Како засадити лук у пролеће

Данас ћемо вам рећи како да засадите лук-морску траву у прољеће, како бисте до јесени прикупили богату жетву ове корисне културе поврћа. У овом чланку ћете наћи корисне информације о припреми и садњи лук-срна, као и савете о томе како да се бринете о креветима.

Датум садње младог лука у пролеће

Наравно, најоптималнији термин за садњу било које биљке биће пролеће. Али за сваки усев време слетања у земљиште варира у прилично широком опсегу. Што се тиче лука, онда за њега не постоје специфични термини, који се лако могу ослонити на вртлара. Обично сејање семена препоручује се у периоду када се земљиште у башти загреје до дубине од око 6-10 центиметара. Као резултат тога, да би се утврдило када треба посадити семе лука, потребно је само да се усредсредите на време.

Канализацију је могуће садити у топло и рано прољеће крајем априла. Истовремено, мора се имати на уму да је немогуће засадити лук на хладном земљишту. Али превише одлагање слијетања није вриједно тога. Стога, да не бисте пропустили тражени термин, треба да се усредсредите на температуру земљишта. Не би требало да буде нижа од + 12 ° Ц.

Већи материјал за слетање треба посадити нешто касније. У том случају, вријеме када се сјетва сади, долази након завршног загријавања. Рано слијетање таквих узорака ће резултирати обилним формирањем стрелица.

Запамтите да правилно одабрани датуми слетања значајно повећавају шансе за добијање на крају вегетацијеодличан и, што је најважније, укусан усев.

Припрема пролећних ливада у пролеће

Припрема лук-семена до садње у пролеће је веома важна фаза. За 2-3 недеље мора се подићи и сортирати. Затим се изабране здраве сијалице загревају на температури од 40 степени током 8 сати и на температури од 45-47 степени око 10-12 сати. Ова процедура смањује ризик од артерија и разних болести. Постоји још један препарат лук-семена до садње у пролеће. Намакање убрзава изглед степеница и повећава принос.

Изводи се у раствору гнојива и елемената у траговима. Један део минералних препарата узима пет делова органског ђубрива. Таква припрема сјеменке лука прије сијања у прољеће - намакање, сортирање и загријавање - то су најбоље мјере за добру жетву. Могуће је потопити у једном проценту раствор бакар сулфата.

Како посадити лук морске траве

Како садити лук севок Да би се лук морске траве засадио у прољеће, потребно је ископати кревет до дубине лопате, отпустити тло грабљем и изравнати тло. У тренутку копања можете направити прекомерно загађени стајњак и сламу, али не много. Лук не воли превише оплођену земљу. Онда треба да обележите бразде за слетање. У случају, како правилно засадити лук морске траве у прољеће, потребно је оставити удаљеност између жаруља. Ако биљку пречесто, лук ће постати мали. Размак између жлебова је 25 - 30 цм, између жаруља од 15 цм. Бов - Севок укоријењен до дубине од 2 - 4 цм.Лук је био видљив испод земље.

Њега лука у морској води

Прије сијања лука, повремено се треба ослободити тла како би се омогућио приступ сјемену и кисику и влази. Сеед степенице се појављују раније него када се сади лук у пролећном семену. Први изданци се појављују након садње око 7-10 дана и почињу да расту веома брзо. Након 20 дана морају се хранити. Користити ово може бити флуид за локве. Да бисте га добили, ширите у канту садње лук сјемена изворске воде 1 кг стајњака. Погодна пилетина у пропорцији са водом 1/15. Или користите минерална ђубрива у складу са упутством за паковање.

Залијевање у мајско-јунским степеницама лук треба 1-2 пута недељно. До средине јула луковице почињу да сазревају, а залијевање треба смањити, и прије жетве, за око 2 тједна, и престати потпуно залијевати.

Ако постоје стрелице на биљкама, разбијте их, спречавајући их да расту. У периоду сазревања корисно је ослободити жаруље од земље око њих - да се извади. Ово ће повећати величину сијалица.

Берба лук-семена

Када оловка постане жута, листови падају, а кожа на прамцу постане сува и жута - то је први сигнал да је сјетва лука спремна за жетву и могуће је почети копати. То се дешава крајем јула или у првој деценији августа. И наставља се до краја августа. Боље је да уклоните канализацију док не буде потпуно зрела, ако је сезона била кишовита. То ће помоћи да се избјегне труљење фетуса. Важно је копати суву морску храну када је суво, или одмах након жетветемељно осушите кртоле. За сушење лука, вртлари саветују на тавану, или испод крошње - да је суво. Неопходно је окретати севок и мијешати, тако да жаруље НИСУ сир. Листове треба одрезати када се исуше и пренесу све хранљиве материје и хранљиве састојке на сијалицу. Вртлари се не саветују да чисте шиве, када пада киша. Грешка је да се одмах свеже перје. Ови фактори доприносе повећаном ризику од заразе болестима лука. Препоручује се да се лук и суво осуше неколико недеља. И боље је и три недеље.