Какву мини пећницу одабрати: успоредити популарне моделе

Шта нису измислили технологи и проналазачи да олакшају тежак живот домаћице. Машина за прање судова и веш машина, процесор хране, пекара, мултиварк. А ево и ред на наредном ремек-дјелу, које у теорији треба у потпуности замијенити пећницу, тостер и роштиљ. Ради се о мини пећници - пећи у којој можете пећи, пећи, гулити, кухати и још много тога. Да бисмо разумели коју врсту мини пећи одабрати, описаћемо главне карактеристике на које се можемо ослонити.

мало теорије

Упркос чињеници да је спољашност ове пећи углавном слична микроталасној, не постоји ништа заједничко, осим њихове величине. Ако се микроталасна пећница користи високо? Е зрачење (микровални таласи), затим у пећници - инфрацрвено, због чега се јела кувају, а не загревају.

Мини пећ (пећница) се напаја електричном енергијом, мала је и може се користити на било којем погодном мјесту гдје се налази излаз за 220. Структурно, то је мала пећница с одређеним бројем листова, гдје можете кухати цијели низ јела, Печени колачи, печење и гашење.

У првом случају у 9 од 10 случајева јавља се неугодан мирис и дим. Ово није мањак, већ изгарање композиције која се примењује на све структурне елементе током транспорта. Да бисте спалили сву масноћу, морате одмах ставити мини пећницу на максимум и оставити да ради око четврт сата.

Конвекција

На тржишту постоје 2 категоријеопрема:

 • са конвекцијом;
 • без конвекције.

У првом остварењу, врући ваздух се шири кроз пећ због рада вентилатора. У другом - топлота долази само из спирале која гори и уздиже се у складу са законима физике. У пећницама без конвекције можете одабрати одговарајући режим кухања - горњи, доњи или бочни. Као што кажу искусни кухари, ово даје више могућности, јер се грубо загреје за само 5 минута.

управљање

Електронски контролисане пећи, које показују температуру и време кувања, су популарније међу купцима. На крају машине не само да даје звучни сигнал, већ престаје да ради (искључен), за разлику од стационарних пећи.

Механичка контрола вам омогућава да ручно подесите температуру и контролишете време кувања. Тешкоћа је само у томе што је неопходно трајно остати у близини јединице, како не би пропустили време "Кс", у другој нема фундаменталне разлике између електронике и механике.

посебне карактеристике

ГОСТ и упутства произвођача указују да се врата пећнице могу користити као постоље. Теоретски, врата морају издржати оптерећење до 3500 грама, док су сигурно причвршћена. Заправо, врата која су била спремна за утовар била су доступна само у моделима Даевоо, али након 1000 грама почело је опасно одступати. У многим моделима врата једноставно нису фиксирана, што генерално остаје на савести произвођача. СаСа наше стране, саветујемо вам да не користите ову ставку као постоље тако да се мини пећница не може преврнути и да врата нису сломљена.

Кулинарски режими

Најзанимљивије је то што су жене први које се брину о томе. Најједноставнији модели немају богат избор функција и ограничени су на печење. Скупљи модели укључују функцију "роштиља", која се може користити, укључујући, за припрему кекса, печење круха и печење колача.

Приликом покретања грила функционише само горња опскрба топлином, због чега храна не гори, а месо се добро пече уз минимум сока. На осетљивом печењу, храна, напротив, иде од дна, што је важно за десерте.

Универзално за кување свих јела сматра се једноличном пржењем, када и горњи и доњи грејни елементи раде истовремено. Па кухај. Печено месо, риба, поврће.

Безбедност

Како температура током рада достиже високе температуре (преко 100 степени), важно је провјерити како се вањско гријање јако загријава. Ако говоримо о заиста добром мини пећници (мини пећници), онда се током цијелог процеса случај не загријава изнад норме (до 600Ц). За то одговарају квалитативна изолација и материјал од којег је направљена јединица. Пример је Северин, са својим дугмићима и другим елементима који могу бити контакт за кување, не загрева се изнад 600Ц, а сама ручка је додатно опремљена грејачем. Много модела на тржишту, који производе минимум изолационих материјала, у вези са чимебрзо се загревају и представљају стварну опасност, поготово ако у кући има дјеце.

Још једна ствар која се мора узети у обзир при одабиру мини пећи је како је лако кретати се вођеним листовима и не испуштати их из гнијезда. Овај тест је издржао Даевоо модел. У сету других пећи или на палуби тешко је "ићи" на водилицу, или се са ужитком позира у жљебовима и лако се уклања. Ово је такође веома опасно, јер у безбрижном јурњавању роса може једноставно да испадне, а уз то се припрема и топли ручак.

Шта још требате знати о мини пећници (пећници)

Општи сажетак

За чистоћу експеримента, користили смо 6 пећи, Северин, Ариете, Ролсен, Сцарлетт, ДеЛонгхи и Даевоо.

Оно што су показали бројна суђења:

 1. Уз минимум функција копира све инстанце. У моделима на којима се налази роштиљ, припремљено је одлично месо. Тамо где нема конвекције - изашли су дивни колачи. Укратко, у свему што се тиче припреме традиционалних јела, нема приговора.
 2. Али постоје проблеми са оперативном сигурношћу. Конкретно, у свим моделима, са изузетком Северина, случај је био јако загрејан, а изолатори нису имали изолацију. Ово је стварно опасно, поготово, понављати када има деце у породици.
 3. Квалитет кухања је безуслован лидер Северин и Ариете. Сва кувана јела су лепа, а мини пећнице су једноставне за употребу и немају компликоване елементе.
 4. Квалитет печења и десерта је одличан у аутомобилима брендова Ролсен и Сцарлетт.
 5. Стандардни мод још треба да буде "прилагођен" за себе. На пример, у Даевоо напоштовање норме температуре и времена није довољно избледело јело. У ДеЛонгхију опет, са истим параметрима јела, напротив, спаљени су. Зато будите сигурни да проверите шта служите на столу.

Препоруке за негу мини пећи

 • могуће је чистити само потпуно охлађени агрегат;
 • Све компоненте се лако уклањају и погодне су за машине за прање судова;
 • код прања је забрањено користити абразивне саставе, само меке детерџенте;
 • како не би оставили разведене и ружне мрље, стакло пећнице изнутра и извана, обришите влажном крпом и након сушења.