Какве животиње су корисне, заштитници врта

Не само птице играју велику улогу у кућама. Друге корисне животиње такође имају користи. Они могу да живе сами или целе колоније. Неке од њих треба звати на парцели, а неке се не могу закључити. Корисне вртне животиње једу инсекте, пате пацове и мишеве.У чланку ћемо размотрити најбоље баштенске бранитеље.

1. Жабе и жабе.Једење само штетних инсеката, лов ноћу. Жабе у једној ноћи могу уништити до 2 грама штеточина, а жабу до четири. Они се не усуђују да се освеже са комарцима, мравима, пужевима, лептирима и чак жичицама. Било је случајева када је жаба уништавала жижаке, гусјенице, ларве. Сами животиње су плен за јежеве, мишеве, птице, змије. Они не штете вашој жетви. Најбољи начин да добијете жабе и жабе у башти је да ископате мало језерце које ће увек бити испуњено водом. Можете је лепо украсити и учинити га врхунцем ваше баште.

2. Јерзи. Они такође једу инсекте. Не покушавајте да доведете јежа у кућу, нека животиња живи тамо где је погодна, иначе ће јеж изаћи из вашег викендашког краја. Ове корисне животиње радо лаве ларве, пужеве, гусјенице, црве, лишће и друге инсекте. Јерзи такође лови глодаре, може уништити змију и мале птице. Одликује их одличан апетит, тако да могу јести цијелу ноћ континуирано. Овакво понашање се лако може објаснити - животиња акумулира масноћу да би преживјела зиму. Живи честопод грмљем, где много листова. Да би се ова животиња привукла дачи, неопходно је направити дом од живице од мекиња и необрађене земље. Неопходно је заснивати га тамо где нема људи и животиња, онда ће се јежићи осећати добро и неће дуго напуштати ваше подручје. Храњење ове корисне животиње може бити сува храна за псе или мачке, овсене пахуљице, орашасти плодови и воће. Интензивно храњење треба обавити пре мраза.

3. Црви.Најчешћи тип је резач-резач. Лако се може заменити мишем преко боје. Али дробилица има крзно на стомаку и лице је много дуже. Постоји врло мала животиња која воли да третира инсекте. Од 24 сата дневно око 15 сати животиња покушава добити храну. Помаже при уклањању црва, ларви, пужева, паука, гусеница из врта. Зими животиња не напушта врт и не заспи. Копа снег у потрази за храном, једе чак и старо семе. Ако је изненада упознаш, немој ударати животињу, већ је хранити.

4. Гуштери.Ови вртлари су апсолутно безопасни. Једите инсекте, као што су лептири цаппуццино, ларве, пауци и конике. Да бисте их привукли у ваш врт, поставите мале сандбоке у којима ће ове корисне животиње полагати јаја.

Корисне животињеналазе се практично у свакоме. Не избацуј их! Обезбедите браниоцима баштине пристојне животне услове и уживајте у башти без штетних инсеката.