолутно не боји влаге, није прекривена пукотинама и другим.

Материјал је строго подељен у неколико категорија:

 • Класа С. Материјал ниског квалитета, који је подвргнут површинском третману. На површини постоје дефекти (нпр. Кора, итд.).
 • Класа Б. Висока класа материјала. На његовој површини постоје само несавршени дефекти (мале пукотине и чворови до 3 цм дужине).
 • Класа А. Фини материјал који практично нема недостатака.
 • Суите. Најбоље обрађени материјал је апсолутно без дефеката.

За обраду пара потребно је изабрати само двије посљедње класе блокова.

Обратите пажњу! Немојте користити за прераду куће са двоструким блоковима од одређених врста меког дрвета, посебносмрека и бор. То је због чињенице да приликом загревања ове врсте дрвета могу изазвати озбиљне опекотине респираторног тракта.

Сада знате који материјали су најпогоднији за унутрашњост купатила, а купатило можете лако подићи за оптималну опцију. Сретно!