Како урадити хидроизолацију гараже

Највећа штета на возилу доводи у облику рђа без талога и композиција против залеђивања и влаге и високе влажности у затвореном простору гараже. Недовољна хидроизолација гараже у гаражи доводи до оштећења металних дијелова аутомобила и брзог старења конструкције. Размислите како да направите водоотпорну баријеру у гаражи својим рукама.

Проблеми високе влажности не подлежу само боксовима у којима постоје инспекцијске и биљне јаме, већ и модуларне гараже. Независни уређај изолационог слоја у кутији влаге у земљишту користи се за спречавање уласка влаге у просторију и заштиту грађевинских конструкција током рада. Главна пажња у раду се даје заштити подрума и бетонског пода гараже.

Начини заштите темеља гараже од влаге


Хидроизолација темеља изграђене куће

Постоје две популарне технологије за постављање водоотпорне баријере: вертикалне и хоризонталне. Прва верзија служи за заштиту бетонског пода и крова гараже. Ако кутија нема видиковац, онда ће такав хидрабар на земљи или бетонском поду бити сасвим довољан. Изолација је постављена по ободу, а горња ивица треба да пројицира 200 мм изнад нивоа пода.

Вертикална изолација је погодна за кутије са подрумом и огледним бунарима, јер захтевају не само хоризонталну хидроизолацију, већ и озбиљнију заштиту. Извођење радова подразумијева обраду вањског дијела бетонске конструкцијевисина Чешће него не, за хидрометар уређаја, због његове доступности, коришћени су ролни материјали, као и продирање Пенетрон пенетрације.

Хидроизолација гаражног темеља: материјали

Тржиште данас има широк спектар савремених материјала за заштиту зграда и грађевинских конструкција од влаге. Сви материјали су подељени у три главне групе: ролна (парбоарери, рубероид), течност (заптивач, мастикс), хидрофобна (пенетрацијска хидроизолација). Често се ова изолација користи за обраду конструкција извана, али је дозвољена и употреба у затвореном простору.


Дицтионари оф Руббисх Ватерпроофинг

У пракси, ови материјали се често комбинују како би се постигао максимални ефекат и надокнадили недостаци других врста материјала. На пример, приликом уградње изолације ваљака, Тецхноеласт Бо формира спојеве који захтевају заптивање течним композицијама. Текућа изолација се тешко наноси на површину и погоднија је за уређај за додатну заштиту конструкција изнутра.

ТЕЦХНОЕЛАСТМОСТ Б - модификовани материјал за хидроизолацију плитког подрума на ниском нивоу подземних вода.

Битумен има тачку топљења од око 150 ° Ц, што захтева употребу горионика за грејање или метални резервоар одговарајућег капацитета. Приликом рада са композитним изолаторима треба водити рачуна о употреби личне заштитне опреме. Размотримо како да сами направимо хидроизолацију гаражног темеља и покажемо видеоупутство за употребу.

Технологија хидроизолације темеља

Избор начина уградње хидрауличног оператора треба да узме у обзир присуство контролне јаме, нивоа подземних вода, састава тла и климе терена. Поред тога, треба да се придржавате целокупне технологије монтаже коју препоручује произвођач грађевинског материјала и да се придржавате безбедносних правила када радите како бисте добили максимални квалитет хидроизолационог слоја и његов дуги век трајања.

Хидроизолација темеља битуминозним мастицима

Неопходно је јасно познавати стање земљишта у тој области и дубину подземних вода. Загрејати темељну траку кутије и обрадити је мастиксом, и то прије постављања зидова. Заштита влажности кутије без подрума своди се на полагање рубероида на тло прије залијевања бетонског пода. Поклопац на периметру се третира изнутра и споља са мастиксом или омалтерисаном са продорном хидроизолацијом.

У случају биљне или контролне јаме, и подземне воде су дубоко положене, онда се полагање изолације ваљака треба користити за обраду пода и зидова јаме. За више информација о томе како направити јефтину хидроизолацију видног поља, већ смо прегледали раније у нашем онлине магазину. Након свих ових радова на добро увученом тлу, преклопљеном са листовима кровног материјала, монтира се бетонски естрих.

Како направити хидроизолацију темеља гараже

Већ смо прегледали технологију радова и материјала за хидроизолацију гаражног темеља. Хидроизолација у фази изградње је сведена на завршну обраду површина са битуменским мастимаили смоле у ​​неколико слојева у интервалима од 3 - 4 сата. Затим се поставља хидроизолација гаражног материјала (рубероид, БиМаст, Еурорубероид), а естрих се уклања са малим одступањем од зидова зграде.


Хидроизолација Пенетрон фондације

Након зидова и уређаја топлог крова почињу изолирати бетонски под кутије. Подови су обложени материјалом од ролне у два слоја, подмазујући мастиком мјесто полагања пруга. Траке рубероида морају бити постављене на темељно тло, које се преклапају 10-15 цм и дјелују на зидове до 30 цм изнад нивоа пода. Као резултат тога, требало би да добијете чврсту хидро-баријеру у облику посуде.

У присуству видиковца, ивица изолације пода је повезана са зидовима подрума. Да бисте заштитили изолацију на поду од механичких оштећења, урадите бетонску кошуљицу. Заштита од влаге у зидовима гараже врши се извлачењем из спољашње продорне хидроизолације. За више информација о томе како направити темељ за хидроизолацију, погледајте видео туториал испод. Примјер приказује темељну траку.

Видео. Гаражна хидроизолација