Какву купку је боље изабрати

Питање избора купатила је прилично тешко. Модерно тржиште обилује разноврсним облицима и величинама купки, материјалима од којих су направљени и многим другим. Овде је важно да не грешите и изаберете купатило које вам одговара. Овај чланак ће вам помоћи да разумете ово питање.

Избор облика и величина купки

Избор облика купатила не зависи само од локације купке, већ и од степена удобности. Према овом критеријуму купке се могу поделити на:

  • су правоугаони;
  • квадрат;
  • округли;
  • овални;
  • углови.

Постоје и разне нестандардне опције, као што су шестерокутни или асиметрични облици.

облици купања

Најтрадиционалнији су правокутни или овални облици. Таква купка је погодна у готово сваком интеријеру, али за мале просторије може бити превише гломазна. За оне који се не разликују много просторија просторија купатила погоднији су за купање, што може уштедјети много простора. Цевасти квадратни облици нису уобичајени, али се могу користити у готово сваком ентеријеру. Још ређа опција је округли облик купке. Прије свега, то је због сложености постављања у стандардна купатила. Такво купатило ће стати у пространу просторију у којој може да заузме централни део. Купатила ретких нестандардних облика погодна су и за пространа купатила, која захваљујући дизајнерском приступу могу заузети достојно место, окрећући унутрашњост.

Величина купке

Такође важан критеријум при избору купатила је његова величина. Овдје морате узети у обзир такве параметре као што су удобност и површина собе. Нова када треба да буде такве величине да не спречава слободно кретање по купатилу. Тако је за малу собу боље изабрати компактну купку мале величине. Такође је важно узети у обзир степен удобности током купања. Оптимално погодна величина је она у којој особа може заузети полу-шумовитост, а вода ће покрити цело његово тело. Приликом одабира дубине купке, водите рачуна о њеној дужини. Што је дужина купатила мања, то је већа дубина. Вриједно је обратити пажњу на чињеницу да купка с најмањим димензијама омогућава учинковито уштеду протока воде.

Какву врсту купатила одабрати: акрил, челик или гвожђе?

Основни је избор материјала од којег је купатило направљено. То не зависи само од термина његове службе, већ и од других важних карактеристика.

Најчешће коришћени материјали су:

  • ливено гвожђе;
  • акрил;
  • челик.

сирово гвожђесе одавно доказало као поуздан и дуготрајан материјал. Купатило од ливеног гвожђа је практично нечујно и дуго се загрева, али је веома масивно, што компликује процес транспорта и монтаже. Избор материјала за купање мора се направити узимајући у обзир чињеницу да живот и изглед воде директно зависе од квалитета емајлиране превлаке. Приликом избора таквог купатила, потребно је провјерити да ли је емајл нанесенравномерно, без закрпа и жетона.

Да би се разумело како изабратиакрилно купатило , потребно је добро проучити његове карактеристике, јер је на савременом тржишту опсег таквих купки најразличитији. Дебљина зидова акрилног купатила мора бити најмање 5 мм. Таква купка дуго остаје топла, има добру звучну изолацију и антибактеријска својства. Лако се брине и лако се враћа. Пре него што изаберете акрилно купатило, имајте на уму да је дуктилност материјала директно повезана са његовим квалитетом, тако да необични чудни облици обично нису најбоље врсте.

може се направити исправанизбор челичних каде , искључиво даје предност моделима са прилично дебелим зидовима. Као и код дебљине зида мањег од 3,5 мм, купатило ће бити бучно, брзо и лако се деформише. Квалитетна челична купка је једноставна за његу, релативно мала тежина, атрактиван дизајн и ниска цијена.

Купатило са хидромасажом

Пријем хидромасажног купатила је одличан начин за опуштање или обрнуто. Такође, хидромасажа има благотворан ефекат на људско здравље, због масирања воденог млаза ваздухом. Он убрзава метаболичке процесе у телу, побољшава функционисање кардиоваскуларног система, помаже у ублажавању стреса и психичког стреса и спречава несаницу.

Али прије него што одаберете хидромасажну каду, вриједи узети у обзир да је њена брига тежа од редовног купања. Такође, хидромасажа је контраиндикована за особе саонкологија и болести кардиоваскуларног и нервног система.

Додатни прибор за купатило

Поред хидромасаже, модерно купатило може бити опремљено наслонима за главу, наслонима за руке, рукохватима, мердевинама итд. Сви ови елементи вам омогућавају да опремите ваше купатило са додатном удобношћу, али по правилу се могу купити само са купатилом. Међутим, такав погодан атрибут као наслон за главу може се купити одвојено.

Наслони за руке и када

Данас постоји велики асортиман наслона за главу. Причвршћивањем се дијеле на надземне и уситне. Као што је јасно из наслова, наслони за главу ударају у страну купатила, а режије су постављене на ивици. Ово није јефтина, али веома корисна опција за оне који воле да дуго времена проводе у купатилу.

Надамо се да ће описи чланка помоћи да разумете како да одаберете право купатило. Уосталом, добро одабрана купка не само да ће вам пружити дугу услугу, већ ће пружити максималну удобност и задовољство.