Какво је ово звоно?

Врата прозора не бркају ни са једним другим. Они поуздано држе водеће место у продаји, а разноликост модела расте сваке године. Али, шта је то, зашто они више преферирају оно што привлачи купце? Можда је лепота, стил и широк избор, али можда поузданост и квалитет, довели до њихове популарности?

садржај

 • Шта су филтер врата?
 • Разноликост филмова
 • Предности филтера
 • Завршна обрада филмова
 • Како да изаберемо врата за дуге стазе?
 • Како се бринути за врата филтера?

Шта су екранска врата?

Пре него што одговорите на питање, морате дефинисати концепт филтера. Термин је ова зграда, зове сешперплоча или танка плоча , уметнута у оквир. Узимајући као основу овај алгоритам, почели смо да производимо филтрирана дрвена врата.

Који дијелови прикупљају? Фотографија савршено приказује све компоненте. На првом мјесту - то је дрвени оквир, који је направљен од пуног дрва, али је могуће и употребом лијепљеног. Такво дрво је по правилу пажљиво одабрано и добро дренирано. То је комбинација 4 дела на такав начин да се добије уобичајен оквир. Са унутрашње стране налазе се жљебови, ау њих је уметнут клин.

Често је његов доњи део оквира много шири од бочних и попречних детаља, он је као платформа за читав дизајн.

Постоје два начина да се фиксира филм:

 • постављени су у жлебове, који су им намијењени.
 • су причвршћенеукрасне капке, неке од њих долазе на површину врата са даском за сурфање. Ово се ради како би се филтер лако заменио ако је стакло или спољашњост подерано.

За већу издржљивост и отпорност на хабање, дно неких модела дизајнираних за улицу прекривено је металом, нерђајућим челиком или алуминијем. У скупљим копијама могу се наћи плоче од мједи и бронзе. ове мјерепомажу у заштити доњег слојаод механичког напрезања.

Разно Филонок

У зависности од материјала, они су подељени у 3 типа:

 • Саднице дрвећа, најчешће бора или бреза.
 • За неке се узимају вредније врсте: тиковина, орах, храст, граб. Филмови у њимапричвршћени су на принципу трновог жљеба , у том смислу су трајнији.
 • Ту су и комбиновани, за њихову производњу се користе стабла деривата: иверица, густе плоче од влакана или шперплоча. Одозго су ламинирани, прекривени фурниром од дрвета разних врста. Простор унутар оквира понекад остаје празан или је испуњен ћелијским пуњачем. Трошак таквих врата је низак, што их чини широко доступним купцима разних материјала.

До последњег типа могуће је повезати врата у која је стакло уметнуто у различите типове и конфигурације. Врста модерних филмова је веома разноврсна, разноврсност дизајнерских одлука је упечатљива: могу бити различитих облика и величина, рељеф, резбарено, осликано, стакло је понекад уређено у облику витраја илицртежи су транспарентни или матирани. Филлонка - главни украс врата, са њима изгледају изузетно лепо и много.

Предности филтера

Захваљујући многим позитивним квалитетиматаква врата ће бити одличан додатак унутрашњости простора , било да се ради о канцеларији, стану или сеоској кући.

Главна и неоспорна предност, која поседује врата врата, сигурно се може назвати одличном издржљивошћу и дугим вијеком трајања.

Осим љепоте, плоче чине цијелу структуру ригиднијом и, стога, дуготрајном. Са таквим системом захватних делова, клизање на вратима је минимално.

На основу одличне изолације од буке, они имају малу тежину.

Не распадају се чак ни под нагле промјене температуре и високе влажности.

Дакле, лепота, оригиналност, квалитет, поузданост - главне карактеристике филмова. Фотографија показује колико су складно у стању да комуницирају са дизајном ентеријера.

Врата филмов: фото галериа
55)

Довршавање филмова

Најчешће опције обраде су контрастне и чврсте. У првом случају, филтер је јасно уочљив, разликује се по боји и текстури. Други тип укључује сличан дизајн оквира и филтера.

Врата из низа су импрегнирана антисептицима и средствима која спречавају појаву гљивица, а додатно и складишта која пружају ватростална својства. оваобрада не прикрива атрактивну структуру дрвета , за разлику одобичне емајле и боје.

Понекад у саставу антисептика постоје пигменти који утичу на нијансе дрвета. Тада његова слика постаје светлија, постаје привлачнија. Претходно су ову функцију обављали лакови и лужине, ушли су у хемијску реакцију са дрветом и због тога је дошло до промјене боје.

Купац сам може одабрати нијансе пигмента које имитирају било коју врсту стабла. Али такве композиције само продиру у горњу површину површине, а ако су огреботине или оштећења вјероватно продрле у доњи, лакши слој. Дакле, ако морате бирати између природног или обојеног, морате знати о тим својствима унапријед.

Довршавање се врши акрилним лаковима на воденој бази. Од одговарајућих алкидних и нитросу еколошкии не утичу на боју влакана дрвета.

Приликом подизања врата до облоге, потребно је знати да ће грмље и прљавштина бити видљиви на матираној равни, више тамни, а сјај ће учинити тон сјајним и богатим, али сјај "поједе" структуру дрвета и неће тако јасно продрети. Стогабоље је да се задржимо на просечној верзији , када се карактеристике обе композиције споје заједно.

Како изабрати врата гране?

Покупите исправно постављена врата - питање је апсолутно нетривијално, јер је важно не само његово лијепо изгледа, већ и поузданост. На пример, за градске станове најпогоднији су објекти који се налазе унутар алуминијумског оквира. Одозгодобро ће изгледати од чврстог и вриједног дрвета. А за земљу можете користити сорте од дрвећа од меког дрвета. Обично, на овај начинпроизвођачи задржавају примарну боју дрвета , покривајући је само лаком и антикорозивним материјалима, што унутрашњост кућице чини јединственом.

Водити се и на дизајн прераде. Стандардни дизајн је најпогоднији за класични ентеријер стриктног типа. Јасне форме и лаконске перформансе ће допринети финализацији и чврстини ентеријера, многи ће рећи укус власника.

Често се врата често користе за унутрашњу уградњу, али разноврсност дизајнерских решења вам омогућава да их поставите у било који унутрашњи стил.

Избор јефтинијих врата од стаклопластике, препоручљиво је обратити пажњу на дизајне од МДФ-а, они ће трајати дуже од аналога дрвета, јер мање реагују на промјене температуре и влажности.

Приликом куповине врата морате обратити пажњу на то колико се произвођач придржавао технологије производње. Ако се одступи од процеса и користи сировине лошег квалитета, онда таква врата неће дуго трајати.

Како се бринути за врата филтера?

Вратаврата се разликују по поузданости и служе дуго времена , али чак и најјача ствар мора бити правилна брига, иначе ће се рок њене услуге значајно смањити. Утицај животне средине може негативно утицати на квалитет материјала и изгубити своју атрактивност.

Најодговорнији тренутак у чувању врата од филтера је исправно прање. Детерџенти нужно морају изабрати оне који су намијењени њиховом чишћењу, они не пружају агресивне компоненте које могу оштетити површину. Ако су врата делимично контаминирана, ово место се може третирати алкохолом разблаженим водом 1:10.

Није могуће прихватити све врсте гелова, пасте, поготово зато што су прашци за чишћење лакираних површина таквих врата. То ће нужно проузроковати непоправљиву штету. Да, и оригинални сјај лака је на крају изгубљен. А да би се вратио првобитни изглед, потребно је повремено трљати по површини базе воскова и средстава за полирање. Да бисте то урадили, користите меку крпу или посебну салвету.

Механички утицај на фолије је контраиндикован. А ако је на месту где је инсталиран, планирано да се поправи, најбоља опција је да се демонтира. Али постоје случајеви у којима то није могуће, онда је једини излаз -све затворити са гуменом гумом , а одозго чврсто омотати филм.

Не заборавите на браве и шарке, ово је такође елемент бриге за врата, што може продужити животни век дизајна. Ако се то ради редовно, онда се петље неће потрести и шкрипати, а лијепа, добро уређена врата ће и даље задовољити своје господаре још дуго.