Канализационе цеви Прагма и Цорсис

Избор канализационих цеви је велик, као и било која врста грађевинског материјала у нашем времену. Постоји велики избор различитих фирми и произвођача. Цеви за одводњу отпадних вода сада су све више почеле да се примењују од полипропилена, јер метал има многе недостатке, на пример, тенденцију да се рђа и труне. Полипропиленски производи су једноставни за употребу и транспорт, имају мању тежину од бетона, због чега су цијеви Корсис и Прагма тражене због своје практичности и поузданости. Да би зидови производа постали отпорнији на околне утицаје, зидови су почели да постају дебљи, а затим побољшали крутост ребара.

Каква је сличност?

Обе врсте имају сличности у изгледу:

  1. Спољна површина је ребраста - повећава отпорност на притисак горњег дела.
  2. Унутрашњост, глатка - за боље пролазак кроз цијеви текућина изнутра и за смањење појаве прљавштине.
  3. Захваљујући двоструко структурираном зиду Прагмове цијеви, може се користити под одводним суставима без притиска на било којем мјесту. Израђују се по посебној методи од полипропилен-блок кополимера - методом двоструке коекструзије, а унутрашња и спољна површина се праве истовремено. Због тога излазе на излаз као солидан.

Ако се мисли на велико оптерећење на цеви, онда су производи фирме Прагма најбоље решење за такву примену. Њихова чврстоћа је због посебног начина израде и ребара крутости, који су без проблемаиздржати притисак тла. Техничке карактеристике: отпорност на удар атмосферских утицаја, отпорност на абразију, ударна чврстоћа, отпорност на топлоту.

На основу горе наведеног, може се утврдити предности таквих производа: висока отпорност на температурне флуктуације и хемијски састав, висока чврстоћа и висока отпорност на удар, лако руковање, отпорност на воду, једноставност приликом уградње и резања. Чак и унутрашњи део цеви обезбеђује несметано одвођење разних течности, без стварања напада на зидове производа. Слична карактеристика је веома добра да се овај тип производа може користити за индустријску употребу.

Поред тога,канализационе цеви имају високу отпорност на удар чак и на ниским температурама. Ово је плус за наше оштре и хладне зиме. Због карактеристика отпорности на абразију, могу се користити у рударским предузећима, гдје се користи транспорт хидраулике.

Цорсица тубес

Цорсисове канализационе цеви су двослојне полиетиленске цеви. Они су популарни и користе се за уређаје за гасоводе, водоводне цеви, који се користе у системима за наводњавање иу многим другим областима. Посебна геометрија производа даје високу отпорност на деформације. Класификација омогућава полагање цијеви на различитим дубинама, овисно о њиховој класи. Спољни зид је црне боје, тако да су отпорни на ултраљубичасто зрачење, а унутрашњи део има белу боју - захваљујућиЛако је визуелно проверити производе.

Цорсис цеви долазе у неколико серија. Производи "с" серије су дизајнирани за канализациони систем без притиска, који ради на ниским температурама, јер су положени на површину земље или са благом депресијом. Њихова уградња је једноставна: уградња цијеви у унутрашњост се врши помоћу спојнице, без употребе техничких уређаја; Прикључивање се врши и на сличан начин и без размака.

Про серија

Канализационе цеви Корсис серије "Про" израђене су од блок кополимера полипропилена и дају велику прстенасту крутост. По вањским знаковима плава боја унутрашњих зидова цијеви се разликује. Често се користе у инсталацији канализације без притиска, за одлагање индустријског отпада, за одводњу воде у домаћинству.

Предности производа у овој серији: отпорност на ударце, отпорност на смрзавање, висок проценат крутости, широк спектар компоненти, погодни су за уградњу, погодни за транспорт и складиштење.

Плус серија

Цеви серије "плус" се користе за снабдевање водом за домаћинство. Израђују се по посебној технологији са профилисаним спољним зидом и унутрашњом глатком површином. Они су спојени у посебном споју помоћу електродифузионог заваривања, у ту сврху су направљени посебни маркери.

Али, као и другде, у овим полипропиленским производима постоји минус - инсталација се врши на температури не нижој од -20 степени Целзијуса.

У закључку, можете додати: какву илиНе бисте одабрали серију цеви са горе наведеним, цевоводи од производа ових фирми ће бити поуздани и дуго ће трајати.