Како заменити унутрашња врата, променити кутију и сам платно, видео, како су врата инсталирана

У било ком висококвалитетном и поузданом дизајну унутрашњих врата, након времена потребног за замјену. Други узрок трошења може бити погрешан рад врата. Наравно, када се ради о комплексном поправку, радници сами врше замјену врата. Међутим, извођење буџетских или периодичних козметичких врата за поправке може се инсталирати и самостално. Пре него што замените унутрашња врата, требало би да се упознате са свим нијансама догађаја.

Демонтажа старих врата

Наравно, да би се стари производ заменио новим, потребно је демонтирати постојеће платно. Међутим, погрешно је претпоставити да се ова процедура може извести на било који начин, јер оштећење утора може знатно отежати даљу инсталацију. Стога се демонтажа старих врата врши доследно и пажљиво. Дакле, главне фазе процеса су:

  • Уклањање платна;
  • Уклањање ормара;
  • Демонтажа кутије.

Уклањање платненог крила са шарки врши се подизањем затварача након његовог пребацивања у отворени положај. Остатак елемената у облику облога, типла и кутија треба демонтирати у зависности од принципа њиховог причвршћивања. Приликом причвршћивања производа чавлима и вијцима, прво их морате уклонити. У случају причвршћивања уз употребу грађевинског љепила не може се без упорабе чипа или длијета.

Припрема отвора за врата

Начело припреме врата за уградњу нових врата зависи од типаодабрано платно. Дакле, ако се одлучите за тип врата (клизна), обавезна мјера је темељито жбукање зидова у подручју врата са стране зглоба мреже. Поред тога, треба узети у обзир и димензије одабраног производа. Врло често је потребно проширити или смањити величину врата.

Поступак продужења се никако не обавља чекићем. У те сврхе треба користити бушење са специјалним прикључком за сечиво. Продужетак се изводи узастопним уклањањем мањих делова зидова до потребног нивоа.

Смањење рупе се врши изградњом зидова малтером. Треба имати на уму да је поступак најбоље урадити симетрично, на обе стране отвора. Међутим, употреба малтера је дозвољена уз мале разлике у димензијама. У другим случајевима, попунити цементом или чак полагати циглу или бетонске блокове.

Важно је напоменути да монтажна пена нема довољне карактеристике чврстоће да би се осигурала добра задржавања кутије врата. Због тога, употреба монтажне пене као средства сужавања рупе ће дати кратак ефекат. Након тога, структура врата ће остати веома слаба и евентуално ће проћи до краја.

Главна ствар коју треба узети у обзир приликом одлучивања да се смањи пролаз је потреба да се даље превози укупни намјештај и опрема. Немојте сузити рупу између дневних соба. Такође је потребно узети у обзир одступањау изградњи и технолошким празнине. На типа плуга врата су 70 - 100 мм ширине и 50 - 70 мм висине.

Цоллецтион оф елемената врата

Будући да је платно је монтиран на оквир инсталиран у рупи, посебно за монтажу мора припремити кутије врата а. Ако изаберете обрадиво тип врата обележавање се врши на крилу. Видпилиуиетсиа означена грађе, са највише подесно припремити врх првог оквира. Ширина производа врата прелази 60 мм и дебљине два вертикално распоређеним решетака. Затим видмириаиутсиа вертикалних елемената. Њихова висина не би требало да прелази величину платно 30 - 50 мм.

Након цлиппинг неопходне припреме направљене савијање кутија. Да поправим делове заједно користе вијака. У овој фази, такође врши уклањањем аршини избрани предмети. За овог мерена дужина посебним удубљења-жљебова дизајнирани да их консолидује доборов.

Током инсталације имајте на уму да ће хоризонтална елеменат бити вертикална спрат. Овај детаљ ивице не би требало да одступају од вертикалне линије доборов спољним странама. Сет све изабране елементе врши искључиво под углом од 45 степени према кутији.

Уградња клизних врата

С обзиром на чињеницу да је двокрилним вратима је фиксиран на одређеној висини са посебним шине и котрљајуће елементе обухвата монтирање виси систем. овоВодеће шине су монтиране, строго вођене нивоом. Након означавања локације испод елемената за фиксирање, у зиду изнад рупа за бушење утора. Усмерене шине се заврну на одређеном нивоу помоћу шрафова у убраним рупама са уметнутим типлама.

Ваљкасти механизми су причвршћени за горњи крај крила врата. Након тога, проба отварања и затварања платна се обавезно спроводи померањем дуж водилице. Након тога се затварају декоративне шине водилице, као и ваљкасти механизми. На рубовима су монтирани гумени елементи који обављају рестриктивну функцију. Због ових елемената, тканина не пузи у процесу кретања изван шина.

Монтажа широко отворених врата

Прије замјене унутарњих врата, потребно је у конструкције обрадивог типа причврстити петље. За обичне, не оптерећене масивним уметцима и декоративним елементима производа, потребан је два петља механизам. Најпогодније за њихово постављање је повлачење од 200 мм од дна и врха врата. У случају када су врата прилично масивна, потребно је поставити додатне причвршћиваче.

Инсталација петљи има следеће узастопне фазе:

  • ознаке за постављање једноставном оловком;
  • Сечење декоративног премаза траке кроз линију за означавање уз помоћ ножа за папир;
  • Припрема утора за механизам петље. Користи се за длета или електричне резаче;
  • Третман готовог продубљивања са нитролом. Да би се осигурала добра покривеност, потребно је примијенити 3 слоја;
  • Заврните шарке завртњима. Када се користе као вијци за вијке за дрво, потребно је за њих бушити рупе.

уградња оквира

Пре него што су унутрашња врата инсталирана, раде се на причвршћивању оквира на вратима. Ова процедура не представља посебну сложеност и њена детаљна имплементација може се посматрати практично на било ком видеу са инсталацијом врата.

Оквир је постављен тако да ни једна страна није одбијена. Након тога се у њој причврсте 3 отвора са сваке стране. Након постављања вертикалних делова до нивоа кроз припремљене рупе избушите у зиду. Тако се припремају рупе за монтажу.

Сам поступак причвршћивања оквира се изводи постављањем типли или шиндри у отворе и причвршћивањем кутије вијцима или вијцима.

Монтажа платна за врата

Рад се изводи након поузданог причвршћивања оквира у пролазу. Међутим, прије монтаже производа, важно је повећати поузданост дизајна. Да би се то урадило, пукотине између оквира и зида се заглављују уз помоћ монтажне пене. У овом случају, потребно је у кутију поставити специјалне одстојнике, који ће омогућити да се избегну оштећења и отклони конструкције са ширењем пене.

Крило врата се управља из позиције отворених врата. За овај производ се диже изнадодговарајући клин у оквиру и посађен на њега. Ако је потребно, положај врата на поду и зидовима се регулише затезањем спојних елемената петљи. Након тога, производ се провјерава неколико пута за исправно постављање отварањем и затварањем.

Завршна фаза уградње нових унутрашњих врата је уградња решетки. После обележавања декоративне траке, сече се кроз кружну пилу или мали зупчаник. Горњи делови се секу под оштрим углом од 45 степени. Након поступка монтаже врши се уградња плоча. За њихово причвршћивање користите грађевински лепак или завршне нокте. Такође, дозвољено је коришћење вијака са накнадним маскирањем са украсним стубовима у тону плоче. Након што прочитате нашу инструкцију, сада ћете лако разумети како да глатко промените унутрашња врата и избегнете грешке.