Камини са гипсаном плочом властитим рукама

Ватра за човека је увек имала привлачну силу, он се загрејао, бранио и постао добар пријатељ. Ћелија у кући - симбол просперитета и благостања, тако разумљива жеља модерних људи да имају камин у својој дневној соби или барем његову симулацију. Градски станови са централним грејањем, чак и уз велику жељу власника, не могу бити опремљени дизајном са правим отвореним пламеном, задовољни су декоративном заменом - камином направљеним од сухозида. Хајде да размотримо шта је то и како да направимо фалсхкамен са сувим зидом својим рукама.

Шта је фалчамам и његове особине

Назив градње лаких материјала говори сам за себе, фалсхкамина је добро украшен портал, у којем нема димњака и много стварних атрибута ложишта. Процес сагоревања може се одржавати само уз помоћ свијећа или се обојити на стражњем зиду, а сама атмосфера стварају различити додатни елементи.

Главна предност је могућност коришћења импровизираних средстава и минималних трошкова изградње. Креативна посвећеност и фантазија ће учинити без ангажовања стручњака. Свака ниша у просторији која је на нивоу ока погодна је за постављање прозора камина.

Врсте и најбоље дизајнерске тајне. Камин у зиду сувог зида

Могуће је организовати "лажне" камине на различите начине. Уобичајени и популарни типови:

 • углови
 • Камини скривени у зидовима нише. Најчешће имају параметре оригинала
 • Звучници равноструктуре
 • \ т
 • Камени резбарени урезани, потпуно обојени или обликовани на зиду

Разликовати и употребљене материјале. Најчешће се користе листови сухозида, шперплоче или иверице.

Идеје дизајнера се такође разликују једна од друге и наглашавају индивидуалност, личну визију. У овом правцу можете створити права ремек дела.

Избор обраде, дизајна, стила зависи од естетских преференција, доступности слободног простора око камина, броја финансијских улагања. Али ово друго не указује увијек на љепоту или практичност.

Како украсити камин из сухозида, предложити стручне савјете, али коначну одлуку ће морати донијети сами.

 • Препоручује се да портал буде једноставан, без посебних трикова. У принципу, ради се о традиционалном полагању шавова, бојању или лијепљењу филмом, плочицом. У идеалном случају, зидови изгледају лијепо заједно са завојима ватрених језика
 • .
 • Нога у облику степенице, затворена умјетним шљунком, савршено освјетљава основу композиције, служи као постоље за велике и мале додатке
 • Пуковнија - врста справе за гашење пожара са малом избочином, која има практичну сврху. Гипсани камин у ентеријеру постаје место за складиштење ароматичних уља, сенки, свећа
 • .

Значајан елемент декорације је суво дрво. Бела полина бреза, постављена на металну решетку са нижим осветљењем, подсећа на романтичне сусрете. Жива ватра из свијећа је такођер добро уређенадневни боравак За више сигурности, лакше је користити затворене свјетиљке.

Како направити камин из сухозида

Када креирате камин да се фокусирате на коначни резултат, то јест, оно што желите да видите након завршетка посла. Биће потребно:

 • Неколико сухозидних плоча одређене величине
 • Сталци и шине
 • Метални профил у облику слова П са вођицама
 • Гарнитуре профилних вијака и вијака са слепим главама. Дужина и број израчунавају се посебно, на основу пројектне вредности
 • комплети типли
 • Бугарски
 • перфоратор
 • одвијач
 • Ниво зграде и мерна трака

Камин у стану властитим рукама из сухозида не може без китова, водене емулзије, штукатуре. Завршна фаза је веома одговорна. Рубови и спојеви би требали изгледати завршени, имати правилну геометрију.

За реализацију идеје довољно је имати основне вјештине руковања горе наведеним алатима, мјешавинама и складиштима. Како започети и конструирати гипсане камине корак по корак, написати ће квалифицирани градитељ, али тек након што је јасно дефинирано мјесто под зидом или кутом, израђене приближне приближне величине, облик и врста обраде. Ако је лакше рећи: "Власник зна шта жели."

Радни процес

Прво, дизајн је у току. Гипсани камин са цртежима димензија чини га много лакшим од рада без њих, јер претпостављају око, где бушити рупе - то је ризично иневоља Измерите растојање између зидова, приметите да ширина средњих и бочних фасада није тако тешка. Онда треба да обележите бочне шипке, пултове, дно.

Да не би погријешили и замислили камин, морате бацити скицу на ватмена. То ће поједноставити задатак.

Цртежи угаоне камине из сухозида разликују се по појединим детаљима. Укупна висина стопала и ложишта не смије прелазити 120-130 цм, а затворени камин ће визуелно затрпати собу. Потребно је мање времена за дизајнирање оквира.

Како саставити оквир

Почињемо да правимо лажни камин сопственим рукама:

 1. Ознаке кругова се наносе на зид или у ћошак и на под. Оловка показује одјељак у којем се налази ложиште. Линије су стриктно хоризонталне и вертикалне са одговарајућом секцијом;
 2. Сада на линији причврстите ПНП профиле. Два вертикална спољна носача, горња и доња пречка. Ово је основа задњег зида;
 3. Даље, профили пећи и парапета на поду су фиксирани на исти начин;
 4. Предњи носачи су чврсто причвршћени с типлама. Удаљеност између предње и задње стране је дубина готовог производа;
 5. Затим поставите парапет и његову обвјанку;
 6. Сада скретање комора ложишта. Основна веза производи неколико пречки;
 7. Коначно, лукови пећи. На боковима су направљени резови (размак до 2 цм), а лук савија лажни камин.

Чврстоћа и крутост, ако је потребно, повећавају се додатним ребрима из сличних шина. ПерманентУпотреба нивоа и нагиба зграда елиминише грешке.

Како скратити костур. Дизајн камина из сувог зида

Неопходно је вратити се на скицу и снимљене величине како би се распакирали листови картона.

 1. Сечење се врши држањем равне линије ножем уз добро стиснуту равнало или правило;
 2. Затим се руке савијају и преклапају. Место прелома је поново изрезано са супротне стране;
 3. На ознакама милиметарског папира резани су софистицирани облици. Овде без алата неће то урадити;
 4. Припремљени дијелови су постављени на оквир и причвршћени вијцима у кораку између рупа од 15 цм;
 5. Штапови се лијепе армирајућом траком и јамче се у два слоја;
 6. Продубљивање шешира се полаже китом;
 7. Површина се третира сунђером како би се уклонила храпавост, четком се уклања прашина.

Како украсити фалсхкамен

Шта да огријешите камин својим рукама од сухозида, сватко може изабрати из душе и естетски угодно.

Најлакши начин је да се површине залијепе тапетама које се могу прати. Обојене опеке од клинкера. Повољно је размотрити могућност прераде вештачког или природног камена. Стол се може наручити од дрвета или мимицног мермера. Такође се могу применити и ковани елементи решетки и баријера.

Недостатак новца за прераду материјала је лакше надокнадити на штету човека. Како направити умјетни камен направљен од сухозида, потребно је одвојено распитати се. Његова домаћа производња није тако тешка каоизгледа

Камини сухозидних и штукатурских калупа изгледају много у свакој изведби. Није битно каква ће бити облога - громада или ситни шљунак, дрвени или мермерни фрагменти. Модерни декоративни камини из сухозида у дневном боравку - то није само комфор, елеганција стила, већ и статус власника куће. Чак и имитација центра штити породицу од невоља. На празницима ће се претворити у мјесто ритуала, традиционалних окупљања и уређења поклона.

Према томе, предлаже се да камин у кући са својим рукама буде луксузан, профитабилан, јединствен. Проучавали смо, припремали, одлучивали, правили камин са сухозидом властитим рукама и радовали се креативним способностима.