Како затворити канализациону цев: 5 начина

Само ако се инсталација канализационог система врши поуздано и квалитативно, могућност појаве цурења ће бити потпуно искључена. У ту сврху потребно је правилно извести монтажу и полагање цијеви.

Сви спојеви морају бити обавезно добро затворени. Након постављања канализације, градитељи морају провјерити његову непропусност. Чак ни минимални проток није дозвољен.

Комисија ће прихватити пројект и потписати потврду о подобности објекта само ако се не открије цурење канализационог система. Након тога, спојеви канализационих цеви почињу да тече.

Како се носити с овим феноменом, које кораке треба подузети да се избјегне цурење, него да се запечати канализација?

Заптивање самолепљивом траком

Овај материјал се недавно појавио на грађевинском тржишту. Трака је специјално дизајнирана за полагање канализационих спојева. Филм је беле боје, намотан је на калем. Пропусни опсег нема стандардну вредност. Сваки произвођач самостално поставља ову величину.

Предности самолепљиве траке:

 1. Врло једноставан за употребу.
 2. Не дозвољава корозију.
 3. Канализационе цеви третиране таквом траком никада нису зарђале. 4. Филм је одличан изолатор.
 4. Повећана поузданост.
 5. Даје максимални ефекат.

недостаци

Трака не подноси ултраљубичасте зраке. Немогуће је инсталирати отворену канализацију.

[Ноте] Ако желите да креиратеЗатворена веза директно на улици, потребно је третман са самолепљивим филмом затворити било којим материјалом за заштиту од сунца. [/Ноте]

Професионалци користе овај самолепљиви филм за друге сврхе. Почела је често да се користи када је било потребно да се створи чврста веза фитинга и других окова.

нијансе рада

Како би се осигурало да је рад обављен на квалитетан начин, прво припремити површину цијеви. Не би требало да се накупља прљавштина на њој. Након чишћења цијев се осуши.

Затим нанети слој земље и поново се површина суши. На претходну припрему површине цеви се лијепи трака. Облаже проблематично подручје у облику спирале.

Да би се постигла добра непропусност, сваки нови слој траке треба да обухвати половину претходног слоја. Обично омотајте неколико слојева. Ова цев ће бити потпуно запечаћена.

[Важно] Важно! Када навијање не треба да формира наборе. Чак и врло мали набори могу изазвати цурење. Будите пажљиви, немојте дозволити да се појаве боре. [/ВАЖНО]

силиконске заптивке

Основа за този материал е гума. У принципу, такве заптивне масе се састоје од мешавине различитих супстанци. Они стварају висококвалитетно заптивање.

Треба напоменути да је адхезија силиконских заптивача веома висока. Због тога за заптивање заптивача не захтева се додатна површинска обрада специјалним прајмерима.

Зависно од врстеЧврсте течности имају неколико варијанти.

киселина

Трошкови таквих силиконских заптивача нису превисоки. Међутим, могу се користити само на одређеним површинама. Не могу затворити цијеви ако помјерају киселину.

неутрална

Овај тип материјала се сматра универзалним. Могу да запечате производе од пластике и метала. Силиконска паста, која се подвргава процесу вулканизације, постаје супстанца налик гуми.

[Тип] Професионални савет! Можете користити монтажни пиштољ да бисте избегли било какве компликације приликом стискања заптивача. Ако нема пиштоља, можете убацити ручку чекића у каду и гурнути је. Ручка ће играти улогу клипа. [/Тип]

Друге врсте заптивача

Наравно, поред силиконског заптивача, постоје и друге супстанце за заптивање канализационих система.

Епоксидна смола.Ово складиште се одавно доказало као одличан помагач у заптивним цевима. Често се користи у кућним условима када се канализационе цеви спајају или поправљају.

Портланд цемент.Ова компонента је део многих заптивних смеса. Користи се када је потребно створити азбестно-цементну мјешавину. Портланд цемент се користи за спајање канализационих прикључака од цијеви од канализације од лијеваног жељеза.

Битумен.Супстанца која се користи за добијање мешавине заптивних спојева. На керамици су обрађене звономцевовода.

Уже из конопље.Користи се у технолошком процесу обраде цијеви од лијеваног жељеза и керамичких канализацијских цијеви. Највећи ефекат је комбинација импрегнације смолом са јутним ужетом. Ово заптивање никада неће дозволити цурење.

Технични сумпор.Често се користи за обраду спојница на цијевима од производа од лијеваног жељеза. Пре обраде зглобова, сумпор се смрви и загреје док не почне да се топи.

Зашто се користи хладно заваривање

Ова модерна супстанца се састоји од неколико компоненти. Основа је епоксидна смола, која додаје посебна пунила. Због својих својстава добија се композиција која обрађеном производу даје потребне квалитете и високу површинску адхезију.

Због тога храпавост површине обрађених делова само доприноси поузданијем ангажовању.

Својим изгледом, "хладно заваривање" је врло слично пластелину, који је мешао неколико боја.

Пре него што почнете да користите такво "заваривање" пластелина морате се добро обријати док се све боје не мешају и не остављају исту нијансу.

Након тога, пажљиво припремити, компримирати, пажљиво очистити, осушити и обрисати површину на мјесту пукотине. Након потпуног стврдњавања потпуно затвара пукотину.

Врло важна предност овог материјала је његова висока адхезија. Лежи савршено на површини, где је влага стално присутна. Захваљујући одличном приањању"Хладно заваривање" врло брзо елиминише ток који је формиран на споју канализационе цеви. Потпуно сушење "хладног заваривања" може трајати 24 сата. Међутим, тешко је рећи тачно колико је времена потребно за сушење. Све зависи од температурних услова и количине материјала од којег је смеша направљена.

Иако смеша није потпуно сува, канализација је забрањена.

Шта за заптивање канализационих цеви?

Поред горе наведених материјала, стручњаци користе и друге добро познате супстанце за пломбирање:

 • епоксидна смола;
 • китови за асфалт;
 • нити смоле;
 • ужад за предење;
 • технички сумпор.

Код куће, епоксидна смола је и данас најпопуларнија. Да бисте га користили, користите специјални полиетиленски полиамидни учвршћивач, ако дође до хладног отврдњавања.

Ако се овај процес одвија при загревању, користи се анхидрид малеинске киселине.

Понекад је учвршћивач направљен од других материјала који имају слична својства. Припрема епоксидног заптивача се врши у пропорцији (10: 1 или 5: 1).

Техничка обрада сумпора користи се за руковање испуштањем канализације. Прво се згњечи, затим загреје да би се добило пластично стање. Загрејани сумпор се сипа директно у производни простор.

Да би се обрадили производи од ливеног гвожђа, највећи ефекат показује спирална жичана жица.

ЗаНаношење асфалта или битумена на постојеће спојеве керамичких производа.

Како се запечати цеви од гвожђа

Да би се спојио успон који је направљен помоћу цеви од ливеног гвожђа, потребно је да у цев на крају друге ставите једну цев. Добијени спој је запечаћен специјалном заптивном масом.

Цијели процес обављају искусни мајстори у одређеном технолошком низу.

Уобичајена платнена тканина затвара зазор између цијеви. Наноси се на дубину од више од 2/3 величине отвора и густо заптива.

[Тип] Мало драго! Ако нема уситњавања платна, савршено ће заменити пену која се љушти. [/Б]

Портланд цемент се затим помеша са водом (1: 9) и ова мешавина затвара преостали слободни процеп у вертикалном слоју.

[Важно] Корисно је знати! Да бисте добили смешу, можете користити цемент мешањем са азбестним влакнима (2: 1). Пре него што почнете да сипате ову мешавину у епрувету, потребно је додати малу количину воде. [/ВАЖНО]

Горе описани материјали могу бити замењени савременим силиконским заптивачем. Његов већ готов облик се сипа у постојећи зазор. Да се ​​не осуши одмах, неопходно је да се његова примена претходно затвори полиетиленском фолијом.

Како да се заптивају спојеви од ливеног гвожђа и пластике

Када поправка започне у старој кући, постоји један озбиљан проблем. Потребно је направити спој модерних пластичних цијеви са старим жељезним производима. Ова ситуација захтијева обавезан и компетентан приступ.

Радиизвршавају се у следећем редоследу:

 1. За повезивање цијеви од различитих материјала, потребно је припремити посебне адаптере.
 2. Гвоздене цеви морају бити добро очишћене и одмашћене.
 3. Унутрашња и спољашња страна цеви су пажљиво заптивене са заптивачем.
 4. Готови адаптер се убацује у звоно.
 5. Сачекајте неколико сати док се заптивач не заустави.
 6. Цев је повезана са пластиком и врши се заптивање споја.
 7. Прикључак се проверава на непропусност.

Таква технологија, ако се извршава искључиво по предметима, омогућиће да се добије поуздана веза, коју карактерише висока издржљивост и добра херметичност.

У будућности ова веза неће изазвати проблеме, цурење на таквим мјестима је потпуно искључено.

На видео снимку можете видети како се обављају радови на заптивању и хидроизолацији канализације.